19 Ocak 2010 Salı

Σάββατο, Saturday, Samstag, Cumartesi

Gunlerden cumartesi, sabah neseyle kahvalti yapilmis, disarda bahar havasi, pencereden iceriye gunes girmekte, annem once kahvalti sofrasini toplamis, bulasiklari halletmis, sonra da acmis supurgeyi evi supurmekte. BTS TV seyretmekte, evin kizi oldugum icin annem benden toz almami istemekte, ben uflaya puflaya kadin erkek esitliginden, neden kardeslerimin degil de benim toz almam gerektigini anlamadigimdan konusarak toz almaktayim (ki hala en sevmedigim is toz almaktir). Kapi calar, babam ve kardesim pazardan donmustur, posetler mutfaga tasinir, babam yine doldurmustur, annem "kim yiyecek bu kadar seyi" diyerek dolaba yerlestirmeye baslar. Babam ekstralari koylulere yardim icin aldigini, sunu kizinin sevecegini, sunu oglunun sevecegini anlatir, nese ve coskuyla. Babam Monalya'sindan meyve yikayip getirmesini ister, meyve yenir yenmez annem yerleri silmeye baslar, bi yandan da ocakta yemek pismektedir, eger ki pisen yogurt corbasiysa evin kizi olarak ben corbayi karistirmakla yukumluyumdur, evde olmadigim zamanlar evin kucuk oglu yapacaktir bu isi. (Sikayet gibi olmasin abimin "ev isi" adina bi sey yaptigi tarafimca hatirlanmamaktadir.) Makinadan cikan camasirlari serme isi de bana aittir. Cunku annem tuvalet banyo temizligine girismistir coktan. Saat 1:30-2:00 olmustur, annem hizli hizli banyo yapmis, en guzel kiyafetlerinden giymis, namazini de o en guzel kiyafetle kilmaktadir. Sonra, mavi metal kaptaki NIVEA kreminden bir parmak surer (genelde de yuzunde bir parca krem birakir:) ) topuklu ev ayakkabisini da posete koyup ogretmen arkadaslariyla yaptiklari Gün'ün yolunu tutar...

5 yorum:

denea dedi ki...

ben nedense o kadar iş yaptığını hatırlamıyorum...

annemin yıllar yılı kırışmayan, parlak yüzünün sırrı nivea krem olabilir mi?

bininci tekil şahıs dedi ki...

ben is yaparken sen TV izledigin icin olabilir mi? tozlari heeep ben aldim, hep! vitrin, sehpalar..
anneannemin ve teyzemin de ayni guzel cilde sahip oldukalri duunulurse, bu sirrin nivea olmadigi asikar.

denea dedi ki...

bu sivilcesiz ve pürüzsüz yüz silsilesine senin katılmıyor olman garip değil mi? bence nivea yı dene...
yüzümün sivilcelerle kaplandığı o yıllarda annemin parmak parmak krem sürüşünü hep hayretle izlemişimdir...

bininci tekil şahıs dedi ki...

huyum suyum dahil, pek cok konuda babama cektigim dusunulurse (disler haric:)) ) hic de garip degil! ki ben o kadar da muzdarip olmadim sivilceden (ergenlik psikoljisini saymazsak tabi:) )muzdarip oldugum cok daha onemli konular vardi buraya yazmayacagim, ki hala muzdaribim!!

Unknown dedi ki...

Televizyon izlememe rağmen ben de iş yaptığını hatırlamıyorum ama neyse... Hem bizim evde içişleri bakanlığı ve dışişleri bakanlığı diye bir ayrımın olduğunu hatırlatayım..