21 Şubat 2012 Salı

"Gorseller" (bu kelimeyi cok kasıntı bulurum, bilesin)

Internette gecirdigim bos zamanlari daha uretken oldugum zamanlara donusturebilmek icin kendimi el sanatlarina verdim! Baslangicta " bu kecelerden ne yapilabilir?" "orguye nasil baslanir?" temali internet arastirmalarim oldu ama artik ogrendim:) Internetteki geyik siteleri okuyup sonrasinda vicdan azabi cekecegime uretir mutlu olurum diye yola cikmistim fakat ifrat ve tefriti her alana uyguladigimdan simdi de hirsla orgu oruyor ve kece calismalari yapiyorum!!!! Denge insani olmadan boyle bir ise girismese miydim acaba...

ilk resim, kupa altligi: sonraki sefere cizip kesmeye ve cizip dikmeye karar verdim! (Badem bunu gorunce, keceden kitap ayraci yapip su projeye gondermemi onerdi, onlarin ozel bir tarzi oldugundan bunu hayata geciremicem ama bu vesileyle burdan duyurmus olayim, TR'de oturup almak isteyenler olur belki)
ikinci resim altligin arkasi (arasina da sert bi sey koydum, adini ben de bilmiyorum)
ucuncu resim heveslenip aldigim ipler, Badem'in ofisinde arz-i endam etmekte
Dorduncu resim, ormeye karar verdigim battaniyenin bir karesi (battaniye ya da atkidan baska bi sey oremeyecegime karar verdim, cunku kol kesme islemleri falan zor geldi!)
Besinci resim, battaniyenin şemasi (T: turuncu, Y: yesil, S: sari, TY: turuncu & yesil, falan filan)
Altinci resim mikrodalgada yapilmis ikinci kek, 3 dakikada pisti! ilk denememde 3 dakika az gelmisti, ben de 10 dakika tutmustum, ama kek degil taş pisirmisim! ama yine de yedik, disimizi kirma pahasina olsa da. o cicek de gulnaz... sulama teknigini hala anlayamadim, Allah uzun omur versin..
Yedinci resim, mikrodalga kekin ters cevrilmis hali, iki kisiye yetiyor, ama artmiyor, ve bu haliyle "kek" diye anilmayi daha cok hak ediyor.
Sekizinci resim de, ebeveynlerimden gelecek "yavrum, biz de seni orda doktora yapiyorsun saniyorduk" sitemini simdiden engellemek icin, bu arada calistigimin da kaniti olmasi icin objektiflere alinmis "calisiyorum" resmi...
ama sıkıldım, hem de cok!

9 yorum:

pervane dedi ki...

sevgili BTS,yazıyı okuyunca, kafamda bazı sorular nüksetti.yüksek müsaadenle sormak istedim:)
1.İfrat ve tefrite kaçmadan dengeyi tutturmakta orta bir yol bulursan bana da haber verir misin?zira ben, ya çok boş,ya çok dolu oluyorum..
2.keçeden kitap ayracı güzel fikirmiş.ben talibim:)çok güzel olur bence;)
3.badem abinin ofisindeki örgü ipleri gören ecnebiler, ne düşünüyorlar,yorum yaptılar mı ki bunlar ne diye:)
4.mühendislik bir yaşam biçimi midir?mesela kaç ev hanımı örgüsünün şeklini matriks şeklinde,kodlarla göstermeyi düşünür ki??
5.gülnazın rengi çok güzelmiş,çiçeklere iyi bakmak bir maharet midir??
sorularım şimdilik bu kadar,seni izlemeye devam ediyoruz:p:)

bininci tekil şahıs dedi ki...

@pervane: uf simdi toplantidan ciktim, hocam bile tezimle alakali bu kadar soru sormadi:p

bugunku toplantidan sonra el islerini haftada bir aksama indirmeye karar verdim! o aksam da zaten eve 10dan sonra girdigim aksamlardan biri olacak ins!

ofiste ipleri surekli tutmadim yaaa, o aksam eve goturdum, sonra da ne zaman bir yerde "hos geldin" ya da "hos buldum" temali toplanmalar olsa goturdum (ki gecen persembeden beri iki kez oldu, sanki evde dogru duzgun duruyormusum gibi bi de extralar cikiyor) iki karis oldu:)))

ciceklere iyi bakmak maharet degil de ilgi isi sanirim.. yoksa maharet mi? onun icin mi dilinden anlamiyorum bi turlu!! gulnaz kaktus ailesindenmis ve cok su istemezmis, ama "cok su istemez" benim beynimde nasil algilandi tartismak gerek!

