1 Mayıs 2012 Salı

Yeni yeni anilar depolandi

Eveeet, dondum dolastim okyanuslari astim (kopekbaliklarina karsi uyarilmistim zaten, dikkat ettim*) yine memleketimden uzak diyarlara geldim. Elhamdulillah sorunsuz bir gidis-gelis oldu. Annemlerle hasret gidermek yerine ozlemimin arttigini fark ettim. ordayken ders calisacagim falan diyordum ama tabi ki oyle bir hataya dusmedim. Toplantilar da iptal oldu okulun son haftalari olmasi sebebiyle, bana da tam tatil oldu. Simdi yogun gunler beni bekler ama kafa olarak cok kopmusum calismalarimdan, hatirlamiyorum bile ne ile mesgul idim, o derece!!
TR'de iki hafta degil de iki ay gecirmisim gibi. Ne cok sey yapmisim! Hicbir isin ucundan tutmadigim halde yorgunum. Oraya vardigimda jetlag olmamistim, cunku ucakta yanimda kimse oturmadigindan (bknz. tuvalet yani) giderken yatip yuvarlanmistim, uykumu bi guzel almistim. ilk sabah da TR saatine gore uyanmistim (bknz. cocuk sesi). ama buraya gelince jetlag oldum, oysa ki akillilik yapip yine tuvalet yanindan yer secmistim yanimda kimse olmasin diye ama yanildim. nisan sonunda bu ne kalabalikti anlamadim.

Yasadigim cok sey var var olmasina ama anlatacak cok da bi sey yok. Ozetleyecek olursam, cok rahat, yedigim onumde yemedigim arkamda dertsiz tasasiz bir hayatimin oldugunu bir kez daha anladim. Nimetler icinde yuzdugumu falan filan. Bunlara mukabil nankor oldugumu, ama yine de harekete gecmedigimi anladim. Turkiye'de yasamamak bile buyuk nimetmis benim fitratimdaki biri icin... Kendi ellerini istedigi gibi kullanabilmek cok daha buyuk bir nimet... "ne alaka simdi bu" deme, TR'ye en buyuk gidis nedenlerimden biri de babannemin felc gecirmis olmasiydi. onun o halini gorunce icim nasil yandi. Bir seyler diyor, ama dedikleri de tam anlasilmiyor. ilk gorusmemizde "bu hallere dustum" dedi, yani anladigim o idi, agladik beraber. Dusunsene, yerinden hic kalkamiyorsun, dediklerin anlasilmiyor, sana birileri yemek yediriyor, biri altini temizliyor, ve sen bebek degilsin, gormus gecirmis birisin. Cok zor bir imtihan, Allah'im cekene bakana sabir versin. Isyana dusurmesin. Artik dualarimda "Allah'im kimseye muhtac etmeden al emanetini" diyorum. Sonra kardesimin anlattiklari... Anne karnindaki 25 haftalik bebegi ileri derecede zeka ozurlu olmasindan dolayi aldirana (oldurene) mi uzuleyim, baska bir annenin yine ileri derecede zeka ozurlu olan 2 yasindaki kizinin durumunu cok da anlamayip kiziyla ilgili hic gerceklesemeyecek hayaller kurmasina mi yanayim, yoksa sagliginin aklinin kiymetini bilmeyip hunharca zaman olduren nefsime mi kizayim.Allah nimetlerinin sukrunu eda edebilenlerden eylesin diyeyim, ve artik bi zahmet tezimle ilgili calismalara kendimi vereyim.

*Minik sevdiklerimden biriyle aramizda gecen son konusma:
Minik sevdigim: Sen neden ucakla gidiyorsun haya (hala demek oluyor bu)
BTS: Cunku cok uzaklara gidecegim, okyanusu gececegim
Minik sevdigim: Okyanus ne demek haya?
BTS: Cok buyuk, kocaman deniz demek halam
Minik sevdigim: Okyanusta kocaman bir kopekbaligi olabilir haya, dikkat et
BTS:............

8 yorum:

neval dedi ki...

şenlikten yalnız yaşama dönüş:(

LaMa dedi ki...

uff ya, su kopekbaliklari da isini dogru duzgun yapsa ya!
hadi toparlan 5 vakte kadar far far awydan misafir gelcek huuu

Unknown dedi ki...

Hosgeldin canim,

Babaanne'ye Rabbim sifalar versin insaAllah.Seni o kadar iyi anliyorumki,7 sene once bende Turkiye'ye gittigimde Anneannemin felç oldugunu ogrenmistim :(
Hala oylece yatiyor :(
Rabbim butun hastalara sifalar versin insaAllah,kimseye yatakta omur vermesin çok zor gerçekten hem yatana hem bakana.

Sana tez çalismalarinda kolayliklar diliyorum.

Ayça dedi ki...

Ağustos'ta beni görmek isteyeceksin bence =)

eviminnuru dedi ki...

rabbim babaannene şifalar versin iki taraf içinde çok zor başımdan geçti:(
yazının son demleri beni kopardı .........
sevgiler

bininci tekil şahıs dedi ki...

@neval: ve sorumluluk almadigim hayattan, sorumluluklarin beni ezdigi hayata donus:(

@LaMa: dedigim gibi, 5 vakti beklemeyin, bekletmeyin:)

@Mihriban Emir: ooo 7 senedir o halde demek:(( Allah sabir versin, isyana dusurmesin, cok uzuldum:( insAllah butuuun gunahlari dokulmustur...

@Ayca: ben seni hep gormek istiyorum!! ama tabi agustostaki halin hayatinda 3-4 (en fazla) olacak cinsten:)

@eviminnuru: Allah razi olsun! insan basina gelince daha bir iyi anliyor.

pervane dedi ki...

beni de görmek ister misin ağustosta BTS ablacım:))

Ps: Babaannene Allah acil şifalar versin inşallah...

bininci tekil şahıs dedi ki...

Aro pervanem, agustosta degil sadece her daim isterim