27 Nisan 2011 Çarşamba

Girisken “olmak” ya da “olmamak”, iste butun mesele keske bu olsa

Boyle girisken insanlar var dikkatini cekti mi? bunlar genel olarak da prezentabl (?), enerjik ve mutlu. Bi de bi rahatlar bi rahatlar ki sorma. Kendilerine cok guvendikleri icin mi bilinmez “nerden cikti bu simdi” durumuna dusme gibi bi korkulari yok. Misal, koridardan gecerken bizim labda “gerinen ben”i goren bi arkadas (arkadas dediysem ayni dersi aliyoruz, ama ben soguk tavrimla ortami buz kestiriyorum her daim) lab kapisindan kafasini uzatip “uyumayi birak” dedi, guldu gitti. Ben zaten gerinme halinde sekilden sekile girerim, salarim kendimi kaslarim bildigini okur, bu kapiyi acinca toparlanamadim bile, guldu gitti ben gulemedim bile.. kasildim kaldim resmen. Yok yaaa, karakter meselesi, ben gereksiz laflarla sempatiklik yapamam, icimden gelmez. Komik olmadigi halde karsidakini gulumsemek zorunda birakmak bence bir tur zalimlik, psikolojik bir baski. Hatta benim bi arkadas Baby shower’da pantolonunun uzerine bez bagladi (bildigin bebek bezi) guldu sonra. Ben dondum kaldim. Dislerimi gostermeye calissam da icim kan agladi, gulumseyemedim bile (yaaa ne tur zorluklara gogus geriyor bu ruh).

Aslinda zivanadan cikilmadigi surece girisken olmak iyi. Ben de her seyi oldugu gibi girismemeyi de abartirim. Konferanslarda falan bi soru sorucam mesela, soramam. Niyetlendigim an adrenalim seviyem cikabilecegi en yuksek noktaya gozunu diker. Bungee jumping yapiyor olsam adrenaline o kadar doymam. Zaten ben kendime gelinceye kadar konferans biter, herkes cikiyor olur. Bir sorum daha sorulamadigi icin cevapsiz kalir. Aslinda zaten niyetim de cevap almak degildir, o soruyu da hic merak etmiyorumdur. Zaten benim orda ne isim vardir? Bence asil sorulmasi gereken soru budur.

Yine de, sevgili girisken insan, lutfen benimle durup dururken muhabbete girme, “eee?” diye oyle bir bakarim ki korkarsin. Hem sen bozulmayasin diye gulumsuyor olmam her zaman bu kadar ince ve dusunceli olacagim anlamina gelmez bilesin. Sonra yok efendim kalbim kirildi, insan bi nezaketen gulumser falan deme bana. Bu bir rica degil uyaridir! Senin yuzunden uzerimde yasal islem baslatilmasi ise tamamen senin sucundur! Saygilarimla..

7 yorum:

mor lahana dedi ki...

amaniiin mahkeme koselerine mi dustun kiz BTS:)))

bininci tekil şahıs dedi ki...

ya ben taaa ne zaman yazmistim bu yaziyi, kimbilir yine kime kizip (hatirliyorum kime kizdigimi) sonra da yaziyi begenmedigim icin sonraya schedule etmistim degistiririm diye, bugune cikmis, ben de sasiridm. (tabi bunun senin sorunla bi alakasi yok ama aciklama yapasim geldi. zaten benim blogspotum da yok. bunun da konuyla alakasi yok tabi)

sorunun cevabi ise "hayir, dusmedim canim" :)

ne dicem bi de,gecen bi mor biber vardi o da sen miydin? sensin sanip bi seyler yazmistim, sonra da sen lahanasin diye kaldirdim..

bininci tekil şahıs dedi ki...

yanlis yazmisim, soru sorabiliyormusum, ama cevremdekiler tanidik olmaliymis.. bu da boyle bi not olsun

Mor Lale dedi ki...

gorduk canim soru sorabildigini:) ama soru ve cevap uzreine benim de eklemelrim ,degelrndirmelerim var:)aferin sosyal BTS;)
mor lahana da benim mor biber de!
tahmin ettim beni tanimadigini, yoksa yorumsuz birakmazdin. benim sana yazdigim cevabi gordun mu bu arada?

Cafe Pepela dedi ki...

Cansın ..
Özlemişim :)

: Girişken olma mes'elesi de her zaman ki gibi ifrat ve tefritten uzaklaşılmadığı müddetçe iyi.

Sınır aşıldı mı enaniyet alarmı zonklar da zonklar. Durum değişir o vakit, şahıs muhatabını bayar.
Narsizme kadar yolu var:))

bininci tekil şahıs dedi ki...

@Mor X:gurur duydun mu benle?:))
hemen bakayim cevaba. arkadasim olunca cok hasir nesir olamadim internet ortamiyla! hemen bakiyorum.

@Cafe Pepela: oooooooooo, hosgeldiiin:))) duzenini kurdun insAllah di mi artik? ruyamda bile gordum seni, o kadar ozlettin yani:)

Cahide dedi ki...

Vaktin hayr olsun gülüm. Senin ölçülerine göre girişkenmiyim bilmiyorum ama çok da değil. Benimde çekindiğim yerler çoktur aslında. Aman boşboğaz ve gereksiz bir insan olmayalım da çekingenlik daha evladır...