30 Haziran 2011 Perşembe

Yolcudur BTS, baglasan durmaz

Dunyanin dort bir yanindan sirf sizler icin bildirmeye devam ediyorum ("bildirmek" de ne ukalaca bir kelime di mi?) Artik havaalanlarinda bedava internetin olmasi benim icin kucuk ama insanlik adina buyuk bir adim bence.

Ne atraksiyonsuz bir yolculuk oluyor diye dusunurken bu sefer de ucagim 1 saat 15 dakika ertelendi, ama bundan sonra baglanti ucagim olmadigi icin soylenmiyorum. Havalanindayim ve ordan oraya depar atmiyorum! Hatta elimde valizim, oyle saliniyorum ki arkamdan gelenler sinirli-kibar (?) ses tonlariyla beni gecmek icin izin istiyorlar. Herkes telasli, ama bana dunya guzel. Insanlar stresliyken benim stressiz olmam bende bir tatmin duygusu olusturur. Hatta universitedeyken benim finallerim bitince kutuphaneye falan gider kitap okurdum, maksat calisip finalleri icin strese giren insanlari stressiz bir sekilde incelemek! Suuraltimdan dolayi endiselendim bak yine.

Suuaralti demisken, Denver havalanindayim da, her “denver” yazisi gordugumde ya da duydugumda kafami ileri geri sallayarak “denvir di last daynazooor, din diri din din diri din dinnnn” diye jingle giriyorum (denver the last dinosaur, gerisini hala bilmiyorum). Kucukken neler yasadim ben!

Bir de bu yolculugum esnasinda cok derin(!) dusuncelere daldim. Otobus soforleri de bir nevi pilotken, neden pilotlarda bir kahraman edasi var da otobus soforleri halktan biri? Iki is grubu da ayni amaca hizmet ediyor. Ama pilot eline mikrofonu alip da “kaptaniniz konusuyor” diye baslayinca, hepimizden bir destur-saygi bekliyor. Ucus sonrasi da kapida dikilip tesekkur bekliyor. Yani yolcular da en kibar halleriyle pilota tesekkur etmeden ucagi terk etmiyor, herkesin suratinda bi minnet ifadesi! Ayni fark muavinlerle hostesler arasinda da var. Neden muavin Anadolunun bagrindan kopup gelmis de hosteslerimiz new yorktaki gokdelenlerde buyumus havasinda? Olay bir sayi meselesi mi? birinden az var birinden cok mu var? Hakkaten dusundum bunu. Hatta o kadar dusundum ki ilk gordugum pilota ya da hostese “sizdeki bu ozguvenin altinda yatan sebep nedir?” diye soracaktim ki, zaten havalaninda ozel ilgiye maruz kaliyorum bi de gidip kendim kasinmayayaim dedim, vaz gectim. (bugunlerde ruh halimi en iyi anlatan fiildir kendileri: “vaz gecmek”)

Allah’im yaa, sanki havalaninda “bayan BTS, bayan BTS” diye beni anons ediyorlarmis gibi geliyordu su yukardaki satirlari yazarken, ama daha kalkisa var diyordum, hem de adim gercekten igrenc telefuz edildigi icin cok da anlamamistim. Neyse, “ucagimiz doldu, size 600 dolar verelim de yarin ucun” diye bir teklif sunarlar belki diye umutla gittim. Evet beni cagiriyorlarmis, ama cam kenarindan koridora gecer misiniz diye soracaklarmis! Bir anne ile cocugu ayri yerlerdelermis de falan filan, “oluuuur” dedim. Dusunebiliyor musun, ben koridor tarafina gecmeyi kendi rizamla kabul ettim! Vay be BTS, beni sasirtmaya devam ediyorsun, oysa gencken ne cingeneydin cam kenari konusunda!! Sana cam kenari diye koridor tarafini satan otobus firmalariyla girisitigin kiyasiya munakasalardan “anneler cocuklarindan ayrilmasin” temali icten bir “olur” a giden bu olgunlasma surecini ayakta alkisliyorum, buyuk gelisme! Iste boyle BTScan, kucuk seylere takilip kalma, gecer gider, stress yaptiginla kalirsin, buyuk dusun, buyuk resmi gor (Yazar burda ne ima ettigini kendi de anlayamadi).

(not: ucak toplamda 6 saat ertelendi!!)

8 yorum:

Hayatcemresi dedi ki...

nereye gittiğini ya yazmamışsın ya da ben anlayamadım :)
hayırlı cumalar,sevgiler...

bininci tekil şahıs dedi ki...

@Hayatcemresi: evime gidiyordum (ki geldim evimdeyim cooook sukur! ben ev kusuyum, sevmiyorum disarlarda olmayi)sana da hayirli cumalaaaar:)

marifet ellerimizde dedi ki...

CANIM NE GUZEL BIR BLOG BU BOYLE..ELLERINE SAGLIK..IZLEME BUTONU YOKMU BULAMIYORUM..

bininci tekil şahıs dedi ki...

@marifet ellerimizde: tesekkur ediyorum, ben cabuk simaririm hemen belirteyim!:) ekranin en yukarisinda "follow" diye bir buton var, benim koymadigim ama blogspot'un kendi koydugu.

neval dedi ki...

sanırsam,pilotun havası kot farkındandır:)

bininci tekil şahıs dedi ki...

@neval: nasil yani, hangisi giyiyor kotu? pilot mu sofor mu? ben hicbirinde gormedim!

caliskan dedi ki...

Benim fikrimce de pilotlar sadece daha fazla kazanan kamyon şoförleridir. (Eğitim veya üstünlük açısından değil, meslek ve yaşam tarzı olarak söylüyorum).Ama bu gerçeğe henüz ne pilotlar, ne pilot olmak isteyenler ne de yolcular hazır değil. Kimseyi inandıramadığım için en son ev arkadaşımı bile pilot olmak üzere Amerika'ya gönderdim. Uçarken yolcuların ayaklarının yere basmamasından kaynaklanan güven eksikliğini pilotu üstün bir insan şeklinde yücelterek kapatma güdüsü olabilir bu saygının altında. Havacılık geliştikçe bu anlayış değişecektir. Bu arada hayatımın en uzun ve gereksiz blog yorumunu yazmış olabilirim:)Saygılar...

bininci tekil şahıs dedi ki...

@Caliskan:istemsiz bir "oooooo" cikti agzimdam, bu ziyareti beklemiyordum!unlu insanlara nasil cevap verilir bilemememden elim ayagim birbirine dolasti!
kamyon soforleri yuk tasir ama pilotlar can tasir diye kiyaslamaya girmemistim fakat haklisiniz, yasam tarzlari daha cok benzemekte.
Normal hayatimda da ayaklari yere basmayan insan profili cizmemden dolayi pilotlara herkesin gosterdigi saygiyi gosteremiyorum sanirim!:)