26 Mayıs 2011 Perşembe

akilsiz basin cezasini akilsiz BTS cekiyor, ceksin zaten hak ediyor

Dersim iptal olunca birden bir bosluga dustum, internette cilginca sorf yapayim, o site senin bu site benim huzursuzca ve suursuzca vakit oldureyim, sonrasinda kendimi pismanliklara salayim dedim ama canim istemedi. oysa doluluktan ölüyor olsam tiklamadik site birakmazdim, boyle de tutarsizsizliklar sergiliyorum iste.

ben ders aliyorum, soylemistim di mi? hem de iki tane. neden? cunku dikkatsizim! ben safı iki yil once tum derslerim bitti rahata erdim saniyordum. hatta iki yil once girdigim sozde son finalime "ha gayret, bitiyor" nasihatlariyle calismistim. Badem fark etti ki benim hala 6 kredim eksikmis!! e biz de agustos sonunda far far away'e el sallayacagiz, tutustum tabi ben. onume gelen iki dersi aldim, ama dusman basina!

aslinda biri zor olmakla beraber zevkli, acil durumlarda kullanilacak cadir tasarliyoruz. ama bildigin bez cadirlardan degil, prefabrik havasinda, aletsiz kurulabilcek, depreme, tsunamiye, ve akla gelebilecek bilumum felaketlere dayanikli olandan. ciddi zamanimi almakla beraber ise yaradigimi dusunmemden mutevellit mutluyum. tabi grup arkadaslarimdan birinin yahudi olmasi ve dahi 3-5 yil israilde orduda calismis olmasi ve ustune surekli ama surekli "israilde şöyle, israilde boyle, biz israilde" diye beynimi yemesi "baslicam simdi israiline" diye her an uzerine atlayacak gibi durmama vesile olsa da, felaketzedelere faydam dokunabilcek olmasi guzel.

obur dersim (bugun iptal olmasiyla beni sevince gark eden) ise benden cok Badem'i yaraliyor, cunku her ders sonrasi "ic bosaltma" seanslarimi Badem dinlemek zorunda kaliyor. ilk derste sevgili hoca beni direk yok saydi, o yok saydikca ben ukalalastim. zaten ders part-time'cilarin aldigi bi ders, hepsi isten cikip geliyorlar, sacma sapan konular uzerinde gereksiz uzun zaman harciyorlar, cok bi sey yaptiklarini saniyorlar, "biz harikayiz, wuuu" havlarinda geziyorlar. bir yorumlariyla birak sirket kurtarmayi dunyayi kurtardiklarini saniyorlar. hicbir sekilde kanitlanmamis (hatta kanitlanmaya calisilmamis) hipotezleri teori gibi algiliyorlar, ayaga kalktiklarinda ellerini ceplerine sokuyorlar, hepsinin yuzunde kendinden emin bir gulumseme (benim yuzumde de alayci bir gulumseme) falan filan. simdi ilk derste kendimizi tanitip (?) bu dersten ne bekledigimizi soyluyoruz. hoca da part-time (endustride calisiyor yani), "sadece ben anlatmicam, siz de deneyimlerini paylasacaksiniz, cok zevkli olacak dersimiz" diye asiri enerjiklik sergiliyor. dersin sonuna dogru bana sira geldi, tabi bu arada hoca beni yok sayiyor hatta baskasina gulumseyerek bakarken ben bi sey soyleyince direk suratini asiyor, beni biledikce biliyor, neyse iste bu ahval icerisinde ben ayaga kalktigimda kinden ölüyordum, nefretle baktim hocaya ve dersten beklentilerim adina dedim ki "acikcasi kimsenin deneyimlerini merak etmiyorum, ben bu derse bu konudaki teorileri ogrenmeye ve boylece doktora tezimde bulduklarima destek saglamaya geldim". hoca bozuldu tabi "tabii onlari da ogrenicez" falan dedi ama ben kin dolu bakislarimi hic degistirmedim. sonucta ben musteriydim, o satici, bunu sonuna kadar kullanacaktim, emindim. Sonraki derslerde gittim en one oturdum, memnuniyetsiz tavrimi sergiledim, "bunu mu ogrenmeye geldim ben?" bakislarimi her an hocanin ensesinde hissettirdim. biri bir yorum yapinca ve kendini bi sey saninca "hey dostum, ben bu yorum icin agzimi acmaya bile tenezzul etmem" bakisimla fazla konusanlarin antipatisini kazandim, ve sonuc mukemmel! grup arkadaslarimdan hicbirisi destursuz konusamiyor, hoca tum ders boyunca gozlerimin icine bakiyor, hatta gecen gun dersten cikarken kadin elimi sıktı! oysa ben seker gibi bi insanim biliyor musun? kolay gecinirim, uzlasmaciyim. ama bazilarina karsi dis bilemek gerekiyor sanirim, gerci abarttim ben de. gecen gene grup olmustuk, Jay adli fazla enerjik biri grup calismamizi bitirince "ooo harikayiz, en iyi biziz" dedi, bana da cok sacma geldi, alti ustu kıytırık bir discussion dedim icimden, kendimi tutuyordum sonra tutamadim patlayarak guldum, ayip oldu tabi, toparlayayim diye "you are so nice" dedim, sacma oldu ama napiyim baska turlu toparlayamayacaktim. iste boyle de anilar yasiyorum derste. (bir hafta sonra gelen edit: dun yine Jay'le ayni gruptaydik. yine "en iyi biziz" dedi, sonra kafasini bi cevirdi ben ona bakmaktayim bön bön", "I am sorry" dedi, uzuldum ben de, "ben cok mutluyum seninle ayni grupta olmaktan" dedim, icim yandi.)

