10 Kasım 2011 Perşembe

Ah o eski bayramlar! (şaka şaka, o kadar da yaşlanmadim daha)

Hani doktorlar "stresten" der, sen de "yea iste bi sey bulamadi, stresten diye atiyor" dersin ya, deme bir daha. Haklarina girme adamlarin. 'Stres'in olsun, 'uzuntu'nun olsun cok bariz fiziksel sonuclari olabiliyor. Aslinda stresin manevi sonuclari da oluyor, stres altinda insan sacma sapan beyanatlarda bulunabiliyor, sonra utan dur nasil o kadar gerizekali olabildim diye! Sessiz sessiz duruyor ama cibanin basi stres, bilesin!

Stres deyince eskilerden bir sevdigim geldi aklima. "Musluman stres olmaz" derdi. Hatta "Musluman yalniz degildir" diye beyanatlarina devam ederdi. Ne cok sey bilirdi. Hatta bir gun biz bir mezarliktan geciyoruz (?), (yooo gercekten bildigin mezarliktan geciyoruz. Pierre loti'ye cikiyoruz, ki o zamanlar Eyup'te namaz sonrasi o tepeye cikip seyredilen manzara esliginde buyudugumu dusunmek pek bir bana aitti), bu bin bilen yandas kafasini yerden kaldirmiyor, bense gordugum herbir mezar sahibinin kac yil yasadigini hesapliyor, genc yasta gidenlere uzuluyorum. Bizimki "mezar taslarini okumak iyi degildir" diyor, "nolcak ki, okunsa nolur okunmasa nolur" diye geciriyorum icimden, "alimler hafizalarini gereksiz seylerle doldurmamak icin boyle seylerden kacinmislar" diyor, ve ben o zaman bu sozun, hafizami her hunharca kullanisimda ve ogrenme zorlugu cektigim herbir durum karsisinda aklima gelecegini tahmin dahi edemiyorum. Neyi tahmin ettim de bunu edecektiysem. 10 yil once biri bana "10 yil sonra kendinizi nerde goruyorsunuz?" sorusunu yoneltseydi, "gecenin bir vakti hem de yine isler boyu asmisken, okyanus otesinde bir ogrenci evi salonunda, internete kolaylikla ulasabildigim laptopumdan blog icin yazi yaziyor olarak goruyorum" demezdim (bknz. blog icin yazmak(?)). huzunlendim bak yine, huzunlenince uyku basar mi, bak basti (?) beni. Bir de ders calisirken uyku basar beni. Simdi basit mantik kurallariyla ders calismanin huzun oldugu cikarimini yapardim ama minik beynimi yormayayim, yarin sabah hocama bos kagit uzatirken bahane uretmek icin lazim olacak kendileri. E madem uyku bastirdi ne oyalaniyorum yatsam ya madem! hmmmm, guzel fikir, keske insanin kendi yanagini opmesi mumkun olsaydi!Kucukken en sevdigim repliklerden biri gelsin: "al al, istedigin kadar al"

16 yorum:

Adsız dedi ki...

üzülme o mezar taşlarını okuyup üzülen,hesap yapan sadece sen değilsin:)))

bininci tekil şahıs dedi ki...

@deren: tam sana bi sey yazacaktim kafami bi kaldirdim ve KAR! Su an bi kac saatligine bulundugum sehre kar yagiyor! Sasirdim, sevimdim, vb

Adsız dedi ki...

"keske insanin kendi yanagini opmesi mumkun olsaydi"

burada gülmekten alamadım kendimi..çok hoşsunuz gerçekten..
ayseaksu

Adsız dedi ki...

ahahha birkaç saat ne ki?3 gündür kar kalkmadı almatyde.üstelik daha kasımdayız:((

bininci tekil şahıs dedi ki...

@ayseaksu: aman efendim oncelikle hosgeldiniz:) simarmaya cok musaitimdir hemen belirteyim.

@deren: yani bir kac saat bile surmedi karin yagmasi amaaaa ben o sehirde bir kac saatligine bulunuyorum demek istemistim:))

Hayatcemresi dedi ki...

<>
<<"alimler hafizalarini gereksiz seylerle doldurmamak icin boyle seylerden kacinmislar" diyor,>>

ahhhhh o alimler şimdi bizlerin ne gereksiz şeylerle kafalarımızı,hatta hayatlarımızı doldurduğumuzu görselerdi belki de şöyle mi derlerdi:

"böyle boş şeylerle uğraşacağınıza mezar taşlarını okuyun onlardan iyidir!"

bininci tekil şahıs dedi ki...

@Hayatcemresi: o alimlerin hayatlarini okudukca kendi hayatimi nasil da harcadigimi gorup eziliyorum resmen! Adini unuttugum baska bir alim de yemek bile yemezmis sonrasinda bosaltim ihtiyaci oldugu icin! zamani harcamak istemiyormus.. Eeee yattiklari yerden alim olmadilar tabi!

eviminnuru dedi ki...

1.80 boyumla geldim kimdir bu kız diye çok tatlı bıcır bıcır biriymiş uğradığın için teşekkürler
sevgilerimi bırakarak gideyim ben yine bi azar yemeden

Hayatcemresi dedi ki...

Safinazım nerelerdesin?
inşaAllah iyisindir,bir problem yoktur,
unuttum sanma :)
en Emin'e emanetsin.

Unknown dedi ki...

Harika bir yazıydı canım..
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Nerelerdesiniz? Umarım iyisinizdir..

Ülkü

Hayatcemresi dedi ki...

Safinazııııım,

sen nerelerdesin?iyi olmanı umuyorum,
inan seni çok merak ettim,mail adresini bulamadım :(

ne olur ses ver,iyi olduğunu bileyim yeter,

seni Rabbime emanet ediyorum canım kardeşim...

bininci tekil şahıs dedi ki...

@hayatcemresi & @ulku:
Yaaa nolur hakkinizi helal edin! Ulku senin email adresin bende olmadigindan sana yazamamistim ama hatice abla, sana yaklasik 3 hafta once hatta belki 1 ay once mail atmistim! Daha once emaillestigimuz adresten atmistim:(
Okumadin mi sen onuu??
Ulku sen de bana email adtesini ver de seni de habwrdqr edeyim boyle bir durum tekrar olursa!
BTW, iyiyim elhamdulillah!

Adsız dedi ki...

İyi olmana çok sevindim :)

mail adresim:

asgul_as@hotmail.com

Ülkü

NESLI dedi ki...

Allahtan yorumlar var boylelikle islerin yolunda oldugunu anliyoruz!

bininci tekil şahıs dedi ki...

senden de ozur diliyorum NESLI..