24 Aralık 2011 Cumartesi

Hem pratik hem hesapli!

Ne fark ettim biliyor musun, uzun yillar (uzun yil = 365 gun 6 saatten fazla gun barindiran yillar) boyunca hemen her misafire yilmadan usanmadan yaptigim ve boylece her misafirin yildigi usandigi "modifiye edilerek ozunden uzaklastirilmis yagsiz yalanci tavuk gogsu" tarifimi siz sevgili gonul dostlarimla (?) paylasmamisim. oysa ne paylasimciyim bilirsin.

Neyse, yillarca icine yarim olsun bir tam olsun margarin-tereyag konulan herhangi bir yalanci tavuk gogsunu agzina surmeyen ben BTS (o zamanlar -karakterimin oturmadigi yillar- yaga bulanmis cipsi mideme indirirdim, ama ev yapimi boyle yagli tatlilara karsi "negatif ayrimcilik" yapar idim) bir gun bir yerde (cok aciklayici oldu) icine sadece bir parmak ucu yag konulan bu tarifi gordum ve yapimi da cok kolay diye hemen vuruldum. O gun bugundur de yilmadim usanmadim eklemeler, cikarmalar, degisik (?) suslemeler esliginde hemen her misafire icindeki o bir parmak ucu yagi da cikararak icra ettigim bu hafif tatliyi gururla sundum. burdan kendime 10 10 10 10 puan yolluyor ve 40 puanla birinci ilan ediyorum. (bknz adam olacak cocuk)

Muhtesem tatlimizin malzemeleri hemen her orta olcekli Turk evinde (olcegi 1/200.000 ile 1/500.000 arasi degisir) bulunacak cinsten ve olculerimiz de bardakla kasikla (hatta sadece bardakla):

5 bardak sut
1 bardak seker
3 Turk kahvesi fincani un
varsa vanilya (bende genelde olmuyor)

Her seyi tencereye koyuyorum, topaklanmalarla ugrasmak istemedigimden direk mikserden geciriyorum, geriye hic topak kalmiyor mutlu oluyorum falan. sonra da en yuksek ayardaki ateste fokurdayincaya kadar karsitiriyorum. aslinda orta ateste yapmak gerekiyor ama basinda 10 dakikadan fazla kalmaya sabrim olmadigindan ben acimasizca köklüyorum atesi! fokurdadiktan sonra da vanilya ekliyorum varsa.

Bazen borcamin en altina biskuvi kirintilari koyup uzerine sicak tatliyi dokuyorum, cogu zaman biskuvileri kirmaya usenip direk diziyorum, son zamanlarda da altina buskuvi bile koymuyorum. Ama her daim icine bi yerlere muz dilimleri koyuyorum.

Bazen ustune meyve parcaciklari koyuyorum, bazen muz dilimlerini ustune ekliyorum (ki kendisi meyve grubuna girer) son zamanlarda da cikolata sosu ekliyorum. (sade yapip uzerine tarcin ekledigim fakir yillarim da oldu)buzdolabinda sogutup mutlu mesut ikram ediyorum ve sizlere bir haftaligina ortalardan kaybolup kendimi bulmaya ugrasacagimi soylerek veda ediyorum.

sepet sepet yumurta
sakin beni unutma
unutursan kuserim
mektubumu keserim

seni cok seven ve asla unutmayacak arkadasin BTS
5-A sinifi
Cumhuriyet Ilkogretim okulu

9 yorum:

Unknown dedi ki...

:) kahve bahane maksat muhabbet olsun tadında,tadından yenmez bi post olmuş BTS..dün buna benzer bişeyi de ben denedim..irmikli,cicibebeli ,muzlu hede hödö tatlısı olarak da adlandırabileceğimiz bi ..bi..bişey!:)

ellerine sağlık..

muhabbetle:))

bininci tekil şahıs dedi ki...

@icimize yolculuk: Deniz aBLA, cicibebe varsa tatli yapmaya gerek yok aslinda, cayla ne guzel gider kendisi:)

Hayatcemresi dedi ki...

Çamaşır makinasındaki çamaşırları serip öyle yatayım derken bu saate kaldım :)söyliyeyim de seni merakta bırakmıyayım değil mi?

tatlını gördüm,yağsız olması çok güzel,demek formunu böyle koruyorsun :)))))
darısı başımıza...

bininci tekil şahıs dedi ki...

@Hayatcemresi: :)) Ama simdi de neden bu saatte bitecek camasir yikiyorsun sorusu takildi aklima:))
cok da firmda sayilmam ama yine de Allah'in izniyle annemden aldigimi dusundugum genlere bir tesekkuru borc bilirim:)

Adsız dedi ki...

sen hep cezalandir beni ...

Adsız dedi ki...

ahahha öyle bir usluüpla yazılmış ki,insanın ömrü billah yapası gelmiyor.bir tatlı bu kadar mı küçümsenir:))

ama evde kurtarıcıdır bilirim.ellerine sağlık:)

Hayatcemresi dedi ki...

Annenden aldığın genlere değil,o genleri annene ve sana verene teşekkürü borç bil,genler vesile...

nesli dedi ki...

sevgili gonul dostlarimin ardinda neden soru isareti var anlamadim, yoksa bir suphe mi var???

bininci tekil şahıs dedi ki...

bir haftalik bir inzivadan sonra evime geldiiim, 3 tane de yorum varmis, hemen cevap yetistireyim:))

@Deren:asla ve kata kucumsemedim, basitlestirdim:) (basit derken, bayagi manasinda dedil de "simple" manasinda)

@Hayatcemresi: Valla Hatice ABla yazarken de dusundum bu yorumunu, ama basiret baglanmasi oldu yazdim yine de! Allah sebepler dairesinde yapiyor cogu kez.

@nesli: gonul dostu deyince sanki kendimi TRT'de Turk Sanat muzigi programi yapiyormus gibi hissettim de, o bakimdan, soru isareti kendime yani:))