12 Eylül 2011 Pazartesi

Boyle kollarimi acaydim iki yana, tutaydim onlari, gitmeyin diyeydim

Kutuphanedeyim, ama bambaska bir sehrin kutuphanesinde. Pencere yanindayim ama izlemiyorum disariyi. Kac zamandir bilgisayarimdan internete giremedigimden, simdi kanarcasina internette vakit öldürüyorum.

Annemle babam gitti. Mutlulardi giderken. Niye olmasinlardi ki? Kendi dillerinin konusulmadigi bir memlekette yasayan cocuklarinin yanindan cikip kendi dillerinin konusuldugu bir memlekette yasayan cocuklarinin yanina gittiler. Hem anlatacak cok seyleri birikmisti, hem iki ayda 700e yakin resim cekilmisti, hem yeni yasam tarzlari gorulmus hem de bir suru kiyas yapilmisti. Eminim ki buraya gelirken duyduklari heyecanin aynisini oraya giderken de hissediyorlardi. Oysa ben ne cok alismistim, hem onlar gidince ne cok aglamistim. Evet kendi secimimdi.. bilmem kendi secimim miydi? Bizimkileri havaalanina birakip da eve gidince, bos ev ne de cok koydu. Hani sabah opucukleri? Hem yogurt da bitti dolapta. Al iste aksama yemek de yok evde. Yemek masasinin bi kosesinde kalakaldik Badem'le, masanin yarisi bos kaldi. ortada dikis kutusu da yok. Ama aksam yatmadan bulasiklari yikadim, seytanlar gezer mezer neme lazim dedim... Hem dun aksam kesif yuruyusune ciktik, "bizimkiler de gorselerdi burayi" dedim. Yetmedi iste, doyamadim..

16 yorum:

buzcun dedi ki...

basliktaki cumle hep cok koyar bana
bogazimda hep takili kalan yutkunmakla da oksurmekle de gecmeyen o yumruk
keske hic keske demedigimiz bir hayat yasamayi becerebilsek...

Hayatcemresi dedi ki...

Allah sağlıkla tekrar kavuşmanızı nasip etsin(amin).

fincanlarında gözüm kaldı :)nostaljik bir duruşları var,sağlıkla kullan inşaAllah,

kahvenin tarifi nerede?

bol köpüklü olmuşlar,eline sağlık,sevgiler...

neval dedi ki...

kaynanası gittiğinde boşluk hissederse insan,aney gidince depresyona giriverir mazAllah :(

gutguturuna dedi ki...

senin uslubuna bayıldım doğrusu ama seni nasıl izlicem ben???????

bininci tekil şahıs dedi ki...

@buzcun: yalniz degilsin bu bogazdaki yumruk konusunda..

@hayatcemresi: o fincanlar cok ozeldir, annemle babam gelirlerken getirdiler, kutahya isi el yapimi (hatta yapanin adi da Nurdan, altina yazmis:) ) o sahnede de bizimkilerin gidecegi gun ictigimiz son kahveler gorunmekte. tarif de burda http://onunkucukdunyasi.blogspot.com/2009/09/onca-guzel-ve-uygulanasi-yemek.html

@Neval: depresyondayim!! zate yeni sehrimizde de kimseyi tanimiyorum:(

@gutguturuna: hosgeldin:) yukarda "follow" butonu var, yani blogspotun kendi butonu. Bu arada "gutguturuna" ne demek yaa?

gutguturuna dedi ki...

yok ben follow falan göremedim????

AAAZZZZZZZLLLLiiiiiii dedi ki...

Gurbet heryerde gurbet BTScan. Benim de bu hafta kardesim gelmisti gitti kocaman bosluk kaldi arkasinda. Ne tarafa baksam suraya da kardesimle gitmistik burayi hissiyle suraya da gitseydik keske pismanligi birbirine kavusuyor. Off kalan olmak zor kendi dilinin konusuldugu yerde bile:(((

(Azli'ya BTS'den not: canimcim ismimi yazmissin orjinal yoruma, o yuzden oynadim:) )

bininci tekil şahıs dedi ki...

