29 Nisan 2010 Perşembe

bize ozgu bir mimik bulmanin verdigi cosku

Yine her persembe sabahi oldugu gibi, 3 dinden birer temsilci, muhendislik bilimini kurtarmak uzere toplanti yapmaya koyulduk. Yapilan analizler yorumlanadururken, aramin pek de iyi olmadigi hoca olaya kumulatif bakmanin daha uygun olacagini soyleyip benden proje yonetiminde bolca kullanilan bi cizelgeyi bu dataya uygulamami istedi. Tabi ki, beraber calistigimiz hocadir, basim ustunde yeri vardir, buraya kadar her sey iyi hos guzel. "oluuur" dedim, sonra iste yine o asagilayici bakis ve gulumsemesini kullanarak "biliyorsun di mi o ne demek?" diye sordu. Ben de ezikligim belli olmasin diye midir yoksa direk saldirma icgudumden midir, ya da zaten bu adami gorur gormez bende hasil olan savunma mekanizmamdan midir nedir, yan yan "bu nasil sacma sorudur" bakisi attim adama, alayci gulumsememle beraber. Adam da "yani ne demek, biliyor musun bilmiyor musun?" dedi, ciddi ciddi sordu bunu. Sonra benim mazlumun yaninda zalimin karsisinda, canim cigerim hocam ona, "aaa bilmiyor musun, bu bakis, Turklerin "sacmalama, nasil soru bu" bakisi!" dedi. (Gulusmeler)

Simdiii, bu kadar seyi su cikarimi yapmak icin anlattim: o bakis var ya, hani hepimizin bildigi, kullandigi, sevdigi, iste o bakis bizlere ozguymus (biz eziklere:) )(yok yok biz Turklere). Daha bi sevdim o bakisi, yolda falan herkese atasim geldi! Zaten ben kucuktum, ilkokul ogretmenimiz soyle bi olay anlatmisti, ne kadar dogru bilmem. Iki yabanci, Turkce ogrenmek icin atayurta gitmis. Bir kac yil kaldiktan sonra ogrendik her seyi diye dusunmusler, kendi yurtlarina donus bileti almislar. Sonra binecekleri tren kacmis. Ordaki bir Turk'e "ne zaman gitti" diye sormuslar. O Turk de, eliyle "oo ooo" isareti yapmis (bilekten el sallaniyor hani), onlar da anlamamis, "daha ogrenecek cok seyimiz var" deyip atayurtta kalmaya devam etmisleeer.

Sonra gokten 3 elma dusmus, en buyugu ve dusunce en can yakani o gicik hocanin basina, oburu de ders calismak icin kafeye gelen ama bunlari yazan tembelin basina, sonuncusu da daha yararli isler yapmak varken burda zaman harcayan senin basina!

5 yorum:

lacivert karinca dedi ki...

oturdum bir de bulgisayar basinda 'o bakis nasil oluyodu yaa" diyerekten cesitli denemeler yaptim..uzun zamandir bana karsi sacmalayanlar yok mu acaba ki ben bu bakisla ilgili yeteneklerimi kaybetmisim :) seni tebrik ediyorum bu arada, bizi en guzel sekilde temsil ettigin icin..

ablan dedi ki...

senin o mimik hareketini gözümün önüne getirdim ve inan çok hoşuma gitti ablacım....Gerektiğinde o mimiklerden yararlanmak lazım.Asla ezdirme kendini...

pervane dedi ki...

ne zamandır yazı yazmıyosun sayın birinci tekil şahıs, yazıların beklenmekte, haberin olsun;)

bininci tekil şahıs dedi ki...

basini kasiyacak vaktin var mi diye bi sor pervanem! ama coming soon:)

pervane dedi ki...

anladım:( biz de çok yoğunuz bu ara...hepimize kolay gelsin,işlerimiz rast gelsin... heyecanla bekliyorum yeni yazıları;))