1 Kasım 2011 Salı

Bir kedim bile yok anliyor musun?*

Tilkinin dönüp dolasacagi yer kürkçü dukkani oldugundan, yine sana geldim. Baska sehirlerde yazmaya alisamadigimdan yabanciymissin gibi, sanki seni hic tanimiyormusum gibi davranirsam gucenme, cunku baska sehirlerde yasamaya alisamadigimdan yabanciymisim gibi, sanki beni hic tanimiyormusum gibiyim.

Anladigin uzere kirik kalbim. Tam da oyle demeyelim de, bir mahsunluk var uzerimde. Zilhicce’nin hakkini verememem de olabilir sebep, ya da bu ruh hali Zilhicce’nin hakkini verdirmiyor da olabilir. “Hak vermek” ve “hakkini vermek”, ayni gibi gorunse de ne farkli di mi?

Iki gun onceydi sanirim, vakit geceye yakindi, vakit geceye yakin olunca ayri bir ruh hali gelir oturur omuzlarima. Yani, ruh hali degil de, ayri bir “aşırılık” gelir oturur omuzlarima. Mahsunsam daha mahsun, mutluysam daha mutlu, konuskansam daha konuskan, ve bittabi suskunsam daha suskun olurum. Ne oluyorsa saatler 12’yi gosterdikten sonra oluyor. Ve iste yine akrep ile yelkovan (Edi ile Budu tadinda) gece 12’den sonraki bir zaman dilimi uzerinde ikamet etmekteyken, cay doldurmaya giden Badem’e yigildigim yerden geliyor sorum : “Sen Far Far Away’deyken mi daha mutluydun yoksa burda mi daha mutlusun?”. “Burda” diyor Badem, tereddutsuz. Bekliyorum bana da sorsun diye ama sormuyor. Aslinda bekliyorum dediysem, 5 saniye falan anca beklemisimdir. Sabirsizim ya, gece 12’yi gecince daha bir sabirsiz oluyorum. “Ben” diyorum, “ Far Far Away’deyken daha mutluydum” (ve aglamalar) (yazar burda -lar ekini kullanarak birden cok kisinin agladigini ima etmiyor, bir kisinin cok aglamasina isaret ediyor). Sonra beynim bulaniyor, Badem’e aglayarak istedigim her seyi yaptirabilecegimi bir kez daha anliyorum, ve bu silahi gelecekte bir yerde kullanmak uzere beynimin en pislik kosesine sakliyorum.

Tanimlayamadigim bir bosluk var burda, Far Far North’ta. Hicbir yukselti (tepecik bile) yok, ondan mi her yer bos geliyor bilemiyorum. Ya da insan yogunlugu cok dusuk kucuk sehir olmasindan dolayi, o mu rahatsiz ediyor. Yoksa bir suru “iyi” insan varken, yasi yasima, huyu huyuma, boyu boyuma, suyu suyuma uygun kimseyi bulamamam mi sorun.. bilmiyorum iste. Rahatlik da batiyor olabilir tabi. Yedigim onumde yemedigim arkamda, zamanimin cogu nefsimle basbasa.. Far Far Away’e gidip de bir haftaik kalislarimi saymazsak, duzenli ekmek yaptigim, yogurt yaptigim, yemek yaptigim ve dahi tursu yaptigim bir hayati yasiyorum. Bilmiyorum, bu mu garip geliyor.. evet evet, rahat batiyor belki de. Ya da hayir hayir, arkadasim yok, boyle geyik falan yapabildigim prezentabl, takim calismasina yatkin, esnek calisma saatleri olan, espri seviyesi yuksek, alaninda lider ozellikleri olan bir arkadasim yok. Yazik bana.. Arkadas elde etmek icin bir gayretim de yok aslinda, dogal ortaminda gelissin her sey istiyorum. Insanlar beni sevsin diye degil de inandigim ve oyle hissettigim icin insanlara guzel sevgi sozcukleri fisildamak (?) istiyorum. Bir de cok baskin olmamak gerek sanirim, ben burda bunu ogrendim. Aslinda cok onceden de ogrenmistim de, unutmusum, insanlik iste.