@Gutguturuna: hmm bende niye gorunuyor yaaa? en ustte, blogspot'un arama butonu var, yaninda "follow", onun yaninda "share", sonraaa "report abuse" falan. "dostluk ve sevgi sariyor her yeri"nin de uzerinde.

AAAZZLIII: gurbet her yerde gurbet tabi ki, ama "istesem sabah ordayim" fikri ortami yumusatiyor her daim. bi dee sen asliyla beraber oldugun muddetce hic konusma bence!!

Adsız dedi ki...

İnşaAllah orada da mutlu günlerin olur. Ve ailene tekrar kavuşursun umarım.

Sormak istiyorum izin verirsen neden bu gizlilik? Neyden, kimden gizliyorsun ismini? Yani ismini bilseler ne olur bilmeseler ne olur? Mesela at bir isim Ayşe de kim bilecek doğru yanlış? İlla gizlemeye uğraşıyorsun arkadaşların mesaja isim yazarsa yanlışlıkla, değiştiriyorsun filan. Gerçekten çok merak ettim sebebini, gizli kalması mı gerekiyor? Tabiki istediğin gibi yazarsın sonuçta burası senin blogun sormam çok saçma ama merak işte :)
Ay şimdi sanane diyeceksin biliyorum bu mesajı yayınlamasanda kızmam. Sadece sürekli okuduğum için, okurken bir arkadaşımı dinliyormuş gibi hissettiğim için merak ettim. Umarım seni üzüp kızdırmadım. Sevgiler

(istersen hiç yazılmamış kabul et ve sil)

ülkü

bininci tekil şahıs dedi ki...

@Ulku:) sen bana kisaca BTS de o zaman:) simdiiii, burdan tum sevenlerime gelsin (!) bu aciklama: istanbul-ankara gibi bi yerde otursaydim "ayse fatma hayriye" ismimi bi sekilde soylerdim ama uzak memlekette olunca hele ki baska bloglara girip de yerim de tespit edilince direk ben ortaya cikarim (hatta bir ucak yolculugu esnasinda tanistigim biri, benim ismimi ve sehrimi yazip bana ulasmisti) e ulasilsin nolur ki? diyebilirsin ama bilinmek beni kisitliyor ne yazik ki! normal hayatta benden beklentiler var tabi, onu karsilamaya calisir buluyorum kendimi. hatta bazen arkadaslarima da soylemese miydim diye dusundugum bile oluyor (hatta bu yuzden bir tane daha blogun vardi ama sonra kapattim orayi) yazdigim halde yayinlamadigim, gercek hayatta beni taniyanlari sasirtacak bi suru yazim var benim (kimsenin bilmedigi acilarim, hayallerim var benim diye devam ederek de arabeske baglayabilirim:)) )

yarin bi gun cok buyuk bir adam oldugumda (???) ya da esim rektor oldugunda (???) bu blogun aleyhimde delil olarak kullanilmasini istemiyorum bi de:))

Unknown dedi ki...

Bende miminiz var kabul eder misiniz? :)

bininci tekil şahıs dedi ki...

@Zeliha: Allah'im hayatimdaki ilk mim !! #heyecanliyim :)

Adsız dedi ki...

:) ne yazacağımı bilemedim bi an:)

çok haklısın ve çok tatlısın gerçekten :).

kendine iyi bak BTS :)

ülkü

bininci tekil şahıs dedi ki...

@Ulku: bilmukabele:)

LaMa dedi ki...

cok $ik bir tepsi ve fincanlar! ilkini biliyorum da, fincanlari gormemistim!
buraya gelince benim de sana suprizim var!
-konuyu dagitmaya calisiyorum, yoksa yazdiklarini umursamadigimdan deegil yani, hasret, gurbet, vuslat ,ozlem vs vs...

bininci tekil şahıs dedi ki...

hmmm surpriz demek:))) surpriz olarak 5862'yi cok mu degistirdiniz? taniyamayacak miyim?:)) yoksa cafer evlendi, bir de cocuk mu sahibi oldu???