15 Eylül 2011 Perşembe

beni soracak olursan

Naber kanka? (evet bu girisi sen kadar ben de beklemiyordum dogrusu, yozlastigimin farkindaydim ama yozlugumun ciktigi seviyenin ciddiyetinin farkinda degildim, tiksindim kendimden, hala da tiksiniyorum. "kanka" ne yea? hayir bi de senden "nolsun iste yuvarlanip gidiyoruz" cevabini alirsam, o kotu. kendimden tiksinmeye alistim da senden tiksinmeye alisamam)

ne diyordum ben, nasilsin diyordum di mi? nasilsin canimcim? (iste bu hitap benim, hep sevecen, hep kucaklayici, kendime "anne" diyesim geldi, "anne" deyince, kapanmayan yaramdan kanlar akmaya basladi. bugun noldu biliyor musun? Annemi aradim, ozlemis beni FALAN, "ama anne" dedim "giderken cok mutluydun", "evet" dedi, "hakkaten mutluydum"!!!! dusunebiliyor musun yaaa, bunu bana itiraf etti!! ben de kendimi vazgecilmez saniyordum! Acidim bak kendime) ne diyordum ben, hah, yalnizim diyordum (yalana bak, ne zaman dedim?). malum iste yepyeni bir sehre tasindik, aslinda bizim sitede 5 tane turk evi bulunmakta imis bizle beraber, fakat bunlarin ikisi hala atayurttaymis, diger ikisi de erkeklerin yasadigi ogrenci mekanlari imis (ki kendi esyalarimiz gelinceye kadar -6 gun- bunlardan birinde yasadik. nankorluk etmek istemem ama cikarken "ara sira da olsa evi supurun" diye not birakacaktim ki Badem "etme, eyleme, sen hic mi ogrenci olmadin" dedi, ben yatistim, konu kapandi, ama icimde kalmis bak. yalniz ben boyle uzun parantezlerle omur tuketirsem, bu yazi hic tukenemeyecek, BTS dediydi, dersin. ya da ben bilgic-ukala tavrimla "ben demistim" derim. yaparim bu gicikligi, artik cok acimasizim! burda burdakiler tarafindan aranmadan sorulmadan gecen 13 upuzuuuun gunun ardindan acimasizlastim. Ailemden baska bir insan yuzu gormedigim gunlerim oldu dusunebiliyor musun? Evdekilerin dalga konusu oldum, ve her dalga "iyi oldu, artik oturur ders calisirsin, seneye artik butun cocuklarimi doktor olarak gormek istiyorum" uyarisiyla bitti. Ilk bir hafta umudumu kaybetmedim, "ararlar yaaaa, gurbetteyiz biz, kimimiz var bizden baska" diye kendimi avuttum, gunler gectikce avutmalar yerini umutsuzluga birakti, melankoliye bagladim, "hani benim sevdiklerim, hani gonul verdiklerim" sarkisi bir baktim ki dilime mars olmus! Dini hassasiyetlerim olmasa belki de su an bir alkoliktim (?), kendimi cabuk kaptiririm vesselam. ve dun sabah hic beklemedigim bir anda telefonum caldi. dur bi parantezi kapatayim da oyle devam edeyim anlatmaya, acilip da kapanmayan parantezler hep rahatsiz eder beni) ne diyordum ben, hah, telefonum caldi ama hakkaten beklemedigim icin acmadim teli, zaten kayitli olmadigi halde birinin ismi yanip sonuyordu son model telefonumun ekraninda, ben de Badem kaydetti heralde onun tanidigi diye sallamadim. Sonra neyse, ulasilsim FALAN, burdaki Turkler benle tanismak istiyorlarmis (gurbetteyiz ya), "biraz gec kalmadilar mi?" diye naz yapacaktim ki, kendime geldim, heyecanlandim, ve aklima ilk gelen ne oldu biliyor musun??? benden tiksinmeye hazir ooool, soyluyoruuum" "aksama ne giysem ki?" !!! meger ben dis gorunuse ne onem veren biriymisim!!! hic kendimi boyle bilmezdim, yanizlik beni cok degistirmis! sonra karar verdim bi seye, ama aksam eve gidince o seyleri bulamadim! "anne yeaa, dedim, neyi nereye koydun??" atayurtta saat 12yi gecmemis olsa annemi arayacaktim, oyle hirs yaptim, sonra baktim gec kaliyorum, OYLESINE bi seyi giydim gittim.

