25 Mart 2011 Cuma

Bahari Gordum!!

Dun sabah sevgideger hocamla akademik gorevimizi yapmak uzere Washington DC yollarina duserken hic de mutlu degildim. Bir kere, dort saat gidis dort saat de gelis sekiz saat hocamla arabada basbasa olacaktim ve ne konusacaktim? Bunu dusunmek bile beni mutsuz ediyordu cunku zaten yeni alinan playstation'ini elinin tersiyle iten zengin cocuk kadar simariktim. Zaten sabah 7'de uyanmis ve gece boyu da hadi ya sabah kalkamazsam korkusuyla zirt pirt uyanip durmustum, uykusuzdum. Ben o saatte kahvalti yapamazdim, somurtkandim. Neyse iste, sabahim boyle basladi. Zaten toplantiya yetistirmem gerekenleri yetistirememistim canim hic ama hiiiic gitmek istemiyordu, falan filan.

Acikcasi, on yargilarimi kendi gozlerimle gordum. Gayet eglenceli bir dort saatin ardindan (bknz. bayan hocayla calismanin faydasi) Washington DC'ye ulasmistik. DC'ye yarim saat falan kala cevremde bir degisiklik hissediyordum, o da ne, oraya BAHAR GELMISTI!!! Agaclar cicek acmisti, gun gunesliydi. Hayretler icerisinde kaldim cunku Far Far Away'le arasinda sadece 4 saat vardi ve ben henuz FFA'de bir tane cicek dahi gorememistim! Hocama "buraya bahar gelmis" dememle, "gel seni kiraz agaclarinin cicek actigi yere gotureyim" dedi. (Gunesin dogdugu yer havasinda bir cumle oldu turkceye cevirince ama "Cherry Blossom" yani). Toplanti yapacagimiz kisileri arayip " BTS, hic bu mevsimde DC'ye gelmemis, onu gezdiricem, ogle yemegine bizi beklemeyin" dedi. Sonra bana her yeri gezdirdi, tabi bu arada tarih dersi de verdi! Ama ben resim cekemedim, cool davrandim(!). Benim yerime cekmisler (2yen.wordpress.com)onu koydum buraya. Nehir boyu oyle guzeldi ki agaclar! Artik bayramlik alinmis fakir cocuk kadar mutluydum! Sonra toplantiya gectik, konferans otelinde yiyelim ogle yemegini dedik, yemek olarak tam 6 yaprak marul geldi kocaman bir tabagin icinde! uzerine de peynir koymuslar!! Artik poster sunumumuz olurken yuzumde sahte bir gulumseme acliktan oleyaziyordum. Ve yine fotografcinin icindeki bir his kendisini benim yanimda benim fotografimi cekerken buldurmustu! Aksama da yola koyulduk, su an hala her yerim agriyor, okula da gitmedim bugun!
------------------------------------------------------------------
Ve beklenen e-mail geldi. Simdi ben bu donem hic ama hicbir seminere katilmadim okuldaki. Cunku, cuma sabah 9'a almislardi semineri. Ne zaman uyari maili gelecek diye kucuk heyecanlar yasiyordum, biraz once uyarildim! bugunku seminere sanirim pek kimse katilmadigindan yoklugum anlasildi, ogrenci koordinatoru olan hoca da acmis agzini yummus gozunu! "seminer dersinden hepinizi birakirim" tehditleri savurmus, ama e-maili butun ogrencilere attigi icin yine de ustume alinmadim. Yani simdi sorarim: cuma sabahi 9da okulda olmak hangi doktora ogrencisine yakisir?? neyse, zaten bir ay falan kaldi okulun kapanmasina, gideyim bundan sonraki seminerlere. ayy simdi icime kurt dustu, birakir mi hakkaten? O hocayla da aramiz cok iyi ama suistimal de nereye kadar...

4 yorum:

AAAZZZZZZZLLLLiiiiiii dedi ki...

washington dc nın cherry blossomlarııııııı... cok özledim faaar far awayleri. çok.
of ne yardan vazgeçebiliyorum ne serden ama herşey de aynı anda olmuyor değil mi?

bininci tekil şahıs dedi ki...

canim, ordayken aklima dustun merak etme:)
ben de seneye arkadaslara boyle mesajlar yollayacagim sanirim:S

Cahide dedi ki...

Canım benim istemiyorsun madem, hocan değişmesin inşaallah.
Demek bahar gelmiş oralara. Çok özledim tabiatı. benim yerimede gezseydin.

Allah dert keder vermesin. İşlerinin başını sonunu hayr etsin...

bininci tekil şahıs dedi ki...

yok Cahide Ablacim, hocamin degismeyecek zaten (iyi mi kotu mu bilmiyroum gerci!)
Amiiiin:)