9 Mart 2011 Çarşamba

BUNLARI BILIYOR MUYDUNUZ? BILMESENIZ DE OLUR

Ucuzluktan 3 dolara aldigim uzun kollu body’nin (Besiktas pazarindaki ismi icin bknz. badi) sadece bir yikama sonucu giyilemeyecek bir hale burunmesinin verdigi kandirilmislik duygusu icinde kendi hakkimda tarihe isik tutacak flas bilgileri bir bir gozler onune sermeye basliyorum:

- Kalabalik sehir ici otobuslerinden hic haz etmiyorum! Indikten sonra ustumu basimi camasir suyuna yatirasim, derisini soyarcasina ellerimi yikiyasim geliyor. Hele ki yanima oturan adam kendi kendine konusuyorsa ve ben ne dedidigini anlamiyorsam o anki tedirginligimi anlatmaya kelimeler kifayetsiz kaliyor. Bir de malum kendimi bildigim icin (bknz.bela paratoneri) tedirginligime tedirginlik katiliyor (“tedirgin” de ne garip bir kelimeymis, hayatimda ilk defa yazdim heralde!). Bir de hani mesela ayakta duruyorsun, sonra dusmemek icin metalden yapilmis tutunacak yere tutunuyorsun ve o metal sicak oluyor ya (cunku baska biri tutmus biraz once) valla o an kusasim geliyor. Savrulmak pahasina ellerimi birakasim geliyor, ama zaten bir kere tuttum diye gozlerimi kapatip devam ediyorum.

-Zaten ben asla ve asla baskasinin su ictigi bardaktan bi sey icmem. Hatta herkesin kasik catal daldirdigi tabaktan da yiyemem. Boyle konularda uhuvvet bozmada ustume yoktur. Mesela kalabalik arkadas ortamlarinda ortadan yeme adetimiz vardi lise ve universitede, ama ben kimse catal degdirmeden kendime bir tabak ayiriverirdim. Koy dugun ve derneklerinde dahi ayri tabak almisligim vardir. Oyle de gicigim.

-Bebeklerin agzinin suyundan da cok tiksinirim (yazarken bile yuzum burus burus) herkesin agzinin suyundan tiksinirim de, hani bebeklerinkinin temiz oldugu konusunda nedense bir hemfikirlik var ya, ondan belirttim. Bir gun elimde bir bebek agiz suyu dokmekte idi (bildigin salya), o an pecete bulamadik heralde, annesi de “elinle sil bi sey olmaz” dedi (sanirim “bi sey olmaz” derken “cocugum elinden mikrop kapmaz” demek istedi) “yok, ben tiksinirim” dememle kadincagiz soklara girdi. Bu da boyle bir anim..

-Daha da igrenclesip banyodaki saclardan bahsetmek isterdim ama midem bulanmaya basladigi icin daha fazla bu konuda yazmayacagim.

-Kendi icinde bu kadar pis ama dis dunyaya karsi bu kadar titiz baska bir canli var midir acaba..

- Bir de hocamin sabah olsun ogleden sonra olsun, bilumum toplantilarimiza gec kalmasindan hic haz etmiyorum! Sen “yarim saat gec kalicam” diye bana mesaj attiginda, ben o yarim saatte hicbir sey yapamiyorum biliyor musun? Sonra da niye zamaninda mezun olamadim olucak! (bknz. Aranan suclu bulundu)

- Neyse midem bulanmisken bir de şu “takı”dan bahsedeyim. Ben yuzukten de bileklikten de kolyeden de acaip tiksinirim. Nasil duruyor diye denemek icin birbirlerinin yuzugunu takan birilerini gorunce hemen kafami ceviririm, ve baslamak uzere olan ters peristaltik hareketleri engellemeye calisirim. Ben baskasinin yuzugune falan dokunamam bile! Biri cigkofte yoguruyor ve elinde yuzuk mu var? o cigkofte benim icin orda bitmistir!!

-56 dakika sonra gelip de benim makaleme bakmak yerine haaaala kendi islerini yaptiran hocanin, aylik 100 dolar karsiligi çinli isci calistiran fabrika sahibinden bir farki yoktur!

5 yorum:

CAHİDE dedi ki...

Baya sinirlenmişsin sen??
Anladımki oldukça da titizsin.

Titizlik hastası ekşi komşumun çocuklarına bit bulaşmıştı.Sabaha kadar çamaşır suyuyla bütün evi allak bullak ettiğini bilirim.

Son telefonumuzda da öğrendimki iki haftadır evinde fare varmış ve bir çok bardak çanak tarzı şeyleri çöpe atmış:P "inadıma yapıyor sanki,kapkacağın üzerinde dolaşıyor" diyordu. Acıdım ama daha önce aynı durumdaki başka bir komşumuza gülmüştü:s

bininci tekil şahıs dedi ki...

BTS CAHIDE'YE DEDI KI...
bekletilmekten hiiic hoslanmam, onun etkisinde yazdim sanirim:))

yaaa oyle seyler anlatma bana Cahide Abla, zaten buyuk konusurum hep (aslinda cok buyuk konusmam da korktgim basima gelir!) ama ben titiz degilim zaten, yani baskasina titizim ama kendime cok pisim!! kac gunde bir ev temizledgimi duysan benle arkadasligini kesersin o derece!!

pervane dedi ki...

şu ilk dört madde var ya,aynen katılıyorum sana:S:S

pervane dedi ki...

özellikle ilk dört maddeye şiddetle katılmaktayım:S aynısı kaynımda da var:P:)

bininci tekil şahıs dedi ki...

BTS pervaneye sordu ki...

neeeeee??????? aynisi kayninda da mi var???????????? KAYNIN????????? dur sana mail atayim!!!