25 Ocak 2011 Salı

Eser miktarda ingilizce terim icerir

Bugun cok fena “gorsel basin” diyesim var! Gorsel basin, gorsel basin..

Bi de bugun sana da persembeymis gibi geliyor mu? Inanamiyorum henuz salida oldugumuza! Salida ya da persembede olmak benim icin bi sey degistirmiyor gerci.. yok yaa, nasil da uydurdum, degistirmez mi? bu persembe bi kere toplantim var, toplantidan sonra bi arkadasla alisverie cikacagiz Cumartesi icin! Cumartesi gunu bizim bolumdeki Cinli bir arkadasa “baby shower” organize ediyoruz da! Daha dogrusu organize edildiyorum! Ben ne anlarim babyshower’dan? Biz turkler kendi aramizda baby shower yapip egleniyoruz ama “converted baby shower” bizimkisi, oysa bu Cumartesi kelli felli 100% Amerikan baby shower’a imza atmam bekleniyor! Her kafadan da bi ses tabi! “yok” da diyemiyorum kimseye.. sonuc itibariyle, beklenen bebek oglan diye, oraganizasyona gelen herkesten acik mavi-beyaz kiyafetler giymesini istedik! Daha neler! Acik mavi bi seyim oldugunu hatirlamiyorum, ne giyecegim merak konusu! Cuma aksamindan itibaren de pogaca, kurabiye ve kisir yapicam yaklasik 20 kisi icin, gozumde buyuyor:( maksat gonul almak, tamam ama, yaa ben kendiligimden “ben yapariiiim” diye atlamayinca benimseyemiyorum bi turlu.. hem artik aklim da basima geldigi icin hicbir seye “ben yapariiiim” diye atlamiyorum. Benden gecmis artik! Boyle hakkaten evde oturmak istiyorum! Misal, yarin movie night var, simdiden kurdeşen dokuyorum resmen, alti ustu 2 saatlik bi sey, ama nasil buyuyor gozumde!!

Zaten “academic writing” diye bi ders aliyorum, aldiriliyorum demek daha dogru, resmen bolum baskani bir bir mail yolladi herkese, benim hoca da benim zamanimi ayarlamami istedigi icin ve ders almanin zaman ayarlama konusunda cok yardimci olacagini dusundugu icin ve dahi (“de” anlaminda, bu konuya donecegim, dur once cumlem bitsin) bu dersin zaman almayacagina inandigi icin aldirtti! Ne dicektim ya ben? Hah tamam, iste sabah dersteyim, hoca benim research’umu anlatan yaziyi incelemeye karar vermis bugun. Ben derse gec kayit oldugum icin, hoca da bana mail atip odev olarak bir sayfa academic research’unu yaz getir dedigi icin ve benim de o zaman pek vaktim olmadigi icin, tam 5 dakikada bir sayfa yazip vermistim, boyle incelenecegini bilmiyordum. Neyyyyse, iste bugun benim yazimi inceledik, valla basima agrilar girdi, karincalanma yasadim, kizardim bozardim, yerin dibine gectim. Ders cikisi bir arkadas, “olsun” dedi (nasil bozulduysam artik derste) “eminim benimkini okusa bu kadar yanlis da bende bulurdu”… elestiriye hic acik olmadigimi anladim, ama cok ustume geldi kadin da! Alti ustu bi sayfa sey! Yalniz ben cok hizli yazi yaziyorum, onu fark ettim..

Bi de ben kucukken baglac olan “de”yi ogreniyoruz, ogretmen “dahi anlaminda” deyip duruyor. Benim 8-9 yasindaki beynim de bunu bildigin “dahi” (ustun yetenek - genius) olarak algiliyor, ama herbir ayrintiyi bile soran ben bu durumu kabullenmeye calisiyorum ve “neden?” diye sormuyorum bi turlu.. ortaokula kadar bu boyle gitti, “dahi” anlamindaki “de” bana hicbir sey ifade etmedi… ben o “de”leri hep genius zannettim! oysa o zaman bana deselerdi, “baglac yavrucum bu, baglaclar ayri yazilir” her sey mis gibi olacakti..

Bak o kadar yazdim, “gorsel basin” diyesim gecmedi!

Ve sevgili BTS, biliyorum o analizi yapmamak icin yazdin bu kadar seyi ama, “ertelemek” sorunlari cozmuyor biliyorsun. Orda seni bekleyen sacma sapan bi suru isin var, hadi derin bi nefes al, hatta git sicak bi kahve bul kendine, bismillah de basla ise! Isini bitirmeden de gmail’mis, blog’mus, hatta gazeteymis okumak yok! Soz ver!

“soz ver” deyince aklima baska bi sey geldi…

6 yorum:

yuzbininci sahis dedi ki...

ikramlar niye sana kaldi onu anlamadim?beyler de gelecek mi?
benim gradroptanki acik mavi esarp, havali bir bluz,kot ceket ve kumas etekten faydanlanmak istersen verbilirim. dekorasyon icin de mavi taslar var.

mvoie night'a gitmek istemiyorsan, ZEk sitting yapabilirsin, kurdesene gerek yok!

bininci tekil şahıs dedi ki...

ikramlar sadece bende degil aslinda "fikir annesi" bi arkadasla bolustuk, ama potluck olmazmis baby showerda! amerikali bi arkadas cok sasirdi, hediye getirilmeyen seylerde potluck olurmus, o yuzden biz yapiyoruz.
canim benim ARO teklifin icin, once "kot" olsun diye mail atmayi planliyorum, eger ki kot'a OK cikarsa hallederim ins, yoksa etegine gorucuye gelebilirim:)) esarp degil de salin varsa onu da zimmetime gecirebilirim, sen kullanmazsin sali diye:))
zek sitting ne yaa? tek sitting mi? zamanim yok caniiim, Badem dun geldi, yarin gidiyor, e camasir, utu , valiz hazirlama beni bekler:( ama tesrif edicem ins.. sen geliyosun di mi?
waaay cok uzun oldu yorum, sana mail atiyormusum gibi:)

Hayatcemresi dedi ki...

Allah kolaylık versin,hem zor hem de keyifli işler...

bininci tekil şahıs dedi ki...

@hayatcemresi: ARO!
oraganizasyon islerini eskiden severdim ama yardim edecek insan olunca... yoruluyorum.

C.S dedi ki...

"Akıllı beni bulmaz,deli dibimden ayrılmaz!" Bu söz nerden geldi aklıma bilmiyorum...

Birde buranın kültüründe oğlan "top" manasına geldiği için üstüste yaptığımız gaflardan sonra "oğlan" dememeyi öğrendik.

Şimdi "erkek" diyoruz.
Oğlan diyenleride "abooo" tarzı bir şaşkınlıkla karşılıyoruz:)
Nereye gitsek uyum sağlarız evelAlLAH.
Ne denirdi öylelerine??

bininci tekil şahıs dedi ki...

Hakkaten nerden geldi aklina C.S. Abla?:)) cok sukur, biiiiiir suru de akilli var yanimda:)
aaaa hakkaten "oglan" diyemiyor musunuuuz?? ne yani sizin komsular, "kac cocugunuz var?" sorusuna, "1 kizim, 2 erkegim var" mi diyorlar???