18 Şubat 2011 Cuma

JOKER HAKKIMI KULLANMAK, MUSTAFA ULUSOY’A DANISMAK ISTIYORUM

Allah’im sigamadim bi yere, durunamadim durdugum yerde. Sabahtan beridir sirtimda cantam dort ayri mekan gezdim calismak ugruna. Oysa dun ihtiyacim olan tek seyin “pencere” ve “arkasinda akip giden hayat” olduguna karar vermistim, ama bugun pencerenin yetmedigini aynelyakin gordum. Oysa, cikolatam da vardi yanimda ve hatta sicakti kahvem.

Bugun beni yoldan cikaran Mustafa Ulusoy oldu. Sen de sever misin Mustafa Ulusoy’u benim kadar? Onun 17.5 yildir “bizim esas derdimiz ne?” sorusuna cevap aradigini ogrenince ister istemez yakin hissediyorum kendime. Bir de anlatis tarzi oyle hos ki alip beni gencligime goturuyor, bilmem belki de ondan seviyorum bu kadar. Hatta “unlu kisileri onemsememe”yi gaye haline getirmis kisiligimi ayaklar altina alarak iki uc hafta once yazdigi bir yazisindan oturu “Mustafa Ulusooooooooooooooy” tarzi bir bogurme olmasa da kendine olan begenilerimi bizzat ilettim (hic beklemiyordum ama cevap dahi aldim). Kendileri psikiyatristtir, okuyunuz okutunuz efendim. Neyse, iste ben ki hayatimda sadece bir kere bir arkadasimi yalniz birakmamak ugruna Osmanbey’deki bir psikiyatristin muayenehanesine gitmis, o aksam da tabi ki “anlatma” odasina girmemis, bekleme salonunda beklerken de elektriklerin gitmesiyle “bu bir tuzak mi?” endisesine kapilip kendi kendime heyecanlar yasamistim. “Musluman stres olmaz” ogretisini uygulamaya calismamdan oturu de simdiye kadar bir psikiyatriste “kucuk dunyam”i acmayi hic dusunmemistim. Oysa bugun icimde anlam veremedigim bir "psikiyatriste anlatma" istegi var. Yani ben otursam, elimde Turk kahvem olmasa, hatta cikolata bile yemiyor olsam, sadece anlatmaya odaklanmis olsam, ve Mustafa Ulusoy’a anlatsam, oylesine, icimden ne geliyorsa.. o da bana “abicim, niye Yaratici’na teslim olmuyorsun?" dese, sonra devam etse, rahatlatsa beni, bu rahatlama en az bir ay devam etse, bir ay gectikten sonra yine konussak, elimde Turk kahvem olmasa, hatta cikolatam bile olmasa, ama pencere olsa, disari bakarak anlatsam, oylesine, icimden ne geliyorsa.. o da bana, “abicim, niye Yaratici’na teslim olmuyorsun?” dese, devam etse. Sonra beyaz takim elbiselerini giymis olarak Salih Abi belirse yanibasimda Usta’yla beraber , su sekilde konussalar:

Usta: Kader hukmunu icra edecekse agizdan cikan ne ifade eder?
Salih Abi: Oyle ama insan da nefsine ram olunca burnunun dikine gidiyor.
Usta: Peki gidis nereye?
Salih Abi: Nereye olacak, kaderin hukmunu icra edecegi yere
Usta: Gidisi durdurmak mumkun degil, bari ilahi rizayi eksene alsalardi, o zaman vardiklari yerde hep hosgeldinlerle karsilanirlardi.

Sonra jenerik muzigi girse, yazilar pesi sira gecse…

9 yorum:

lacivert karinca dedi ki...

offf beee, beni bitirdin..yeni tam 12'den vurdun bu yaziyla..ben de cok seviyorum onun yazilarini :) masaallah. psikiyatrist oldugunu bilmiyordum, simdi oturdu kafamda nasil boyle yazabildigi..hehe..seni de mutfakta yetisen psikaytristimiz olarak gelecekte onun gibi sevilrek okunacak yazarlarimiz listesine koyuyorum..bir gun belki sen de bir blogun yazi konusu olabilirsin :D bana guzel seyler hatirlattin, sagol..

bininci tekil şahıs dedi ki...

oooooooo!! pembe Karincam gelmis:))

"mutfakta yetisen psikiyatrist" mi dedin bana?? canimcim benim ne aalakm var psikiyatriyle?ben sadece psikiyatristlere konu olabilirim! ama tabi bir gun sanatimla degil de ozel hayatimla bir blogun yazi konusu olabilirim:))

bu arada psikiyatrist yaziliyor di mi bu meslek? usendim simdi sozluk karistirmaya..

Cahide dedi ki...

E gülüm ben sana diyeyim: "Ablacım niye yaradanına teslim olmuyorsun? "diye.Hıı niye olmuyorsun?
Tevekkeltü al-Allah, Lâ havle vela kuvvete illa billah! Ohh ne rahat, ne güzel şey müslüman olmak yaa!

bininci tekil şahıs dedi ki...

:) eveeet, ve bekledigim yorum cahide Ablamdan geldi:)) ayda bir tekrarlamani bekliyorum bunu cahide Ablacim!

Adsız dedi ki...

dara naaaani naaaani naaa nanani ... hashhhh ...

bininci tekil şahıs dedi ki...

BTS Adsız'a dedi ki...
dara naaaani naaaani naaa nanani ... hayyy...

pervane dedi ki...

sevgili bininci tekil şahıs.her cuma sabahı heyecanla gazete yazılarını bekleyip, sonra onun üstüne arkadaşlarıyla kritikler yapan biri olarak, ben de I love mustafa ulusoooy demek istiyorum:))
dediğin gibi, çay-kahve bahane, ustafa ulusoyu dinlemek ve ona anlatmak şahane diyorum.
Bir de ekliyorum ki, sen insan olarak yaratıldığın, Allah tarafından yaratıldığın için çoook kıymetlisin. Öyle ya da böyle, çevrende olup bitenler, senin kıymetinden bişey götürmez. Ayrıca, bizler resmin büyük kısmını göremeyenler olarak, neyin ardında hayrın gizli olduğunu, neyin ardında şerrin olduğunu bilemeyiz. Sen de yükünü gemiye bırak sevgili BTS, bırak o kendi yörüngesinde gitsin, ne diye kendine yük ediniyorsun, dimi ama? ;) (Bu yazdıklarım,en başta bana gelsin:))

bininci tekil şahıs dedi ki...

keske bilmekle uygulamak ayni olsaydi di mi canimcim?

pervane dedi ki...

keşkee:S