6 Mart 2010 Cumartesi

gelelim un kurabiyesineeee

Elestirmenlerden gelenler dogrultusunda konferans icin gonderdiginiz makalenizi duzeltirken, "aslinda her sey gayet acik neresini daha da acayim" diye dusunerek ekleyecek bir sey bulamadiginiz bir gece, keyfinizi ne yerine getirir biliyor musunuz?:) Aslinda birden dusundum de, sanirim en kalici keyif hocanizdan "tamam ben eklerim" konulu bir e-mail almak olur! Tamam o zaman soruyu soyle degistireyim: ".... keyfinizi GERCEK HAYATTA ne yerine getirir biliyor musunuz?:)". Basligi okuyanlar icin kolay bir soru:) Eveeeet, un kurabiyesiii:) Arastirmaci yonumu un kurabiyesi tarifi toplamada kullandim, portakalagaci'ndan biraz, ordan burdan biraz, sonra kendimden de biraz, ve karsimda Badem'in hayatinda yedigi en guzel kurabiyeler!

Disarda unutulmus bir cubuk tereyagin icine 2 kasik misir nisastasi katilmak istenirken, ne kadar oldugu kestirilemeyen miktarda nisasta kaba dokulur, moraller bozulmaz. 3 dolu kasik pudra sekeri eklenir, bir de bir kahve fincani sivi yag, tabi ki usengeclikten ödün verilmez ve ele tek kullanimlik eldiven gecirilir, karistirilir. Sonra 1.5 bardak un eklenir, cok kati oldu diye uzunule uzunule(?) yogurulur, masa kesmez yere oturulur, bakilir ki bunlar yapisacak gibi degil yogurmaktan vazgecilir. masaya yagli kagit konur, rulo yapilir, kesilir, kesilen taraflardaki katmerli gorunus cok hosa gider, tepsiye yerlestirilir. Onceden isitilmis (evet hep bunu kullanmak istemistim) 160 derece firinda 30 dakika pisirilir. Cikinca sabir gosterilmez bir tane agza atilir, sicaktan iki hafta sonra kanal tedavisi olacak dis bir guzel sizlatilir. Pudra sekeri serpilir, sizlayan dise aldirilmaz bir tane daha yenir. Ben kendimi ovmeyeyim de kim ovsun dusuncesiyle "Valla bildigin SAHANE" diye reklam yapilir. Bir de guzel cay demlenmistir zaten, icinde ne kadar yag oldugu bilindigi halde afiyetle yenir:)

9 yorum:

Unknown dedi ki...

kesinlikle hayatimda yedigim en guzel un kurabiyesi, agizda un gibi dagiliyor!:)

bininci tekil şahıs dedi ki...

:)"Baskilardan, tehditlerden uzak yazdi" demek isterdim!

Adsız dedi ki...

öyle güzel anlatmışsın ki canım çekti.... gelince senden isteyeceğim canım.

bininci tekil şahıs dedi ki...

kilo almayi goze aldiysan, 15 temmuz gibi yaparim ben sana:)

pervane dedi ki...

öyle tatlı anlatmışsın ki, benim de canım çekti, nolcak şimdi:))

bininci tekil şahıs dedi ki...

iki tane secenegin var: 1- hemen far far away'w gelen bi ucak bul, atla gel ve ye:) 2- evlenecek yasa geldin, git mutfaga, siva kollari, yap ve ye:) (sen bu secenekleri hic dusunememistin di mi?:)) )

pervane dedi ki...

Hmmmm..bana hemen bi uçağa atlayıp, far far away'e gelme fikri daha cazip geldi nedense:)ama benim de akılma 3. bi seçenek geldi.belki de bu yıl geldiğin zamanı kaçırma talihsizliğim olmaz da, sana ellerimle tiramisu yaparım,afiyetle yeriz,olmaz mı;)

ablan dedi ki...

Ne... 15 Temmuzmu ...Az kalmış ya... Zaten çok zayıfım ya...

bir dost dedi ki...

sen bu dille zehir yapsan yedirirsin..... artık bende mecburen 15 temmuzu bekliycem pek sevmem ama çok canım çektiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii