30 Kasım 2010 Salı

Laf lafi aciyor, ve BTS ders almasi gerektigini bir turlu anlamiyor

Bir onceki yazimi okudum da simdi aklima 2 tane daha anim geldi. Birincisi yine kahve dokmeyle alakali,ikincisi de ilk haftadan mahvettigim bir baska objeyle alakali ki bu objelerin hepsini kaleme alsam, kitap olur.

Kutuphaneden aldigim bir kitabi yine hangi akla hizmet bilinmez evde yere acik bir sekilde koymustum, masada da aşırı köpüklü buyuk fincanda turk kahvem. Senaryo malum: kahve ufak bir kuvvetle kitabin ustunde! Telveler falan birinci kalite kuşe kağıdından yapilmis kitabin ustunde fal bakmak isteyenlere acik davetiye sekline burunmus. (vicdandan gelen aciklama: "De ki: 'Göklerde ve yerde olan gaybı, Allah'tan başka bilen yoktur" - Neml suresi , 65. ayet ) Ben manzaraya oylece bakarken, Habil yanim “bu kitabi kutuphaneden aldin, simdi yenisini alip vermen gerek” diyor, Kabil yanim da “sadece 2 sayfa lekelendi, yazilari acikca okunuyor hala, 120 dolar o kitap” diyor. Neyse, zaten bir hafta gecmeden kitap kayboluyor! En son ofiste goruyorum, ofise kimse girmiyor aslinda, herkese soruyorum ama kitap yok! Sonra tabi 120 dolar verip kitabi aliyorum, ve kutuphaneye teslim ediyorum! Kahve dokmeyle basladim,bir simulasyon (yaziyla: simulasyon, evet alti ustu simulasyon kitabi yaa) kitabina 120 dolar vermemle bitirdim. Yine alakasiz bitirdim ya neyse, zaten dedim ya ani bu, heralde sonuc olarak dunyayi kurtarmis olmam beklenmiyordu!

Ikinci anim da ben lise 2’de tam bir “kendini dunyanin merkezi zanneden” ergenken yasaniyor. Sevgili babacigim bana kaban almis, hatta kizini kiramayip tum magazalari dolasmis. Sonraki pazartesi okula o kabanla gidiyorum, tenefuste de okul soguk oldugu icin uzerimden cikarmiyorum (yoksa hava mi atmakti niyetim hakkaten hatirlamiyorum). Sonra, hangi akla hizmet bilinmez 10 dakikalik tenefuste kimya labina gidiyoruz (sanirim kapiyi acik gorunce dayanamiyoruz). Lise 1’ler proje yapmis onlara bakiyoruz. Akillinin biri masaya asit dokmus, ve temizlememis, ben de o masaya kollarimi koyuyorum ve projelere oyle bakiyorum. Okul bitiyor, yurda gidiyoruz, kabanin kollari pembelesmis, kimya labinda bi seyler oldugunu anliyorum ama o kadar, cok da onemsemiyorum. Neyse, sabah olunca bir bakiyorum!! Kollari tamaaaamen delinmis, yani kol kalmamis desem daha dogru olur! Hatta elimi cebime soktugum icin kabanin yanlari falan hicbir sey kalmamis geriye!! Iste o zaman uzuluyorum, hatta bunun asit oldugunu ve hemen o zaman yikasaydim yikimin boyle buyuk olmayacagini ogrenince “keske”ler geciyor icimden, resmen asit cigerime dokulmus gibi yaniyor icim. “Cana gelecegine mala gelsin”diyor Habil yanim, Kabil yanim da “mal canin yongasidir” diyor. Kaban da oyle sık alinan bi sey degil ki! Aksaminda babamlari ariyorum, “olsun kizim, uzulme tekrar aliriz” diyor bizimkiler. Pismanlik hissediyorum. Yenisi aliniyor, ama aynisi yok, baska bi sey aliniyor (ki o da 1 yil icinde yeni badana yapilmis duvara yaslanmak suretiyle ve yine benim hemen mudahele etmemem neticesinde sırt tarafi masmavi kaliyor).

Ve sonuc: BTS, kitaplari haaalaa yere koyar, masaya da kahvedir caydir, tehlike arz edebilecek bilumum maddeleri koyar. BTS, bir yerde “yaklasmayin, tehlikeli madde” uyarisi gorse, herkese “yaklasmayin” diye nasihatta bulunur ama kendisi “yaklassam nolur acaba, tehlikeli ama ne kadar tehlikeli” diye meraktan catlar! Yok yani bir gun henuz katilasmamis betona basicam, sonra cikaramicam ayagimi, derken beton katilasacak, oooyle kalicam, ibretlik!!