Bir suru insanla ayni anda tanismak da tuhaf oluyor! unutacagimi bile bile herkesin ismini sordum, adimin yarisini soyleyenleri (bknz. Bininci )ve adimi ters soyeyenleri (bknz. Sahis Tekil Bininci) basta nasil alisirlarsa oyle gider dusturunca sevecenlikle uyardim. Artik herkes adimi 23 nisan merasiminde siir okuayacak ilkokul talebesi heyecaniyla soyluyordu, sanirim korku salmistim. Bi de tabi esim hocaydi, hatta "Badem BEY'in esi misiniz?" sorusuna dahi muhatap olmustum, (baskasinin bir seyi olarak taninmaktan da hic hoslanmam, oysa Badem yillardir, BTS'nin esi olarak literaturdeki yerini almisti) o an anladim ki, Far Far Away'deki laubali ortami burda bulamayacagim. Herkes saygiliydi boyle, kimseyle el ense saplak olmadik. Icimden sakalar yapip icimden guldum. "SIZ" bile dediler bana. bir an biri "BTS HANIM" diyecek diye cok korktum, ama kimse demedi, sanirim o kadar da saygila layik gorulmedim. Bi de bizi yeni evli sandilar, ben de hala kendimi yeni evli sandigimdan ses etmedim. "hayirli olsun" tebriklerini dahi kabul ettim. Zaten yillardir evli oldugumu ogrenince "cocuk" sorma ihtimalleri oldugundan, benim de hic "ama okul mokul" diye cevap veresim olmadigindan, hele ki ustune "aaa olur mu, erteleme, bi sekilde buyur" nasihatini cekemeyecegimden, isime de geldi. Yeri gelmisken aciklama da gelsin, bir gun cocuk istersem, inan en cok da yuce Turk milleti sussun diye isterim. Bu kadar da tepkiliyim. Neyse nerde kalmistim ben, (kac kere kullandim "nerde kalmistim"i hemen simdi, saymadan soyle!) tanistim iste Turklerle, "niye aramadiniz beni kac gundur?" dedim, evet bu simarikligi yaptim! "ne mecburiteyimiz var seni aramaya" demedi kimse, ozur dilediler, canlarim yaaa. Oyle iste, sevdim hepsini.. tabi ki benim eski canlarimin yeri hep ayri, eski geyik ortamlarim falan gun be gun burnumda tutmekte, ama bu kisilerle de kaynasirim. Onlar bana alisir (adimi dusunmeden soylemeye) ben de onlara alisirim, isimlerini bile ogrenirim, cok zekiyim masallah. "yine goruselim, haftaya bana buyrun" dedim, "yeni tabaklar aldim, bardaklar aldim, burda hic kullanamadim, gelin de kullanayim" dedim, bu kadar direk soylemem saskinliga sebep oldu (ve gulusmeler)

Not: resimde de yeni memleketimdeki bir park arz-i endam etmekte

17 yorum:

Hayatcemresi dedi ki...

Şu anlatışın yok mu!

böyle samimi ve içten ve ironi yüklü,keyifle okuyorum,

bu günlerde pek kitap okuyamadım,yazılarınla idare edeyim :)
sevgiler...

bininci tekil şahıs dedi ki...

ARO teveccuhunuz efendim! (iltifat edip edip de simarirsam "simardin" demek yok ama!)

deeeee, sizin orda bu saatler geceye geliyor, uyku mu tutmadi? ruyalarda mi bulustuk?

Hayatcemresi dedi ki...

Her ikiside mümkün :)

akşam erken yatınca,gece biraz uykuya ara verdim :)

LaMa dedi ki...

Ben: Merhaba nasilsin
O: iyiyim, siz nasilsiniz?

far far away'de cok basiam geldi, hala da geliyor, senin basina hci gelmemis miydi, sasirmissin orada "Siz" denilince...

Mutfak Dili dedi ki...

BTS yeni yerin yeni macerasi okudukca kendimin ilk defa Austine gelişimi hatırladım. Aynısı olmuştu bana insanlar yavancı ve soguk resmi. Kafa dengi arkadaş aradım yok. Seni iyi aramışlar tanışmak istemişler. Bir dahakı sefere bir az açılırlar belki...))))
Bizde bekar evinde kalmıştık ama iyi ki kızların eviydi ve temizdi. Bak not bıraksan iyi olurdu.Temiz tutmuyorlar evi biliyorum.
Annenin notu da çok dokunaklı. Ama anlaşılan burdan gitmek onlara iyi gelmiş.
BTS.... kadına neler yaptında illallah dedi de gitti....
Sevgiler..

Mutfak Dili dedi ki...

Austin hatıranızda varmı ki...
Yoksa burda bulundunuzmu?
Çok merak ettim..

bininci tekil şahıs dedi ki...

