26 Mayıs 2010 Çarşamba

Sabir tukenince akla gelebilse

O güzel akıbet Adn cennetleri olup, onlar babalarından, eşlerinden ve nesillerinden iyi olanlarla birlikte o cennetlere girerler.Öyle ki melekler de her kapıdan yanlarına varıp: “Sabretmenize karşılık size selamlar, selâmetler! Dünya diyarının ne güzel âkıbetidir bu!” diyecekler. (Ra'd Suresi, 23. ve 24. ayetleri)

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Seslenisim Kultur Bakanligina

Gecen hafta koridorda kendi halimde silik silik yururken arkadasin biri XXX (haziran basinda gidecegim konferansin ismi gelecek buraya) dergisini gordun mu, senin resmini koymuslar dedi, saskinlik ve "acaba nasil cikmisim" korkusuyla baktim dergiye hakkaten ben, kambur cikmamisim iyi, boydan gibi onun icin sivilcelerim de gorunmuyor, sevindim:) Zaten ben yolda yururken (Far Far Away'de) herkes dikkatle bana baktigi icin, bu yaban ellerde kendimi hep unlu hissetmisimdir, onun icin simarmadim, hala evimde yemek-temizlik yapiyorum, hala halktan biriyim:)
Sonra ikinci vaka dun aksam yasandi. Malum folk festivali bitirdik, aksam arkadasin biriyle "yorgunluga veda yemegi" organizasyonu icin konusurken "folk festivalin facebook sayfasina baktim, resmin var" dedi (yuzlerce fan'i var bu grubun). Anam bi baktim, hakkaten vesikalik gibi, yuzumdeki herbir sivilce siyah nokta ortada, aman bir de guler gibi gulumsemisim, tuuum dis etlerim ortada!! Uzaktan cekseler super olacakmis ama yakin markajda hic olmamis:(
Bir hafta icinde bu kadar "halka malolunca" kultur bakanligina kendimi gosterme fikirleri beynimde ucustu durdu. Kultur bakanligi beni gorse kesin Turkiye'nin yeni yuzu yapar! Guller benim yuzume ucusur. Evet, inandim buna.

13 Mayıs 2010 Perşembe

Arz-i Hal

Yogun gunler yasanmakta yine Far Far Away'de.. 2-3 hafta once donem bitti, ama ben zaten ders almiyor oldugum icin bir rahatlama olmadi benden yana. Haziran basinda ve sonunda iki tane konferans var katilmam gereken. Henuz sunumlarimi hazirlamadigim gibi analizlerimi dahi bitirmedim. Bir de, tezimin matematiksel modellemesi icin kullanacagim teknigi degistirdik (degistirmek zorunda kaldik) yepyeni bir okyanusa kulac atmakla mesgulum. Sonraaa, haftaya carsamba mevcut projeye bir yenisi daha eklenecek, iki hafta icinde proje yaptigim bir sirketten biri gelecek ve ona o projede kullandigim software'i kullanmayi ogretecegim. En yakin zamanda makalemi yazmaya baslamam gerek, ama ondan once iskence niteligindeki analizleri halletmem gerek. Neyse, bu kadar ic sıkma yeter:) 14 Temmuz sabahi atayurda ayak basinca yasanmis kotu seyleri unutucam ins:))

Bu hafta (cuma-cmt-pazar) Folk festival var! Kac haftadir hummali bir calisma yurutuluyor. Becerikli bayanlar toplasip gozleme, borek, samsa (bknz. Ahiska Turkleri) yapiyor. Dun aksam stand'imiz kuruldu, bu aksam da temizlemeye gidecegiz ins. Herkes evindeki bakirlari, kilimleri falan getirecek boylece bir de kultur standi kuracagiz. Sonraki bir hafta kendime gelememistim oncekilerde, yorgunluktan! Insanlarin atayurtla ilgili oyle sorulari oluyor ki, bi yandan konus, bi yandan satis yap, bi yandan yok doner hazirla falan.. Yunanlarin yemek listesiyle bizimkinin ayni oldugunu gorup yok baklava bizim, yok dolma (dolmatos), lokma (lokmatos) bizim diye gelenlere anlat:) Bu arada tas kebaplari bile var, ve aynen okundugu gibi yaziliyor!