28 Ocak 2011 Cuma

"X Turizmin sayin yolculari, otobusunuz 5 dakika icinde Istanbul istikametinde hareket edecektir. Yerlerinizi almaniz onemle rica olunur"

(Bence once bu yaziyi oku, biraz sonsuz donguye girecek ama, cikis yolunu bulursun diye tahmin ediyorum)

Yil iki bin bilmem kac, artik universiteliyim! Iki hafta sonra dersler baslayacak. Hem cok heyecanli hem de cok uzgunum.. Valizim coktan alinmis, her gece yatmadan valize baka baka agliyorum (ki hala aglarim), valize sirtimi donuyorum, ama aglamaya devam ediyorum. Oryantasyon icin Istanbul'a gidiyorum. Sabah saat 9’da evden cenaze kalkmiscasina aglaya sizlaya otobuse biniyorum. Babacigim asiri cana yakin, asiri sosyal bir kisilik oldugu icin ben otobuse binerken hemen soforle konusmaya basliyor “ben K.C. bilmemnerde bilmemneyim. Bu da benim kizim, bilmemnereye okumaya gidiyor. Aman yolda size emanet!” !!! (tum okul hayatim boyunca her seferinde yasandi bu konusma, zaten kucuk sehir, herkes bi sekilde babacigimi tanidigi icin soforler hemen kendi kizlari muamelesi yapiyorlar bana!) ben desen aglamaktan helak olmusum, zorla gonderiliyormusum gibi davranmaktayim. Tabi konusmaya muavin de sahitlik ediyor, neyse, ilk kolonyalar dokulurken, muavin abican tavriyla “bir seye ihtiyacin var mi bacim, cay kahve getireyim mi?” diyor. Neyse, bir saat gecmeden sofor benim halimi hatirimi soruyor, derken saatler geciyor, mola veriyoruz. Sofor amca “yegenim gel, tanirim ben senin babani, buyuk adamdir” diyor, pesi sira gidiyorum. Oturuyoruz masaya, illa yemek yediriyor. Simdi yazarken bile hislendim yani! Hakkaten boyle iste Anadolu insani, sicak sevecen. Universite hayatim boyunca ettigim yolculuklarin yarisinda sofor tarafindan yemek yedirilmisligim vardir. Hatta tek bana degil, yanimdaki insana da yedirirlerdi! Hatta bir keresinde gece yolculugu yapmaktayim, molada uyanmamisim, geri hareket saati gozlerimi acinca muavin beni goruyor “bacim, seni yemek yemek icin cagirmaya geldim ama uyuyordun, uyandirmak da istemedim kusura bakma” diye ozur diliyor, resmen mahcup oluyor:) burdan butun Anadolu halkina selam ve sevgilerimi yolluyorum.

Aksam oluyor, Istanbul'a variyoruz. Amcamlar Istanbul'da, aksam onlarda kalicam. Neden bilmem cep telefonlarimiz acik, amcam benim telefondan soforle konusuyor, beni nerde indirmesi gerektigini soyluyor. Sonra bi karisiklik, meger gecmisiz orayi. Ben “tamam” diyorum, “siz indirin beni, amcam gelip alir burdan”. Sofor “yok” diyor, “seni amcana teslim etmem gerek, amcan buraya gelinceye kadar da bekleyemeyiz, seni tek basina birakmam, bilmiyorsun buralari”. Hakkaten birakmiyor, taaaaaa Esenlere kadar goturuyor beni. Orda da zorla yedirilen aksam yemeginin ardindan, geri donecek olan gece otobusu soforune beni emanet ediyor, donus yolunda amcam aliyor. Bense bunun sadece bir baslangic oldugunu tahmin bile edemiyorum.

6 yorum:

AAAZZZZZZZLLLLiiiiiii dedi ki...

ooff offf.. 17 yasinda baslayan o yollar bitmedi bitmek bilmiyor degil mi? ben babama soruyorum bazen annecigin (allah cc rahmet eylesin ) benim gobek bagimi yola oylece firlativermis galiba diyorum.
degisen tek sey o mahcup muavinin yerini "pasta or chicken" diye soran bilmemne airlines'in guzel hostesleri aldi o kadar.

bininci tekil şahıs dedi ki...

daha ne degissin canim yaaa? o saclari fazlasiyla jolelenmis muavin abiyle, makyajdan yuzu gorunmeyen hostes abla oyl farklilar ki..
ne demis buyuklerimiz "omur biter, yol bitmez!"
:)

narcicegirengi dedi ki...

Blogunuza hele de kendinizi tanittiginiz kisma bayildim. Sanki beni anlatmissiniz.
Yazinizi da keyifle okudum. Kendi sehrimde okudugum icin pek bilmem bu maceralari. Anlatiminiz cok keyifli ayrica.
Sevgi ve muhabbetlerimle.
Takipteyim;)

bininci tekil şahıs dedi ki...

@narcicegirengi: hos geldiniiiz:)takip edecekseniz simdiden soyleyeyim, ben cabucak simaririm, hemen havalara girerim! asagilayici yorumlarda da hemen intihara suruklenirim(!).
ona gore:)

Adsız dedi ki...

nedense cenaze kalkmiscasina aglaya sizlaya evden cikma anini bir de zorla gonderiliyormussun gibi aglamaktan helak oldugun sahneyi cok iyi canlandirabildim aklimda

bu arada soylemeden edemeyecegim "burdan butun Anadolu halkina selam ve sevgilerimi yolluyorum" gibi populist acilimlar hic olmamis, 12 haziranda secimlere girmeyi mi planliyorsun?

bininci tekil şahıs dedi ki...

BTS Adsız'a dedi ki...

Ey vatandas,acilimlari severim! harekette bereket vardir.Her turlu secimini benden yana yap, huzur olmasa da mutluluk bul:))