16 yorum:

Adsız dedi ki...

Hi,BTS cim.Pers.gunu gorusursek seni bu duzenli(hergun gunu gunune yazilan) vede guzel yazilarindan dolayi muhtemelen sikayet etmek zorunda kalicam:)

bininci tekil şahıs dedi ki...

persembe siz mutluluk icinde bulustugunuzda ben okuldaki bir toplantida ter dokuyor olucam!(AIV) gecen hafta tatildi, gelecektim
Neyse, bugun uyariyi aldim zaten! Badem jim'e (bilgisayar lablarindaki programlari yukleyen adam) soyleyecekmis, blogspotu yasaklatacakmis!!!

Cahide dedi ki...

Akıcı kıvamda yazdığın yazıları okurken gülümsüyorum ne güzel:)kızımın dikkatsizliğine üzülüyordum.Bu yazından sonra biraz teselli oldum:))
Baştaki anın ise
Dün eve elinde 50 krş.la gelen ortanca oğlumun "anne yerde buldum,herkese sordum.Kimse düşürmemiş.Yarın müdüre çıkıcam:S" demesini hatırlattı.
Bazen gereksiz bir kitaba 120 dolar vermek gerekiyor,ve 50 kuruş için kaygılanmak kimi zaman...

bininci tekil şahıs dedi ki...

gecen gun de burdaki bi ablaya "annem benden icerden bi sey getirmemi isterdin, asla bulamazdim o istedigi seyi, en sonunda annem kalkip kendi alirdi" diye anlatiyordum, o da "ben de kendi kizima uzuluyordum, sen teselli oldun" dedi:))

SNDK dedi ki...

blogspot'suz yapamiyorsun artik, iyice icine isledi :))
o adsiz'i merak ettim.ama sen nerden anliyorsun ? adsizlara soyle beni merakta birakmasinlar, adlarini yazsinlar yoksa boyle dedektifcilik yapmak zorunda kalacagim!

bininci tekil şahıs dedi ki...

evet bir cesit bagimli oldum! bende de nasil zayif bir karakter varsa her seye hemen baglaniveriyorum:(
bir haftalik bi tedaviye basliyorum, zaten arastirmamda yanlislik yapmisim:( bi suru kodlama bosa cikti!
onumuzdeki cumaya kadar benden haber alamazsan polise haber verme..

mintinin dünyası dedi ki...

canım bts m
ne cici yazılar okuyorsun sen.
ablan olarak çok seviyorum seni.ablanmıyım bilmiyorum ama kendimi yaşça büyük hissediyorum belkide.yüreğine sağlık balısı...
sevgiler...

bininci tekil şahıs dedi ki...

bence kesin ablamsin:p

CAHİDE dedi ki...

Hicri yılbaşın mübarek olsun kardeşim
En güzele emanet ol...

bininci tekil şahıs dedi ki...

cumleten:)

mintinin dünyası dedi ki...

selamlar canısı.takıl bana seninle pilates yapalım.:)öptüm kocaman...

bininci tekil şahıs dedi ki...

plates yapalim diye niyetlenip sonra kendini elinde cikolatalar benle geyik yaparken bulmayasin:)

Cafe Pepela dedi ki...

Canımcığım ben de ablan mıyım ajiba:D
Hicri yılbaşımız hayra,mutluluğa,nice güzelliklere vesile ola inşaAllah..

bininci tekil şahıs dedi ki...

seninki de mubarek olsun canimcim! yok yaaa, ben yasliyim, bunalimlara giriyorum diyorum!! bayramda bana gelsen sana harclik vermek durumunda kalirim, o derece:)

*Defne~ dedi ki...

Sen bir Alemsin BTS yaf hay sen cok yasa iyi yasa :D Bugun bankada ipodumdan bu sevimli yazini okurken etrafa sacilan kahkahalarim yuzunden bana da aynene `napiyor bu kiz yaa delimidir nedir` diye bakiyorlardi sayende.Hatta yanimdaki teyze cok merak etti, kizim neye guluon ne yazdilar sana diye bile sordu okudugumu mesaj sanarak..

bininci tekil şahıs dedi ki...

aman efendim, yuzunuzde gulumsemeye vesile olabiliyorsak ne mutlu bize! (biz derken tek basimayim aslina ama "yeni anne" bi cok arkadasla beraber oldugum icin onlar ve hepsi de "gazimiz var, cok agladik, falan diye cogul konustuklari icin, onlara ozendim sanirim:) )