13 Mayıs 2010 Perşembe

Arz-i Hal

Yogun gunler yasanmakta yine Far Far Away'de.. 2-3 hafta once donem bitti, ama ben zaten ders almiyor oldugum icin bir rahatlama olmadi benden yana. Haziran basinda ve sonunda iki tane konferans var katilmam gereken. Henuz sunumlarimi hazirlamadigim gibi analizlerimi dahi bitirmedim. Bir de, tezimin matematiksel modellemesi icin kullanacagim teknigi degistirdik (degistirmek zorunda kaldik) yepyeni bir okyanusa kulac atmakla mesgulum. Sonraaa, haftaya carsamba mevcut projeye bir yenisi daha eklenecek, iki hafta icinde proje yaptigim bir sirketten biri gelecek ve ona o projede kullandigim software'i kullanmayi ogretecegim. En yakin zamanda makalemi yazmaya baslamam gerek, ama ondan once iskence niteligindeki analizleri halletmem gerek. Neyse, bu kadar ic sıkma yeter:) 14 Temmuz sabahi atayurda ayak basinca yasanmis kotu seyleri unutucam ins:))

Bu hafta (cuma-cmt-pazar) Folk festival var! Kac haftadir hummali bir calisma yurutuluyor. Becerikli bayanlar toplasip gozleme, borek, samsa (bknz. Ahiska Turkleri) yapiyor. Dun aksam stand'imiz kuruldu, bu aksam da temizlemeye gidecegiz ins. Herkes evindeki bakirlari, kilimleri falan getirecek boylece bir de kultur standi kuracagiz. Sonraki bir hafta kendime gelememistim oncekilerde, yorgunluktan! Insanlarin atayurtla ilgili oyle sorulari oluyor ki, bi yandan konus, bi yandan satis yap, bi yandan yok doner hazirla falan.. Yunanlarin yemek listesiyle bizimkinin ayni oldugunu gorup yok baklava bizim, yok dolma (dolmatos), lokma (lokmatos) bizim diye gelenlere anlat:) Bu arada tas kebaplari bile var, ve aynen okundugu gibi yaziliyor!

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Niye yazmıyorsun diye çıkışmak için açmıştım ki sayfanı, yazını görünce biraz yumuşadım :)
Folk festival deyince de aklıma folklor oynadığın zamanlar geldi. Sağda K....N solda M...R göründü gözüme..
Bir de fantastik fotoğrafın var folklor oynarken: Arkadaşın yanlış yapıyor, sen de bırakmışsın oynamayı ona bakıyorsun :) Eller belde:)))

ablan dedi ki...

canım uzn zamandır yazmayınca, gelmeden işlerini hallediyor herhalde diye düşündüm.Eveeet, gelmeni bekliyoruz hep beraber....Az kaldı....Çok özledik hepimiz seni teyze....

bininci tekil şahıs dedi ki...

abicim zaten haftasonu boyunca da millet sahnede folklor oynadi ben de icimde:)mudurluk ozumde var benim:)
ablacim, gelmeden islerimi halletmeye calisiyorum, ama hallolmuyor:( bak sabahtan beri hicbir sy yapamdim daha:((