26 Haziran 2011 Pazar

(yuksek doz arabesk alsam?)

Badem gitti, ben bir basima kalakaldim, bogazimda da yumruk gibi bi sey kalakaldi. Bir yetimlik bir oksuzluk var uzerimde. sanki bir bayram sabahi herkes babasinin elini opup harclik aliyormus da ben babasizmisim gibi, ya da bir yaz ogleden sonrasi civil civil bir parktaymisim da herkesin annesi banklarda otururken benim annem ortalarda yokmus gibi...

Ben cok sulugozumdur. Olayi dramatize etmeyi sevdigim kadar veda konusmalarini, vedalasmalari da severim. Agladikca zevk katsayim artar, aglama seansim bitince de temizlenmisimcesine huzura ererim. Tabi bu huzur bana kirmizi suratli kurbagaya benzeyen bir sifat, sismekten etrafi goremeyecek hale gelen gozler, tuzlu sudan yanan yanaklar ve bas agrisi olarak odetilir.

Havaalnindayim. Ben de Vancouver'a dogru ucacagim ins birazdan. Yani Badem'le dunyanin farkli yonlerine dogru hareket halindeyiz. Check-in yaptirirken gorevli kadin bana "ulkeyi terk ediyorsunuz" dedi, tuhaf oldum. Ulke terk etmek, ne garip geliyor di mi insanin kulagina? "terk etmek" basli basina sogukken bir de "ulke" gibi buyuk ve saygi duyulacak bir kavramla birlesince tedirgin oldum. "gelcem geri, uzulme" demedim kadina, cunku zaten gicik olmustum kadina. Israrla kiosk'u kullanmami istemis ben de israrla pasaportumun buna uygun olmadigini soylemistim, sonra geldi de kendi gordu. "ne merakliymissin ogretmeye" de demedim kadina. suskundum bugun, Bademsiz kalmistim, kimseyle giciklasacak, burundan soluyacak halim yoktu, dun aksam cok aglamis, bitkin dusmustum. Aslinda ben hep cok aglardim. Ama bu sefer bir yetimlik bir oksuzluk vardi uzerimde, susmustum.

(not: bu resim de internetten alinti degildir, ve orda yalniz bir pelikan vardir)

7 yorum:

Mutfak Dili dedi ki...

Gerçekten yazdığınız gibi far far awayde oluyorsunuz. Allah kolaylık versin. Haritadan baktığım kadarıyla Canadanın batısı oluyor Vancouver`a.
Öylemi?

Adsız dedi ki...

Abin dedi ki: Canım üçle çarpılıp gelecek 2 hafta sonra..
Yıpratma kendini bu kadar.. :)

bininci tekil şahıs dedi ki...

@mutfakdili: evet taaa obur ytaraftayim yani, ama carsamba gunu donucem ins. guzelmis buralar, cok cok begendim, bi turkiye havasi var:)

@abim: yaaa sen gurbet ellerde bir basina kalmak ne demek bilmiyorsun tabi... (acitasyona devam)

Mutfak Dili dedi ki...

Canım üzülme duada buluşalım inşallah. Yakın sınırda bizler varız.
Geçen aydın olsun. Duan, ibadetin kabul bulsun.
Sevgiler...

bininci tekil şahıs dedi ki...

Aaa ben sizi Austin'de zannediyordum, burdaki sinirdasiniz demek! Vancouver'da da kesin vardir birileri, aksam nd guzel bir araya geleceklerdir.. bakalim, bu da yalniz bir kandil olsun, hic tatmadigim!

kemalpaşatatlisi dedi ki...

Canım,

Şimdi cahidenin son yazısındaki yorumlarını okudum, bi bakayım kimmiş bu arkadaş diyerek geldim :) Profilindeki yazı çok güzel, tebrikler, şimdi vaktim yok, yazılarını tam olarak okuyamadım ama sanırım sen de hizmete gönül veren ya da bir süre gönül vermiş arkadşalradan birisin. Görüşmek üzere canım, sevgiler...

bininci tekil şahıs dedi ki...

@Kemalpasatatlisi:Her zaman bekleriz:)