9 Mayıs 2011 Pazartesi

iki "kucuk" bir "buyuk" eder mi?

Artik her yaziya "merhaba dunyali" diye baslayasim geliyor, ne aci. Son yazilarimdan anladigim kadariyla performansimda ciddi bir dusus yasanmis. E tabi bir avansla falan motivasyonum arttirilmayinca kacinilmaz son vuku buluyor. Zaten su an da yazmis olmak icin yaziyorum: yazmak icin yazmak! ("sanat icin sanat" kivaminda bi sey). Bulasik makinasinin bitmesini bekliyorum, bitmesi derken yikamasinin bitmesi. Bir makina daha bulasik var da onlari koyup kendimi bodoslamasina yataga atacagim. Minik bir kaplan misali esnedikten sonra da uykuya dalacagim ins. Hayallerimin boyle kucuk olmasi uzdu simdi beni! Oysa ben de kendimi kutuplardaki kutup ayilarini kurtarmaya adayabilirdim, tum servetimi bu ugurda harcayabilirdim, gecemi gunduzume katip yeni yeni projeler uretebilirdim... Ah BTS, kucuk hayallerin pesindeki kucuk insan.. (uf ya bi Polat Alemdar izlemisligim olsaydi, ordan bir replikle bu gereksiz yaziyi zenginlestirebilirdim ama inanir misin bir bolum dahi izlemedim. Bir otobus yolculugu esnasinda sinema filmi dalinda "kurtlar vadisi Irak"i izlemistim de agla agla kendime gelememistim. En sonunda muavin gelmisti yanima "bir derdin mi var abla" demisti, ben de aglayarak "yok" isareti yapmistim, pek inandirici olmamisti. Sulu goz olmak da zor zanaat! Sinirlenince bile aglar mi insan? Hatta gulerken bile aglayabiliyorum, Badem endiseli. Polat Alemdar demisken bu furyanin -hatirladigim- baslangici olan "Deli Yurek"i izlemisligim vardir. Lise yilarima tekabul eden bu dizi vesilesiyle cok arkadasim "agir agabey" tavirlarina kurban gitti. Hatta bizim bir arkadas kendini kuscu zannediyordu! Kendisinin de anlamadigi uzun cumleler kurarak hayatin anlamini cozdugunu saniyordu, su an doktor. Hayatin anlami demisken, twitter'a bir goz attim, herkes "durum analisti" olmus cikmis! Genellemeler almis basini gitmis. Herkes cool, herkes entel, herkes filozof.)

Sair bu dizeleri yazip hayallerini gerceklestirmek uzere harekete gecer...
Tatli ruyalar BTS!

(yukardaki resim internetten alinti degildir. Ya ben cektim, ya da yanimdaki, hatirlamiyorum simdi)

4 yorum:

Cahide dedi ki...

Canımsın sen benim! Söyle bir derdin mi var? Şu kendini eleştirip durma ve beğenmeme hastalığından kurtul artık! Tamam övünmek doğru değil ama bu durum içimi acıtıyor be gülüm.

Haa aklımdayken söyliyeyim; senin pirinç pilavı tarifini mutlaka bekliyorum:) Hakkaten çok ciddiyim.

Şu bir yazında "bugünlerde çok görsel basın diyesim var" demiştin ya, bizim oğlan bu sözü ve farklı versiyonlarını söyleyip gülüyor, benide güldürüyor. Sonra buna neden bu kadar gülüyoruz diye söylenip tekrar gülüyoruz:) Seni seviyoruz BTŞ abla!

bininci tekil şahıs dedi ki...

sen beni bilmedigin icin oyle diyorsun Cahide Abla, bilenler "gorunen koy klavuz istemez, ne anlatip duruyosun" diyor.

benim pilav tarifim "baldo pirinc kullanip da kotu pilav yapabiliyorsaniz mutfagi hemen terk edin" diye baslayabilir yalniz:))

Allah nesenizi arttirsin:)) yorumu okuyunca ben de guldum:))Ben de sizi seviyorum!

Hayatcemresi dedi ki...

Resim çok orjinal olmuş,ama merak ettim orası neresi?

bininci tekil şahıs dedi ki...

orasi bir enerji santralinin bacalarindan birinin ici:) enerji uretimiyle ilgili aldigim bir dersin gezisiydi. santralle ilgili hicbir sey hatirlamiyorum ama gezi eglenceliydi:)