@Hayatcemresi: erken yatinca gece ara verebilmek ne guzel! ben kacta yatarsam yatayim kalkis saatim belli:(

@Lama:tabi ki hayatimda bana "SIZ" diye hitap eden bi suru insan oldu canim, o kadar da saygila layikim bence yani:) amaaa, far far away'e ilk gelisimde herkes beni lise ogrencisi sanmasindan mutevelit "canim cicim" demislerdi:)) toplu tanisma VS bireysel tanisma'nin pskilojim uzerinde degisik etkileri mevcut! Hem insan ister istemez ESKI'yle YENI'yi karsilastiriyor, ayni muameleyi bulmak istiyor, yazik insana!

@MutfakDili: Austin'de bi kac gun kaldim, gecen seneydi. iyi gezdim:)) Anneme de cok is yaptirdim cooooook, daha dogrusu kendisi durmadi! ama torun baskaymis.. ben bunu ogrendim!

Unknown dedi ki...

birden kendimin (zavallı kendimin!) hamdolsun pek kısa süren (!) travmatik far far away günlerine dönüverdim... pek çok tanıdık duygu.. durumlar farklı olsa da.:)ve o park:))gerçek adını asla adını bilemediğim o park! arabası olan tek türk kardeşime "beni kuğulu parka götürseneee!" diye çocukça yalvardığım,Harrisburg civarındaki o günleri hatırlattı bana:)nostalji oldu..

sevgi ve gurbete tahammülü arttırıcı BTS'ye mahsus dualarımla..

Mutfak Dili dedi ki...

Aaa hemde gecen sene/ Burda nerde kadiniz? belki tanidik birinde kadiniz ve ya tanidik birisi var burda.
Sırrr değilse tabi. Yine bekleriz bu sefer bana buyur. Tanışmak isterim . Gözüm üste yeriniz var canım
İyi günler .. Sevgiler..

bininci tekil şahıs dedi ki...

@DEniz Abla: hosgeldin Deniz Abla:) demek sen de far far away tozu yutmuslardansin! hem de harrisburgtaymissin! benim eski sehrime yakindi:) yakin dediysem yine 3-5 saat vardi. Kuzey dogu amerikanin hepsi birbirine benziyor sanirim:) ben yeni yerime coooook sukur ki alistim, haftasonu yogun misafir trafigi vardi, hepsiyle de bi guzel kaynastim:)))) darisi tum yalnizlarin basina!

@Mutfak dili: yoook kimsede kalmadim, Austin'e bir konferans icin gelmistim, otelde kaldim. Houston'dan bir arkadasim da vardi, o biliyordu oralari, onla gezdik tozduk, konferansa kendi sunumum disinda pek ugramadim:)

Mutfak Dili dedi ki...

Insallah bir daha gelirseniz beklerim .
Sevgiler..

pervane dedi ki...

ne kadar çok hayranın olmuş senin sayın BTS:)gizli,açık bi sürü hayran...sen şimdi böyle anneni,babanı yazıyosun, benim gibi bi romandisin (bknz:romandis=romantik+mühendis)yüreğini dağlıyorsunuz olmuyor...Allah tez vakitte kavuştursun inşallah.yine yine zevkle okudum yazdıklarını.(ben de sizli bizli konuştum, e saygıdan tabi;))

bininci tekil şahıs dedi ki...

@pervane: tabi ki sizli bizli konusmalisin, laubalilikleri hic sevmem bilirsin!!
bana acitasyon yapma canim romantiscim, bi haftasonu atla otobuse git annenin babanin elini op, firsatlari degerlendir:) aa hatta THYden bilet ayarla:)

pervane dedi ki...

onu bi sene sonra veriyorlar ki,bilet hakkım yok:)otobüse binsem de,10 saat git,10 saat gel,ne anladım ben:S neyse, bilet hakkı olunca bakarız artık.bilemiyorum,yanına da gelebiliriz sankiiii;)neyse,öpüyorum çook..

bininci tekil şahıs dedi ki...

10 saat mi? burdan ostanbul 9 saat! neyse sen bana gel madem:)

Adsız dedi ki...

ayhhh pek imrendim şu yazıda geçen herbişeye.uleyyynnnn almaty'de yaşayan türkler neredesinizzzz ???

valla yakında ramstore çıkıp bağıracağım bu gidişle:))

şey bu arada anlatımın,uslubun çok güzel.yoksa ilk kez yorum bıraktığım için BTS hanım mı demeliyim:)

bininci tekil şahıs dedi ki...

@deren: eger ki bu yorumunu saygi durusunda yazmadiysan hemen kaldirilacak haberin olsun:)
Hosgeldin! Ve evet nerde almaty'deki turkler? Cok turkiye turku var orda diye dusunmusumdur hep!