21 Nisan 2011 Perşembe

Ellerine saglik BTS’cim, seninki gibi olmus firincim

Artik uzaklar daha yakin! Gurbet ellerdesin ve canin lahmacun mu cekti? Hamur acmayi bilmeden lahmacun hayali kurmaya utan miyor musun? Iste tam sana gore bir tarif!

Hamuru icin: Pita ekmegi
Ustu icin: istenilen miktarda kiyma, sarimsak, sogan, kimyon, kirmizi biber, karabiber, taze biber, domates, tuz.

Cok asiri becerikli (!) BTS dun eve geldi, ellerini yikadi ve kocacigina surpriz yapmak istedi. Aslinda fark etti ki kocacigina yapmak istedikleri surprizler hep kendi cikarinaydi. Sarimsagi, sogani ve domatesi usenmedi rendeledi. Biberi usenmedi ince ince dogradi. Kiymayi ve bahartalari da ekledi. “Ellerimden cig et kokusu da gecmez ama fedakarlik iste boyle bi sey” diyerek karisimi iyice yogurdu. Bir tepsiye pita ekmeklerini koydu, ekmeklerin ustunu suyla isladi, ve karisimi yaydi. Tepsiyi cok bi sey yapmis gibi mutlulukla firina yerlestirdi, Izgara ayarindaki firinda 5 dakika pisirdi. Cok ac olmasalardi ve fotograf makinalarinin pili olsaydi ya da telefonu cilali tas devrinden kalma olmasaydi resim de cekerdi. Ama resim karin doyurmazdi, bu dusuncelerin bir tanesi bile aklina gelmeden tepsiyi firindan cikarip Badem’i sofraya cagirdi. Lahmacunlari goren ve sonrasinda tadan Badem bunlari BTS’nin yaptigina inanmadi. Aslinda BTS de inanamiyordu, hasret sona ermisti. Gokten 3 elma dusmustu, neden ozellikle “elma” duserdi, bir armutun, portakalin nesi eksikti? Neyse, bunlari dusunmenin zamani degildi. Huzur icinde lahmacunun keyfini cikardilar. Onlar erdiler muratlarina biz cikalim kerevetine. (kerevet, divan demekmis, hic boyle dusunmemistim, ilginc)

6 yorum:

AAAZZZZZZZLLLLiiiiiii dedi ki...

ellerine sağlık BTS ciimm. heryer lahmacuncu dolu ama pisboğazlık olacak ya benimkisi illa ki seninkinden istedim şimdik nolcak??????? akşam doğru bime gidip pita ekmeği bulmaya çalışacak şimdik bu kız sonra da aynısından yapacak:)))

bininci tekil şahıs dedi ki...

canimcim oralari bilmem ama annemlerin yasadigi sehirde, bizim evin arkasinda bi firin var, icini sen hazirlayip gonderiyorsun aman Allah'im nasil guzel lahmacunlar pideler yapiyorlar! TRde pitayi bosver, sen oyle bi firin bul:)

Küçük Kız dedi ki...

my oh my! ruyalarim, hayallerim o tarz firinlarda pisen pidelerin, lahmacunlarin etrafinda donerken, nefsime bi parca teselli sunacak mi acaba o pitali lahmacunlar? Deneyeciim en yakin zamanda.. burda tortilla dan lahm. yapanlar var ama tortillanin caiziyetinden emin deilim..
elinize saglik BTS!
:)

bininci tekil şahıs dedi ki...

:) pitali lahmacunlar hakkaten sahane oluyor. hatta burdaki bir festivalde pitali lahmacun satilacak, o derece:))
caiz tortillalar var aslinda ama burdaki yerel bir marketten aliyoruz. tabi pitalisi coook daha lezzetli oluyor:)

LaMa dedi ki...

istersen tarifi aldigin kaynaga gore bi ekleme yap. pita'dan mi yapilmis ?

bininci tekil şahıs dedi ki...

valla ben pitadan yaptim sahane oldu:) tavsiye ederim!