Tabi bi de, bugun ogrendigim bi durum var, insAllah unuturum onu da, -ki neleri kimleri unuttu bu beyin, bunu da unutur elbet- zaten beni yazmaya iten surec de o ogrendigim durumla basladi. Ogrendigim ama “neden”ini hicbir zaman ogrenemeyecegim (cunku sormayacagim), ve buna mukabil seytanin bana biiir suru “neden” (ve ne yazik ki sonuc) onerecegi, benim de seytanin onerdigi her bir neden’e karsilik, kah bulasik yikarken, kah banyo temizlerken, kah sut kaynatirken ve en kotusu de kah ders calisirken onlara cevaplar hazirlayacagim bir surece girmis bulunmaktan muzdaribim.

Sirkeyi sevmem, keskin sirkeyi hic sevmem.

*Allah'tan korkayim yaaa! Van depremi uzerine boyle bir yazi yayinladigim icin kinadim kendimi! Her seyim var elhamdulillah, ama bu yazi sonrasi her seyimi kaybetsem hak ettim derim! Nankorum...

21 yorum:

Hayatcemresi dedi ki...

Desene sen tam bir ev hanımı oldun :)

resimlerini çektin mi bari?
ekmeği makinada yapıyormuşsun,

ama turşu makinası yok,turşunu merak ediyorum :)

neval dedi ki...

vicdan meselesi zordur ,savaşma boşuna teslim ol.
ufak tefeği dert ettiğim her seferinde misliyle karşılaşıp,eskiyi aramışlığımda vardır ,aman !
güzel cümlelerini özlemişim

neval dedi ki...

ayrıca napıcan kediyi ? seni de tırmalar,sağı solu da kemirir

bininci tekil şahıs dedi ki...

@Hayatcemresi: ev hanimi degil de evimin hanimi oldum:)
Ekmegi ilk yapmaya basladigimda resim cekmistim, nereye kaydettim acaba! Tursum da su an mutfagin derinliklerinde! Gunes gormeyen bir yerde saklanmasi gerekiyormus da:) bakalim, bir iki hafta icinde acinca eger ki guzel olmussa cumle aleme yayin yaparim ama kotu olmussa tek kendimle paylasirim:)

@neval: yooook teslim olmadim! Guzel dusunup guzel gormeye ve boylece hayatimdan lezzet almaya cabalamaya niyetlendim! Hem kucuk seyler de boylece takilmaz gozume:)

Ya kedi iyidir, vardi benim eskiden: emrah'ti adi..

denea dedi ki...

baskasının boslugunu doldurmaya gıtmıs olabılır mısın?

neval dedi ki...

emrah ? anlamadım şimdi emraha mı gıcıktın,kediye mi ?

bininci tekil şahıs dedi ki...

@kardesim: kendi hacmi olmayanlar bosluk dolduramaz..
@neval: hicbir seye gicik degilim, hem kedileri hem de emrahi cok sevdim. Belki de ebu hureyre'yi sevdigimden sevdim kedileri..

Cahide dedi ki...

Biliyordum döneceğini:) ve çok beklemiştim...
Aslında başka şeyler yazacaktım ama şu son yorumda Ebu hureyreden bahsediyorsun ya, orada kalakaldım. ben kendime ümmü Hureyre diyorum da ondan. Birde yayınlamaktan çekindiğim mır mırlı bir yazım var benim. Dur sana göndereyim...

bininci tekil şahıs dedi ki...

@Cahide Abla: bir arkadasim da bana derdi onu "kedi annesi"..
Yillar onceydi..

LaMa dedi ki...

anaaaam.. amaaan...neler oluyor... sitemler, gizemler , ogrenmeyecegim cunku sormayacagim'lar, aglamalar (bir kisiden cok aglamasi, bir kisinin duygu somurulerine maruzLar kalmasi), oyle geyik falan yapabildigim prezentabl, takim calismasina yatkin, esnek calisma saatleri olan, espri seviyesi yuksek, alaninda lider ozellikleri olan bir arkadasin olmamasi.. (tamam son animlama ile beni ozledigini ifade etmissin, suc unsuru teskil etmiyor)...
bu arada far far north'tan kimsenin BTSyi bilmedigi kesinkes, elini akilsizin gozune sokarcasina anlasildi ama yine de... yani ne biliiim.. neyse birkac gune burdasin zati!

