26 Ekim 2010 Salı

Keske o pazar gunku ikramlarin hepsi bitmemis olsaydi da simdi yiyebilseydim

Kesinlikle doktora konumu degistirip "en uzun zamanda en az isi yapmak", ya da "gunlerce hic is yapmadan sabahtan aksama kadar okulda kalabilmek" uzerinde calismaliyim. Gerci bu konuda doktora yapmama gerek yok, direk ders vermeye baslayabilirim! Bugun kizginim da kendime, yine yapilacaklar listem uzayip gitmis, bi de saf saf not dusmusum "nolur bugun calis, bak sonra cok uzuluyorsun" diye!

Neyse, sevgili yandaslar, cumadan beri milyon davet atraksiyonu icindeyim desem yetersiz kalir, o derece sosyalliklerden sosyalliklere kostum. Cuma aksami gencleri agirladim, cok seviyorum hepsini, huzur kaynagim onlar benim, nirvanaya basamak oluyorlar falan. Cumartesi de evden cikis o cikis, yemek yeme zamanini saymazsak aksam 10du eve girdigimde. Tatli yapip yatmakti niyetim ama 12ye kadar utu yaptim!! Kendi kiyafetim harici hicbir kiyafeti utulemekten gercekten hoslanmiyorum ama insan cefakar olmayagorsun. Neyse 12ye kadar utu yapip, 2ye kadar da tatli yapip ortalik topladim, yazik bana. Bence artik Badem'in zengin olma ve bana bir asci bir de temizlikci tutma vakti geldi.

Pazar gunu de hem sabah hem de ikindin (ikindi mi ikindin mi bu ya?) misafirlerim vardi, Badem konferans icin sehir disina hatta yurt disina gitmisti ben de acimi ancak canlarimin kollarinda hafifletebilirdim ki hakkaten oyle oldu, anca aksam karanlik çökünce benim de icime bir huzun çöktü, ama o kadar yorgundum ki, hatta dizlerimin altini hissetmiyordum, evet hakkaten yazikti bana. oysa caylari bile artik turk usulu cam bardaklarimiz olmasina ragmen koca fincanlara doldurmustum, hem de "acaba onda cabuk mu sogur" diyerek kibarca "ona koyma caylari" demeye calisan canima "yok yea kucukte de cabucak bitiyor" deme yuzsuzlugunu dahi gostermistim. Ben ne diyorum ya, kalkip kimseye cay bile doldurmamistim ki! neyse, velhasili kelam cok yorgundum, yalniz basima korkup sonrasinda da Badem'in basina eksimeyi planliyordum ki, korkamadan uyumusum. (Gerci gerek evlerine davet eden gerek de bende kalmayi teklif eden canlarim vardi) Oyle bir gundu.. guzel bir gundu.. Kahvaltiyi yazicam insallah ama Rapsodi'nin resim gondermesini bekliyorum.

Yandaki resim de ogleden sonraya ait, masallah cok kibar oldugum icin her seyi tepsiyle koymusum masaya. Zaten peceteleri katlarken de cok banel buldum kendimi, yeni trend kulah sekline getirip ortasina bir halka gecirmekti ama sahsen bu trendi cok gereksiz buldugum icin protesto ettim, yoksaaa buzlukta firina atmalik sogan halkalarim beklemekte idi, geciriverirdim ortasina:) neyse, annemden boyle gormustum, koklerime cok bagli, cok gelenekciydim. Sonra, utanmasam pogacayi da tepsiyle koyacaktim masaya, utanmazdim gerci de sicakti, yakmasin diye tabaga aldim. Tam koyuyordum tabaga, aaa dedim, sanirim bunun altina pecete falan koymam lazim (pogacanin altina) koydum, ama neden pecete konuluyor valla anlamadim, bence o tabak o peceteden daha temiz. Bir pecete ne kadar hijyenik olabilir ki! Sonra yedik bi guzel, oyle cok yemisiz ki uc gun acikmayacagim zannettim, ama yanilmisim, aksam yorgunluktan ölüyor olmama ragmen yine bi seyler yerken buldum kendimi! ben kesin uyur yer'im!

Bir de son olarak keske diyorum cips yerken midem bulanmadan durdurabilsem kendimi..

11 yorum:

denea dedi ki...

ondan sonra ben çok kilo aldım. webden de kilo aldığım belli oluyor mu... vs vs...

bininci tekil şahıs dedi ki...

kameralar 5 kilo ekliyor ama!

LaMa dedi ki...

ne vefasiz bir blog! o cam bardaklar nerden geldi,nedeni neydi, insan belirtir!
ayricana, IKINDI vaktidir o vakit, bakinzi www.tdk.gov.tr!

Ayca dedi ki...

Peçeteler böreklerin poğaçaların yağını alsın biraz diye konmaz mı, temizlik için olduğunu düşünmemiştim hiç

bininci tekil şahıs dedi ki...

@LAMA: hmm, aslinda cay bardaklari. malum agir misafirler oncesi buranin dogusundan alindilar, digerlerinin manevi degeri oldugu icin onlara "gunluk" muamelesi yapamiyorum:)

@AYCA: sendeki isigi hep gormustum zaten:)

Adsız dedi ki...

Menunu gelistirmissin aferim sana :)) Ben gelirsem banada hazirlarsin artikin gerci o mutfakta senden once cok kahvalti yaptik.

bininci tekil şahıs dedi ki...

ooo kendimim diye soylemiyorum ama cok gelistim hakkaten:) tabi bu yaz 2 aydan fazla egitim aldim:)
sen gel, ben sana heeer seyin en guzelini hazirlarim!

LaMa dedi ki...

bu adsiz kim? "sana heeer seyin en guzelini " hakediyormus ya merak ettim. ben geliim, bana yaparsin ben de hakediyorum o yuzden kiskanmadim,sadece merak ettim o adsizi? abin mi yine?

bininci tekil şahıs dedi ki...

dedektif kimligini ortaya koyamamissin, cok sasirdim! "senden once o mutfakta cok kahvalti yaptik" demis canim adsizim, sanirim tanistiginiz biri hem de..

LaMa dedi ki...

hmm efet, ama baska yazilardaki adzis abin oluyordu o yuzden sey etmisim,ama abin abdye gelmedi ,kardesin geldi.amaaan neyse.bi daha tahmin yapmam bak!

bininci tekil şahıs dedi ki...

kimseye soyleme de bazen Badem de adsiz olarak yorum yaziyor:)