8 Aralık 2009 Salı

keske gece gece yenen tatli kilo aldirmasa di mi?

Tamam, onca guzel yemek blogu var dedik ama benim de az zamanda cok is yapabilme kabiliyetimi bir kenara atmamak gerek:) Simdi, yarim saatte, bir rulo pasta keki (pismis, katlanmis hem de:) ) bi de brokoli salatasi yapabiliyorsam bir aferini hak etmeliyim di mi?:) Rulo pasta demisken, pazar gunu gelen misafirlere yaptim ilk denememi, ve sonuc 6 yasindaki yumusacik bir cocugun uzulerek yaptigi "anneminki daha guzel oluyor, boyle yumusak yumusak" yorumu oldu:) Oncesinde "bunu misafirlere ikram edecek misin?" uyarisini almistim ama onu "hepsini yeme, baskasina vermeme plani" olarak algilamisti saf kafam (ya da kendine asiri guvenen bunyem). Geriye kaldi mi bi dilimcik bile, yok! Tabi bunda herkesin tabagina bir dilim almasi ve bitirmek zorunda kalmalarinin etkisi de buyuk:) Velhasili kelam yilmadim, gurese doymadim, aksam aksam usenmedim, tekrarladim. Hem de, bu sefer icine kabartma tozu atarak! sonraaaa, firindan cikar cikmaz sutle islayarak! Bi de uzerine nemli bez orterek! ve deee rulonun uzerine gidip gelip bastirmayarak:) ve iste karsimda "yumusak yumusak" rulo pasta:) Adı da "kismet" pastasi! Yani bir gun evime gelir de yerseniz, neresi yumusak bunun derseniz, diyecegim ki "kismet, size de bu dustu":) Nefsimi temize cikarmada ustume yoktur! Tabi kremasini merak edenlere not duseyim, kolaycilikta da ustume yoktur, en hazirini hic cekinmeden kullanirim:) Bu arada bir yandan kaloriferin uzerine konan tereyagin erimesini beklerken bir yandan da sutlu Turk kahvemi yudumlarim, bir yazimi daha boylece sonlandiririm.

1 saat sonra: asiri yumusakliktan rulo birbirine yapismis, acilirken yirtildi! Adı hala "kismet" pastasi. Benim kismetime de rulo yerine 3 katlisi dustu. Gece gece yemek zorunda kalan gurmem cok begendi:) 10 uzerinden 10 verdi, tam o'nlukmus, oyle dedi:)

6 yorum:

lacivert karinca dedi ki...

ya simdi ben seninki gibi eglenceli olmadikca napiim yemek bloglarini..boylesi guzel :) haa bir de gizli olan yemek bloglari var ki sahipleri kendilerini ifsa etmiorlar hicc.buradan duyurulur..Towers'in ikinci kat subesi..insan bir ipucu verir de okuruz blogunu...neyse buraya alaksiz oldu ama aklima geliverdi iste..son olarak, bana da yapiver su pastadan..eger yumusacik olmazsa soz "neresi yumusacik bunun?" demem "kismetim buymus" derim... hehehhe..tabii yemek kismet olursa..

bininci tekil şahıs dedi ki...

:) sen yeter ki gel, ben sana tuuuum marifetlerimi sunarim! ama sen kismetlisin, seninki yumusacik olur, dedim ama ben somagizliyim bilirsin, artik olmazsa benden!:) nostalji yapmaktaydim, sana bi sarki gelsin: "ben onu cok sevdim geri verin bana" :(

Unknown dedi ki...

6 gun sonra: birinci tekil sahis rulo pasta sevdasindan vazgecti. yine iyi oldugu alana "keklere" geri dondu. iyi haber...

bininci tekil şahıs dedi ki...

haftalar hatta aylar sonra: simdi de elmali kurabiye sevdasina basladi, bikincaya, biktirincaya kadar devam:)

LaMa dedi ki...

gurme kim oluor bay btk mi?
(itiraf:ne zamandir girmemistim bloga cunku adresini unutmustum!kin kin kinamaca!)

bininci tekil şahıs dedi ki...

hakkaten kinadim yani!!!