1 Ekim 2012 Pazartesi

Gidisim suskun olmustu ama donusum muhtesem olacakti, o da olmadi



Boyle donmeyecektim yazmaya, “heyooo” cigliklari esliginde, “oohh be kurtuldum” olacakti ilk basligim, yaz ortasinda “ara” verirken boyle hayal etmistim donusumu ama ben haaala “tez yazmakta” oldugumdan haaalaa “offff yea, yine ders” modundayim. Allah’im bi bitmedi gitti!! En son artik kasim basi diye konustuk hocayla ama amma yogun tez komite hocalarim varmis, herkese uygun bi gun ayarlayamadik henuz! (Simdiye kadarki yazdiklarimin ana fikri : “hala mezun olamadim, hala tez yaziyorum”). Hatta bunlari nerden yaziyorum biliyor musun? Kutuphaneden, ikinci evim de burasi oldu, yakinda burda calisitigim masaya bir masa lambasi alip, karsimdaki duvara da notlar yapistirmayi planliyorum.
Oyle bir selam vereyim, merak edenlere terbiyesizlik etmeyeyim diye yaziyorum bu satirlari. Tezim bitince daha cok gorusuruz demek isterim ama eger ki ben kendimi taniyorsam ders calismak zorunda olmadigim zamanlarda bos islerde ugrasmayacagimdan daha az yazar olurum. Hatta oyle eminim ki sabahlari hic isim olmadigi icin erkenden kalkarim, yaparim bunu.
Bi de iste gecenlerde bi can’la maillesiyorduk, bunalim ruh halimi yansittim kendilerine, o da dedi ki “aaa, sen hayatimda tanidigim en neseli insansin” , evet ben de sasirdim ve  yavrucagizin hayatindaki en neseli insan bensem digerleri nasil , bu kizin nasil bir hayati var diye de endiselendim (yok ya, hic endiselenmedim, uyduruyorum ne yazik ki) bu cumleyi, yani “en neseli” degil ama “neseli” kismini cok duymuslugum vardir. Insanlar (ben insan degilmisim de baska bir turden bahsediyorum sanar okuyan da) beni neseli sanirlar genelde. Nasil bir tipim varsa, sanirlar ki benim hic derdim sikintim yok, her seyi kolaylaikla hallediyorum falan filan. Ama oyle degil iste, omuzlarim catirdiyor resmen cogu kez, ve ben altinda kaliveriyorum bocek gibi. Yerden kazinamiyorum da bunalimlarin kucaginda buluyorum kendimi. “Musluman bunalima girmez” sandigimdan bunalimim katlaniyordu cogu kez ama gecenlerde okudugum bir yazi (bknz Mustafa Ulusoy, “Musluman bunalima girer mi?”) Muslumanin da bunalima girebilecegini yazdi da ben de gonul rahatligiyla giriyorum artik:)
Ben bi de Atayurda gttim malum, ordaki maceralarimi (?) insAllah yazarim bi ara. Yazima burda son verirkene, hepinizi hasretle kucakliyor, bagrima basiyor ve en sevdigim yiyeceklerden biri olan bir tarifle sizlere veda ediyorum:
Saglicakla
Borulce salatasi:
Taneli borulce (taneli olanlar daha lezzetli olurmus, hatta mumkunse kurtlu olsun, bu da borulcenin organik olduguna dalaletmis, ben her turlusunu seve seve yerim)
Su
Zeytinyagi
Limon
Tuz
Yapilisi: borulceler, tezmilenir, ve suda haslanir, haslanan borulcenin suyu suzulup (ki annem – Badem’in annesi olan annem- -aslinda benim kendi annem de egelidir ama su an bozkirin ortasinda yasadigimizdan bizim oralarda olmaz borulce, sag olsun ben cok severim diye de annem – Badem’in annesi olan annem- her gun nerdeyse yapar bana--- az suyla haslar, suyunu pek suzmez o yuzden) uzerine tuz atilir, sonraaa an hasindan zeytinyagi ve limon, oh oh, agzim sulandi yazarken! Artik yemek icin gelecek seneyi beklemek gerek Allah omur verirse.

9 yorum:

şeyma dedi ki...

inanmıyorum yaa bu kadar zaman ara verdin belki profluk tezinide aradan çıkardığını sanmıştımm:)ama canım bukadarda ara verrilmezki bidaha olmasın özlettin kendini geç buldum çabuk kaybettim diye üzül müştüm şükür kavuşturana arayı açmayalım lütfen.40 yıllık tanıdık gibi oldu yazım ama inan yazılarında kendimi buldum konumum gereği hep içimde sakldığım asıl ben.sanki yazdıkların beni anlatıyor ama yazan ben değil nasıl bi cmle olduysa amaan neyse sen anlamıssındır

pervane dedi ki...

börülce salatası,nam-ı diğer "ekşileme":)nasıl da güzel görünüyor..çakma bir egeli olarak, ben de severim çok:)
Allah çokça yardımcın olsun bir de. Bir çırpıda tamamla inşallah ablacım..

bininci tekil şahıs dedi ki...

@Seyma: demek proflugumu bile aldim sandin, demek o kadar vahim durumum!!! Bunalimdayim zaten demistim di mi?:)
Hosgeldin diyeyim
@pervanem: eksileme demek bunun adi, bizimkiler de bilmiyordur eminim, hemen bilgiclik taslayayim:)

şeyma dedi ki...

çook hoş buldum canım benim bunalımına katkıda bulunmak için msj atmadm kırgınlığa mahal vermek istemem sadece 2 küsur ay ayrı kalmana atıf yapmak istedm birazcık mübalağa olmuş olabilir;eğer problem sendeyse derinlere inip sebebini araştr bu tez den daha önemli bişeyler çözülmeden başarı çok zor sorun hocalarsa duadan başka çare yok dualarım seninle(teheccüddeki dua kapalı kapıları açabilir)

bininci tekil şahıs dedi ki...

@seyma: ooo dua isini sevdim:)) hele ki teheccutteyse:))
Sorun tabi ki bende! Sevmedim, sevmiyorum, sevmeyecegim bu calismalarimi!

şeyma dedi ki...

bırak madem.ne diye bu kadar kendini helak ediyosn boşver ata yurduna dön keyif aldığın işler yap.yani sen bilirsin yinede.bende gurbetteym bunalımdaym farfar awey denemez belki ama olsun herkesin farfarawey i kendine ailen uzaksa her yer gurbetneyse hadi bunalımlaşalım dertdaşızya hazır elimizde kapı gibimüslüman bunalıma girer yazısıda varken oo değmeyin efkarımıza

nesli dedi ki...

Cok sukur geldin ya merak etme gececek, gecmez bitmez sandigin zamanlarin sonrasi da gelecek. ben de tez yazarken her bir aksaklik ve uzama da herhalde artik devam edemeyecegim diyordum, ama o gunlerin uzerinden 4 sene bile gecmis. Allah hakkinda en hayirli olani nasip etsin, tanimadan uzaktan seni seviyoruz, dualarimiz seninle (hatta bu sene mubarek beldelerden bile dua edebiliriz sana)...

bininci tekil şahıs dedi ki...

Ben hem aglarim hem giderim. Hem yuzdum yuzfum kuyruguna geldim, celme aklimi:)

bininci tekil şahıs dedi ki...

Oooo Allah razi olsun, ben bu dua isini cok sevdim:))) omuzumdaki yuk birden azaldi, kus oldum kus:) Allah kutlu beldelere gitmenizi de nasip etsin!