23 Ocak 2011 Pazar

Anilaaaaar, nay nay nay, anilaaaaaar, simdi gozumde canlandilaaaaar…

Far far away’den kucak dolusu sevgiler! Ben giris cumleme gore havaya giriyorum sanirim, su an kendimi bir studyoda hissettim, bir tane tek kisilik koltuk var onda ben oturuyorum, bos olan 3 kisilik koltuk da birazdan konuklarimla dolacakmis gibi… cok mutluymusum…

Bilenler bilir, Badem is gorusmeleri icin dere tepe duz gitmekte, eve pek ugrayamamakta! Ben de bir bos kalmaya goreyim hemen bir oraganizasyon yapmaktayim. Gecen persembe “veda” yaptik hava kosullarina ragmen:( Azliii burdaki seruvenini bitirdi ve esas yurduna döndü.. eminim bir kac hafta sonra, Far Far Away’de hic yasamamis gibi hissedecek… neyse, bu konuyu kapatip guzel seylere donelim.

Cuma aksami da genclere bizde kalmayi teklif ettim, sevinc cigliklari esliginden kabul ettiler. Once ciddi muhabbetler ettik, sonra yemek yedik, sonra da gerek projektor bulma konusunda gerekse hoparlöru calistirma konusunda ustun gayret gostererek film izledik. “Kayip balik Nemo”yu 12 kez izledigim, ve yine de her seferinde nemo’yu arayan babanin gayretlerine hislendigim goz onune alirsa “Despicable me” (“Asagilik ben” diye cevirdim ben ama…) filmini cok cok coook begendigimi soylemek abarti olmaz! Ama yok artik buyudum, bir kere izlemek yetti! (Hmmm, ugraslarim sonucu anladim ki “cilgin hirsiz” diye yapmislar cevirisini.. olmamis diyorum, 10 uzerinden 2 veriyorum)

Neyse sonra minicik evimize 5 genci yatirdim, bu konuda kesinlikle annemin kiziyim! Sabun kokulu nevresimleri sermeye calisirken, “ aaa ne guzel kokuyor bunlar” ovguleriyle gecmise isinlandim…

Gecmis zaman, Istanbulda’yim, universite son siniftayim. Kampusun dibinde, disarinin butun sogunu iceri ceken pencerelere sahip bir evde ikamet etmekteyim. O kadar ki mutfak dolaplarimizin kapaklari kirik... O zamanlar her Cuma aksami kizlar bizde toplanirdik, muhabbet ederdik, ardindan yemek yerdik, sonra da film izlerdik (dizi). Gece yatma saati olunca da hepsine yatak yapmaya koyulurduk. Hepsine temiz nevresim sererdik ki o zamanlar ogrenci evinde “temiz nevresim” kavrami Hawaii’ye kar yagmasina denkti. Cunku yatan kalkan belli olmazdi ve takdir edersiniz ki “daha bir kere yatildi” diye kimse o nevresimin kirlendigini dusunmezdi. Ama ifrat ve tefrit’i hayatinin dinamigi haline getirmis “ben”, usenmez herbir kullanimdan sonra o nevresimleri yikardim. Yumusaticinin kokusu henuz uzerinden gitmeyen nevresimi sererken burna gelen koku da gariban ogrenci milletinde surura vesile olurdu.

Iste yine eski zamanlardaki gibiydi. Herkesin yatagini yapmistim, ve huzur icinde kendi odamda tek basima uykuya dalmistim. Ve sabah olunca, yine eski gunlerdeki gibi “Cumartesi kalhvaltisi” vakti gelmisti. Gerci bu gencler tembel cikmisti, dersleri pek agir olmadigindan olsa gerek 10dan once kalkan olmamisti. Ama zaten ben de onlar kalkmaya anca yetistirmistim. Patates kizartmadik bu sefer, kosedeki firindan simit de alamadik...Ama herkesin yuzunde bir gulumseme vardi, en cok da bende.

Gunes vuruyordu soframiza…

ve yine sirtim agriyordu!