matrix dedin, aklima calculus 201 geldi! sonra da ortacgil geldi aklima, neydi adamin adi ercument'ti sanirim! sen bilmeyebilirsin! pek not vermezdi!

kitap ayiraci sana da yapayim ins bi tane:)) agustosta veririm artik:)

LaMa dedi ki...

oncelikle, mikrodalga kekin tas oldugu icin oooh canima degsin diyorum, LM'ya baksaydin uyarilari gorurdun, demek ki bakmadin, demek ki hakettin!
sonralikla tu tu tu masAllah!
diger yaziya ayriyeten yorum yazmamak adina, ilk kitap ayiraci hediye edildi demek, bend e kendimi ozel hissetmsitim uhuhuhuhu:(
o grubun ne ozel amaci var , sirin gorunuyorlar ama BTS daha iyi bilir

pervane dedi ki...

yapma BTS a.cım:)hocan kadar soru soramam ben:p
tamam, ifrat ve tefrite kaçmadan yaptığın el işlerinden kupleler koyarsın artık zaman zaman:)
bence çiçeklere bakmak hem maharet, hem ilgi işi.biz kaktüs türünden bir bitkiyi kurutmuştuk,inanabiliyo musuuun!çiçekleri çok seviyorum,ama bence maharetli belki de yeterince ilgili değilim bu konuda:)
ortaçgile gelince,evet ercüment adı.bülent ortaçgilin abisi ya da kardeşiymiş. "integralimi al abiiii"şarkısına konu olan kişi denir.duymuşundur gerçi. Her matematik dersimi kendisinden almak durumunda kaldım maalesef.finalleri pek güzel! olurdu:) hey gidi gençlik:p
öyle işte..öpüyorum çok.
ps:ayraç da pek güzel olmuş.
pss:ağustosta seni görsem yeter..ayraç da bonus olur;)

bininci tekil şahıs dedi ki...

@LaMa: hayir hayiiir, gunahimi alma, mikrodalga kek fikri cikar cikmaz kendimi senin blogda buldum, ama sen kocaman kek yapmissin, ben fincanda yapmaya niyetlenmistim (ki kasede oldu kek) o yuzden kendime baska kapi aradim!
o grup yetimhane yaptiriyor iste..

1. olmadin diye uzulme, 100. talihli olursun sen de belki:)

@pervane: sen de ortacgil madurusun demeeek! borekcide takilirdi, bak simdi de bu geldi aklima:)
yazin, sana ucak seklinde bi ayirac yaparim belki:))

Cahide dedi ki...

Neler yapıyorsun sen böyle!
Çok beğendim. Ama şaka değil, gerçekten çok beğendim. Kitap ayracına bayıldım.
Böyle işler çok rahatlatıyor insanı.
Ben şimdilerde bolca anahtarlık yapıyorum. Yanımda olsan sana da verirdim çok güzeller:)
Sende baya etkili ışıklar görüyorum.Eminim annenlerde gurur duyuyorlardır seninle.
Çok öpüyorum canım...

bininci tekil şahıs dedi ki...

@Cahide a: tesekkur ediyorum, ama dedigim gibi ifrati ve tefriti bu alanda da gosterdigimden, limitler getirdim kendime!
Annemler de sag olsunlar hep gurur duydular benle ama husnu zan sahibi olduklarindan!

pervane dedi ki...

evet,ben de ortaçgil mağduruyum,ben bıraktığımda da en son börekçide oturuyordu,yuvarlak camlı gözlüğü ve sırt çantası eşliğinde:)
olley,uçak şeklinde de çook güzel ve anlamlı olur=)
ağustos gelsin!:)

pervane dedi ki...

Bence birileri seni ve Badem abiyi (bu ifade biraz komik oldu sanki:p) duymuş olmalı.
Buyrunuz bu sefer de Keçelerden yetimhane yapılacak inşallah:)
Bu vesileyle çook öpüyorum. Ara ara bakıyorum ama hiç yazı yok:( Misafirlerden herhalde..
http://www.facebook.com/kecelidefter