bi de bugun tanimadigim biri yolda beni durdurdu, "sizin lideriniz Bin Ladin mi?" diye sordu, "mal misin?" diyemedim, cunku oyle kelimeler kullanmazdim, bi de 18 yasindan kucuklere kotu ornek olmak istemiyordum, ama icimde kaldi, belirteyim.

7 yorum:

LaMa dedi ki...

soru ne zaman soruldu ki?
ne dedin peki?f'li kelimeler kullanmadin eminim ki...

bininci tekil şahıs dedi ki...

dun sabah sordu adam, neden ki? f'li keleimeler ne ya? adam sinirlendigimi anladi ama sukunetimi korudum!

mor havuc:P dedi ki...

aferin BTS, derste seni yok sayan hocaya kendini saydirmissin, bu buyuk bir basaridir bence.

bininci tekil şahıs dedi ki...

ben alisigim tabi, yillar once de bir data mining dersinde kendimi yirtmistim, ama o zamanlar genctim, artik zor geliyor!
:)

AAAZZZZZZZLLLLiiiiiii dedi ki...

Benzerligin bu kadari:) Ben de basta birinden iyi elektrik almissam tadimdan yenmez lokum gibi olurum allahim yalakalik ustune yalakalik. Hele de beni sevmisse onaylamissa tamam benim icin muhtesem Suleyman olur. Ama beni yok sayanin vay haline. Nasil olur da benim gibi uhtesem bir insani reddederler. Gecen Trabzona gittim doktora basvurusuna. Hocalardan biri ben bu donem cok doluyum birsuru ogrencim var acikcasi su an seni alamam demez mi? Zaten hala tee Amerikadan geldim ne yani simdi Trabzonda mi doktora yapacagim havalarindayim. Tuttum adama ben de cok mecbur olmasam sizinle claismam zaten hem siz beni yanlis anladiniz ben sadece tavsiye almaya gelmistim beni ogrenciniz olarak kabul edin demedim ki falan gibi birseyler soyledim sanirsam daha kotusunu de soyledim.
Aptal asli aptaaaalll adam koskoca Profesor yaaa:(((((((((( Sen kimsin ki kim.....
Oyle iste BTS cim osledim seni. Gel de yaylalara cikalim

CAHİDE dedi ki...

Aaa ben son cümlelere takıldım!!
Mal mısın? gibi bir soru yerinde olurdu tabi ama demediğine iyi etmişsin:)
Bizede burda sıkça Türk müsün, kürt müsün diye soruyorlar? Daha saçma bir soru daha var, apocu musun Atatürkcü müsün?:S Bazen susmak çok yerinde bir hareket oluyor:)

bininci tekil şahıs dedi ki...

@Azli:beni cazip tekliflerle kandirma bak (gel yaylalara cikalim),zaten dun burasi cok sicakti, bir gunde hemen biktim sicaktan!

ama hoca da ayip etmis! seni, aslimi almamis!!!! cik cik cik! burdan kinama gonderiyorum hocaya. ama olayin ozunde "reddedilmek" yatiyor bilesin, kisilerin veya kurumlarin durumla alakasi yok:)

@Cahide:aaa oyle aciktan soruyorlar demek kurt musun turk musun diye!! susunca "keske soyleseydim" pismanligi, soyleyince de "keske soylemeseydim" pismanligi yasarim genelde, ve "keske soyleseydim"i havada karada tercih ederim:)