11 yorum:

bininci tekil şahıs dedi ki...

bu adet de yeni cikti, kendim yazip kendim yorumluyorum! ama kendime filmle ilgili bir "parca" duseyim dedim de..
"if you take it personal that is OK"

pervane dedi ki...

bilgisayarımdaki problemi giderdim,ve sonunda hem sana yorum yazıyorum,hem de kendi bloguma yazcam inşallah:)bu yazının sonunda anlattığın olaya şahit olanlardan biri de benim galiba:)sen son sınıftaydın,ben de hazırlıkta.size gelirdik,bize bisküvili pasta yapardın.sen son sınıftaki bitirme maceralarını anlatırdın,biz bu okul,bu bölüm nasıl bişey ki diye şaşkınlıkla dinlerdik.sonra sevdiğin bi dizi program kahramanı vardı,ondan bahsederdin.yurt ortamından az sıyrılırdık. hele ki benim gibi istanbulda akrabası olmayan biri için iyi giderdi...zaman geçti,o yollardan geçtik biz de,şimdi senin yerine biz anlatıyoruz o maceraları:)anılaaar,şimdi gözümde canlandılarrrr yani:)
bu arada,yazıdaki animasyonu izlicem inşallah,nasıl da kaçmış gözümden:)

Ayca dedi ki...

Ben çok iyi hatırlıyorum o Cuma akşamlarını, temiz çarşafları :( Özledim...

lacivert karinca dedi ki...

cok kiskandim, cok kiskandim...icim kayniyor, ben niye yokum diye :(( masaallah, ne guzel vakit gecirmissiniz genclerle..ahhh iste genclik gidince boyle oluyorsun..kiyida, kosede, Far Far Away'in de Far'inda..

bininci tekil şahıs dedi ki...

@Pervanem &@Aycam

Zaman ne cabuk geciyor di mi...cok ozluyorum var ya o gunleri! isin kotusu o gunlerden hiic resim kalmadi bende! eski laptoptaydi, hepsi gitti:(

@lacivert Karincam: her zaman sana kapimiz acik:) sen bizi ziyarete gelecegin zaman yine boyle bir organizasyon yapalim:)

C.S dedi ki...

Sanki oradaymışım gibi hissederek okudum...
Kitap mı yazsa? diye düşündüm birden...

bininci tekil şahıs dedi ki...

Kitaptan once yazilmayi bekleyen bi makalem var ama:)

Cafe Pepela dedi ki...

MaşaAllah !
Anneciğisi gibi mis kokulu çarşaflar da serermiş.
Aman da aman.
(Pınar sosis reklamına çevirdim olayı)

Ellerine / gönlüne sağlık. (Şu cümle yapıştı kaldı üstüme:D Yemek bloglarından olsa gerek.Kurtar beni mimkinse)

Simit-siz ve patates kızartma-sız da olsa belli ki nefis bir anı olarak,kalacak sizlere.

Bu arada yazılarını sırf giriş cümlelerin için bile okuyabilirim.
Çorap kokulu cips olayını da unutmuş değilim! :))

İşlerinizde ferahlık diliyorum efendim,
Selametle kalınız..

bininci tekil şahıs dedi ki...

@Cafe Pepela: Aman da aman kimler tesrif etmis;))
simit yoktu ama pankek yaptik genclere! 16 pankeki iki tavada yaklasik 1.5 saatte pisirdim! bir daha da gelen hicbir misafire pankek yapmama karari aldim evdeki tava sayimi yukseltmedikce!
dua etmeye devam ediniz efendim, sizler var oldukca esinti esinti ferahliklar geliyor:)))

kemalpasatatlisi.com dedi ki...

Canım,

Ne tatlı yazılar bunlar, çok bilindik,çok özlenen...

Bahsettiğin animasyonu defalarca (çocuklar yüzünden) izledim ve çok güzel gerçekten. Bir de, Cloudy With A Chance Of Meatballs filmini izlemediysen (bence izlemişsindir :))izlemeni tavsiye ederim. o da çok güzel ... Sevgiler

bininci tekil şahıs dedi ki...

@Kemalpasatatlisi: Cloudy With A Chance Of Meatballs, hmmmm, ismi bile izlemeye deger duruyor zaten:) hemen bir trailer arastirmasi yaptiiiim ve ilk izlenecekler arasinda ilk siraya oturttum! bana haber verilmezse benim hiiic malumatim olamiyor sinama filmleri hakkinda:(