LaMa dedi ki...

basligi bir sincabim bile yok diye degistirsen daha mantikli olurdu ,ayrica

(not: cafer'den haber alinamiyor LM ailesi bundan muteessir degil ama azicik vicdan azabi olabilebilir)

bininci tekil şahıs dedi ki...

@prezentabl, takim calismasina yatkin, esnek calisma saatleri olMAyan, espri seviyesi yuksek, alaninda lider LAMAm: canim durumlari birbirine karistirmayalim! Aglamamla sebebini sormayacagim durumun alakasi yok. Aglamam alisamamamdan, o durum da her seyi yonetmek isteyen ruh halimle alakali. Simdi de her sey normal, gerekli tedbirler alindi:)

Cafer'imden ne istediniz yaaa??

LaMa dedi ki...

iki durum alakali demedim de yazida dikkati ceken hususleri virgul ile siraladim.
cafer'e birsey yapmadik. kelimenin tam anlamiyla hic birsey...o da doga anaya guvenmesi gerektigini anladi zaaar :)

AAAZZZZZZZLLLLiiiiiii dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=OImjSU6gnLY Bazen daha fazladir hersey... Ama gecer:)

bininci tekil şahıs dedi ki...

@Aaazzzzlliiim: hic duymamistim bu sarkiyi. " acinin insana kattigi degeri bilirim, kusemem" sozune katilmamak elde degil! Hele bir de bugun genclerle hz eyyub ( as) nin kissasini okuyup uzerine musibetten bahsedince, tam tevafuk oldu dedim:)

Hayatcemresi dedi ki...

Canım benim,
sevdiklerinle geçireceğin,hayırlı bayramlar diliyorum,
sevgilerimle...

Cahide dedi ki...

Bir elimi öpüp bayramlaşmaya gelmedin ya, ne diyim sana bilmemki!!

madem yaşça büyüğüm, bir büyüklük yapayım dedim, ben geldim :))

Bayramımız mübarek olsun gülüm benim. Rabbimiz nice güzel bayramlara eriştirsin...

Güzel vatanımızdan, Far far away'e selam olsun...

bininci tekil şahıs dedi ki...

@Cahide ve Hatice Ablalarim: durun durun bayramlasmaya geliyorum! Hem de bahanelerle beraber!

Mutfak Dili dedi ki...

Canım teşekkür ediyorum seninde bayramın mübarkek olsun. Bu sen baya bir gurbet oldu bayram. Çünkü 1 seneden çoktur gitmedim memelekete burnumda tütüyor her kes. her şey.
Aslında her kes bu gurbeti kolay, rahat sanıyir ama kimsenin bilmediyi ve içinden çıkamadığı zorlukları var. Adını koyamadığım yogunluk, bereketsizlik,zorluk her şey var burda.
Rabbim her zorlugu aşmayı nasib etsin ve burda çekilen zorlukları kalbimizdeki en güzel niyetlere göre mukafatlandırsın.
Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Bayram ziyaretiniz için çok tesekkur ederim,sizinde bayraminiz mubarek olsun.
Tatli olarak blogtaki tariflerden hiç birini yapmadim,farkli birseyler deneyeyim dedim ama maalesef basarili olamadim :D neyse saglik olsun diyerek iyi kotu yedik tatlimizi.Uzulecek halimize sevinerek dedikki "Allah'tan gelen gidenimiz olmuyor su gurbet ellerde" yoksam ne ikram ederdim misafirlerime :)

Kuçuk bir not:Blog yazmayi hiç birakmayin olurmu,her ne kadar yorum yazmasamda,yazilarinizi zevkle okuyorum ;)
Allah'a emanet olun...

bininci tekil şahıs dedi ki...

:)) ilahi, iyi ki gelen gideniz olmuyor diye sevindiniz demek:))) guzel olmustur yaaa, citayi ve beklentileri dusuk tutmak gerek tabi:)

yoook, zaten blogu birakicam demiyorum da, vicdan savasinda her an "iyi"den yana oyumu kullanabilirim diyorum, denge unsurum yoktur, FALAN FILAN
AEO