21 Ekim 2010 Perşembe

duzenli bir eve sahip olmak cok zor

Daginikligimla okul hayatimda ve ailemiz icinde ün salmisligim vardir. Hatta bir gün ben bir tatil vesilesiyle ana-baba ocagindayken icerden "el ele tutusalim da kaybolmayalim" nidasini duymuslugum, anlam veremeyerek sesin geldigi yere gittigimde babamla kardesimi el ele bulmuslugum vardir. Meger benim odama girecek olan babamin haykirisiymis, kime cekmisim bilmiyormus, benim gibi harika bi insan nasil boyle daginik olabiliyormus, vb.

Tabi ben büyüdüm, hatta evlendim, ama huylu huyundan vazgecmedi, gerek labdaki masam olsun, gerek cok fazla esyanin bulunmadigi evim olsun, hatta gerek laptopumun masaustu olsun, her seyim daginik! Hatta ben daha gencecik bir universite ogrencisiyken haftasonlari abimlere giderdim de abim beni yolcu ederken "sen gidince ev duzene giriyor" derdi (simdi soylemesem hatirlamaz!)

Artik bu gidise bir dur deme vaktinin geldigini dusundum, bu oyle ara ara gelen gazlardan da degildi, ciddiydim. Daha gercekci olabilmek icin calisma masami hatta calisma odamizi plana dahil etmeyecektim. Kural suydu: "yilanin basini kucukken ez". cok yenilikciydim masallah, literature yeni yeni kurallar getiriyordum(!). neyse, cozumu uzaklarda aramaya gerek yoktu, kararliydim.

En son gecen hafta bir gun temizlik yapmistim. Bu haftasonu elim basima degmemisti..(neden degmemisti? hah, evet hem makale yaziyordum haril haril, hem de dostluk yemegimiz vardi, fedakarliklardan fedakarliklara kosmustum(!) hatta yemek diye de anca bir dilim pizza yiyebilmistim, zaten ucrette hep arkada kalmakti hayalim, ilk defa bunu yapabilmistim(!) )

Bak yaaa, yine cok konusasim var, laf lafi aciyor. konuya geri doneyim, nerde kalmistim, tamam, iste bu pazartesi aksam YORGUN ARGIN eve gelince baktim ki yilanin basi buyumeye baslamis coktan. giristim temizlige! hatta camasir bile yikadim! bulasik desen hallettim, yerleri supurdum, bir haftadir giyip giyip ortaliga attigim her turlu kiyafeti "kac dakikani alir sanki sunu cikarir cikarmaz katlayip dolaba yerlestirmek" diye kendi kendime kiza kiza katladim. Dunyanin en sıkıcı islerinden biri olan toz alma eylemini dahi gerceklestirdim. Allah'im iyi ki yerler haliflex de yer silmem gerekmiyor diye kendi kendime mutluluk oyunlari oynadim. Banyoyu da temizledigimde artik kendimden gecmistim. o yorgun halime bakmadan uzuuuun uzun temizledigim yerleri izledim, hayranlikla! Simdi de mevcut durumu koruyabilmek icin salidan beri ortalik topluyorum, kac defa bulasik yikadim, sabah esofmanimi bile katlayip koyuyorum, terlikler desen tek sira...

Yazimizin ana fikri su ki, yilanin basini kucukken ezmek de hic kolay degil. ev duzenini koruyacagim diye kendimi eve adadim resmen! Bu kadar zor olmamali! Mutlaka baska bir yol olmali...

NOT: Daginik ev resmi ariyordum resimlerimden, sonra utandim onlardan koymaya, bakarken de gecen seneden bi foto buldum onu koydum, fotosuz kalmasin postumuz di mi?

21 yorum:

Cafe Pepela dedi ki...

:)
MaşaAllah,çok hoş bir blog,yüreğine,emeğine sağlık!
Okuduklarım yetmeyecek,her kelamda dahasını isteyeceğim belli ki.
Tadı,tuzu,samimiyeti,duruluğu ile pek doğal,pek sevimli.
'Hakkımda' kısmında da blog sahibemizin , ne kadar renkli,ince fikirleri olduğu aşikar aslında.
Men arefe nefsehu,fekad arefe Rabbehu..
'Kendini bile Rabbini bilir' düsurunca,bunu başarabilene,özüne görene ne ala.

Temizlik hususuna gelince :)
İfrat ve tefrit ile ilerlemek gerek değil mi? Herşeyin aşırısından kaçınmalı.
Ellerine sağlık,ohh mis gibi olmuştur şimdi.
Fotoğraf olayı da çok hoşuma gitti,çok yaşa e mi..
Kocamna sevgi ve selamlarımla

*Defne~ dedi ki...

Iste calisma masasina oturmamak icin basvurulan yollardan bir tanesi daha(!)
Amaaan ev duzenli olsa da gun bitiyo olmasa da. Birak daginik kalsin be canim BTSem.
Hayal et o bi haftadir yigilan kiyafetinin uzerine uzanmis kitap okuyorsun.. ohh ne guzel hayat :))

bininci tekil şahıs dedi ki...

Cafe Pepela: :) Tesekkur ediyorum, simarmaya cok musait bir bunyem vardir zaten, hemen simardim:) Her isimin ifrat-tefrit oldugunu goz onune alacak olursak, onumde daha coook uzun bir yol oldugunu soyleyebilirim:(

*Defne~:evet evet evet! zaten ne zaman ders calismam gerekse temizlik askiyla yanip tutusurum, ne zaman da bosum, ev alsa basini gitse umrumda olmaz!!

