26 Nisan 2010 Pazartesi

Internetsiz daha mutlu olmaz miydik? Olmazdik!

Evet evet, insanin calismadikca calismayasi geliyor, uyudukca uyuyasi, yedikce yiyesi. Ben de iste gecen carsamba sabahindan beri tek kelime calismadigim/calisamadigim icin bugun de sabahtan beri calisamiyorum. Bi makale okumam gerekiyor, makalenin alakasizligindan midir, dilinin sacma sapanligindan midir, yoksa benim hic sıkıntıya gelemememden midir nedir 4 sayfa okumusum!
Aaah ah, eskiden ben boyle miydim? Canim sıkılsa da devam ederdim calismaya. Dusunuyorum dusunuyorum ve sucluyu buluyorum: internet! ve tabi bilgisayarim! Canim mi sıkıldı dersten, hemen diyorum ki "ayyy 5 dakika bi bakayim, rahatliyim" sonra o 5 dakika oluyor bana 50 dakika, sonra bakiyorum 50 dakika gecmis, cok olmus, icim sıkılıyor, unutmak icin daha cok zaman harciyorum. Sonsuz donguye giriyorum!
Hayatimda bilgisayarla tanismam ortaokul yillarinda olmustu. Cuma gunleri bilgisayar dersimiz vardi, hocamiz da ingilizce bolum baskaniydi. O gun mutlaka terlik goturulurdu evden, lab kapisinda sira olunur, ayakkabilar cikarilir, terlikler giyilir iceri oyle girilirdi! Terligi unuttun mu para cezasi verilirdi. Iki kisiye bir bilgisayar duserdi. Bi bilgisayari acmak icin disk takar milyon yere basardik. Heyecanla son hamlemizi yaptiktan sonra hocamiz "hokus pokus, acil" derdi, acilirdi bilgisayar, biz de kikirderdik. Sonra ingilizce test cozerdik bilgisayarda... Mutlu olurduk, cok bi erisilmezdi..
Ben lise 2'ye giderken 24 ya da 12 ay taksitle exper bilgisayar almisti babam. Tabi ben o zamanlar ergen modundayim, hangi akla hizmet bilinmez arkadaslar arasinda chat moda o zamanlar, sonraki gun gidip anlatiyorsun. Babam, bakti bilgisayarla anca chat yapiliyor, ilime bilime bir katki saglamaya ugrasilmiyor, "bilgisayarin boyle bir sey oldugunu bilseydim, vallahi de billahi de almazdim" dedi. Cok uzuldum, kiyamam zaten babama... Insan o yaslarda hakkaten salak olabiliyor, hele benim gibi uclarda yasayan insan tipindeyse, hele bi de ene'si farazi hatliktan, ince ip'likten cikmis da ejdarha olarak tum vucudunu bel'etmisse...
Allah'a cok sukur, ya yillar gecmis olmasina ragmen ben hala ayni yerde olsaydim!

7 yorum:

lacivert karinca dedi ki...

ohh bee, kac gundur deli olcam yazi cikmadi diye..rahatladim! bak simdi iki saat cay icmeyince basim agriyor..senin yazilarini hergun okumayinca da kramplar giriyor!!

bininci tekil şahıs dedi ki...

:) bak bak:) her gun mailleselim o zaman!

denea dedi ki...

S.T. bize de aynı uygulamayı yaptırırdı ama fazlası var. O ana bilgisayarı açarken bilgisayarın açılması için üflemeniz gerekir derdi. bizimkilerde gayretle üflerdi bilgisayara doğru... ne kadar eğleniyordu kim bilir:)

Unknown dedi ki...

Ben daha eskisini bilirim,
90'lı yılların başı..
Niye galoş takmıyor da terlik getiriyorduysak..

bininci tekil şahıs dedi ki...

galos ciks isiydi o zamanlar, kac kisi biliyordu ki?

Ebru dedi ki...

B'm, T'm, S'm, senden haber bekliyorum bugunku konustugumuz sey icin. -Mail adresine attim, failure oldu- Yarin sana yardim edebilirim, birini bulmadiysan yardim icin.

bininci tekil şahıs dedi ki...

sana mail attim simdi.. bu gece yorgun olursun, bakamazsin e-maillerine diye dusunup agirdan almistim, ama sen masallah sabah new ork'u gezip aksamina hala ayakta durabilmissin!:)