21 Ocak 2010 Perşembe

life is short, stay awake for it*

Tam da kahvenin artik bana etki etmedigini dusunmeye baslamisken, dun aksam 9.30-10 sularinda icilen kahvenin etkisiyle gece gec saate kadar uykum olmayarak uyanik kalmayi basardim. Uzun zamandir tatmadigim "bitirilmesi gerekenleri bitirmenin huzuru"yla gece 2'ye dogru bolumden cikarken gecmise isinlandim.
Universite 4. sinifin ilk donemi bir onceki gun resmi olarak bitmis, ama bizim bolum dersi projesi bir turlu bitmemisti. Tabi ki suc bizde degil, bozulan server'daydi. Hala var mi bilmem ama o zamanlar CIM lab vardi, bolum binasinin en altinda. O projeyi de yapabilmek icin illa o labi kullanmak gerekirdi (Oracle sadece orda yukluydu). Neyse, Sibirya soguklari atayurdu etkisi altina almaya basladigi ilk gunler, disarda inceden kar yagmakta, butun sinif labda sabahlamakta. Dersin asistani gecenin bi vakti aranmakta, ve iyi niyetli asistan da yine gecenin bi yarisi elinde cikolatalar bize maddi manevi destek icin laba gelmekte, bi o grubun bi bu grubun sorularini cevaplamaya calismakta. Herkes uykusuzluktan sarhos gibi davranmakta, anlamsiz kahkalar atilmakta... Sonra sabah olmakta, 7 sularinda bizim grup huzura ermis labi terk etmekte.. kar yagmaya devam etmekte, disarda kisin o vakti sortla kosan bi kizdan baska kimse bulunmamakta, sukunetle guney yokus cikilmakta. Bedava hattin da etkisiyle, her seyde ailesini arayan ben, "ne kadar caliskan oldugumu gostermek" icin babami aramaktayim. Babamdan "niye o saate kadar kaldin okulda papatyam?" soru cumlesini beklerken, takdirle karsilanmaktayim, uykusuzlugum, yorgunlugum gitmekte:)
Iste yine, dun gece, babami arayasim geldi, "bak kizin bu saat olmus calisiyor, zaten kendini bildi bileli ogrenci" demek icin. Ama neden bilmem aramadim, kendi kendime dusundum babamin coskulu neseli hallerini, potensiyel konusmasini.. Artik tek tusla arayamiyorum ya, zor geldi belki sifre gir, ulke kodu falan... Ya da buyudum mu ne!
*Caribou kahve bardaklarinda yazan, bugunlerde bana daha bi manidar gelen soz obegi: "hayat kisa, uyanik kal"

4 yorum:

pervane dedi ki...

sayın birinci tekil şahıs,CIM lab da,o serveri sürekli çöken sevgili!oracle projesi de, hatta belki de çikolata getiren asistan da aynı şekilde durmakta:)ama ne güzel aynı kalan şeylere inat, değişen ve gelişen güzel şeyler olmuş hayatında:) tamam,araya uzak uzak yollar girmiştir ama, e her hasretin sonu,eninde sonunda vuslat inşallah...
seni takip etmeye devam ediyoruz, hayat kısa,uyanık kalalım dimi;)

Minik Kus dedi ki...

Merhaba, bloguma yorum biraktigin gunden beri bir turlu iade-i ziyaret yapip da bir yorum birakamadim. Kismet buguneymis ama :) Blog isleri ile ilgilenmeyi birakali 1,5 yil olmus. O nedenle kusuruma bakmazsin di mi? Simdi sen beni tanimissin ama ben bir turlu cikaramadim. Elimde bir kac veri noktasi var. Mesela guney kampusu olan kac tane okul var? Istanbul2da bir tane. Hmmm cikaramadim. CIM labindan bahsettigine gore, meslektasiz. Hmmm hala cikaramadim. Su an Amerika'da doktora yaptigini ve kislari kar yagan bir sehirde oldugunu goruyorum, demek ki Florida'da tanismamisiz. Hmmm... yok cikaramiyorum malesef. Ama cok da merak ediyorum. Nasil ogrensem acaba? Bir kac ipucu daha olsa belki cozerim :) Biraz yardim alabilir miyim senden?

bininci tekil şahıs dedi ki...

sevgili pervane, siz de bu donem yaptiniz di mi ayni projeyi?:)
ve Minik Kus, hadi bi ipucu vereyim, kislari uzun ve soguk gecen bi memlekette yasiyorum ama seninle Florida'da tanistik, ama baska yerlerde kaynastik:) degisik mekanlarda ama hep ayni nedenden oturu beraber olduk:))

pervane dedi ki...

birinci tekil şahıs,yazıları okumaktan yorumuma yazdığın cevabı görmemişim, netten bi süre ayrı kalınca:) biz de yaptık o projeyi, hatta bir pazar sabahı,sabahın köründe okula gitmemize rağmen,bizim de çöktü serverimiz,elimiz mahkum geri döndük:))hep aynı sorunlar ama aynı son,o da geçti bitti işte:)