LaMa dedi ki...

pepelaaaa,
buralara da geldin BTS;yi simartiyorsun demek:)

BTS,
seni cook iyi anliyorum.
babam benim odama hic girmedi, adamcagzi kapi acikkeen kenarindan gorudgu manzaryla oyle bi yikildi ki, kendinden gecmiti:(
evi temiz tutmak zor, bulasiklar, dolap,raf,oda salon..ama benim senden fazla bir mazeretim var :)

bininci tekil şahıs dedi ki...

bana da yazik, biri de beni simartsin di mi ama?? gerci dun sevgili hocam simartti, o simariklik artik bana 1 ay yeter:))

evet yaa, annecigimin 3 fazla mazereti vardi ama yine de evimiz hep temiz hep duzenliydi...

mintinin dünyası dedi ki...

canım ne güzel önerilerin var sen hep gel.hep bana birşeyler göster tavsiyelerde bulun emi.aklınla da bin yaşa...

bininci tekil şahıs dedi ki...

mintininmutfağı: est!

mintinin dünyası dedi ki...

sen ne özgün bir kişilik ne özgür bir ruhsun yahu.çok sevdim seni.eğlencelisin üstelik.temizliğin kolay ve anlattığından başka bir yolunu bulursan bu muzdarip ablanı da unutma emi...bulursan!!!


:)))

bininci tekil şahıs dedi ki...

mintininmutfağı: ene'm kendini aştı duyurulur!

bilmukabele:)

mintinin dünyası dedi ki...

yok atık kaman lıyım de de düşüp bayılayım bari:))


şaka dimi

mintinin dünyası dedi ki...

canım aynen söylediğin yerliyim.ay pardon oranın geliniyim.merkezinde otuyorlar kayınvalidemler.akpınarı biliyorum ama gitmedim.besmeç i bilir misin sizin orda pek yapılır.ben kayınvalidemden öğrendim.sıcak bir memleketin var.özellikle gelinler pek kıymetli oluyor.inan kayınvalidemi annem kadar seviyorum.bir de çok eski yerlileri nöörüyon diye soruyorlar "ne yapıyorsun" demek istediklerinde.oldukça geleneklerine sahip sıcak bir yer.ceviz festivali oluyor eylül ekim ayında.kurban bayramında gideceğiz oraya.öyle işte.neyse çok sevindim seni tanıdığıma.dediğin gibi kan çekiyormuş demekki:))seni izlemeye alıyorum canım.görüşürüz...

LaMa dedi ki...

oh oh mintiyle BTS'nin muhabet amis basini gitmis, hemseri cikmislar, akraba da cikarlarsa ne deriz bilemiyorum!

bininci tekil şahıs dedi ki...

dunya kucuk deriz ne dicez:) seninle de ortak arkadasimiz cikmisti hatirlarsan!

mintinin dünyası dedi ki...

ahhh sevgili lama sorma valla.blog aleminde yok yok anlayacağın.güzel hasbihaller,sıcacık dostluklar,içten muhabbetler,yalansız riyasız bir dünya...seviyorum siz blogcanlarımı yahu:)))

mintinin dünyası dedi ki...

ah cici BTS'm benim.bu geline iş buyurmaya hacet kalmaz ki.kayınvalidemler geleceği zaman acaba ne yapsam diye tarif ararım yana yakıla.onlara gidince amirliği memurluğu şehirliliği bırakır çeker şalvarı ne iş olursa yaparım valla.kayınvalidem ve akrabaları da öyle der hep."maşallah gelinine aysel hanım bizim akrabalardan aldığımız gelinler bile böyle hürmetkar değil" derler.ben malatyadan geldim de:)))) eh uzak tabi.kültürlerde ayrı bizde.ama görsen o ailenin kızıyım sanki....


amaaaaaaaaaaaan sıktım seni bu gelin muhabbetiyle dimi." banane senin hallerinden " diyeceksin biraz daha bayarsam.tamam bu son valla.ankaraya yolun düşerse gel beklerim oğluşum elini öper sen de harçlık verirsin:)))))))))))))))))))

kendine iyi bak.sevgiler...

mintinin dünyası dedi ki...

ben tamamen kopmuşsunuz falan sandım.eh babanlar orda oturuyorlarmış işte.ne güzel yakınız yakınız:))iş buyurabilirsin bana yani:)))))


küçük görümcem de merkezde.ing bankta çalışıyor.şeker haydi bu kadar muhabbet yeter.sevgiler benden.bebeğim beni bekler....

bininci tekil şahıs dedi ki...

oo sen hakkaten bizim orali olmussun bak sen de benim gibisin:)
evet babamlar orda ben de vefakar insan olarak her sene 1-2 gun sereflendiririm sehri:)

Adsız dedi ki...

Hatırlamadım valla. Çok ayıp etmişim..

bininci tekil şahıs dedi ki...

neyse, abi'dir. ne yapsa basimiz gozumuz ustunedir)

Hayatcemresi dedi ki...

Uzun zamandır takibediyorum,bu resmi tabii ki gördüm :)
şaka mı bu?

Ama, nette resmin olmasın!uygun olmaz diye inanıyorum,
sevgiler...

bininci tekil şahıs dedi ki...

profil resmimi o yuzden degistirmistim.. resmim olmasin diye.

yok o resim gercek, yaaaa biz ne zor sartlar altinda yasiyoruz! dizimize kadar kar!!

:)