29 Mart 2010 Pazartesi

Ilk goz agrim: YE #53 Sebze

Olamaaz! 27 Mart tarif gondermede son gunmus, ama yaptigim onca kamuoyu yoklamasi bosa gitmesin, BTS Lama'dan "gec kagidi" alsin, ama bu tarif bu etkinlikte yer alsin! Sonucta ellerinde tencere tava ,onlerinde yikanmis sebzeler, insanlar benden tarif bekler:)
Kafalarda soru isareti kalmasin dendi, demokrasiye basvuruldu, ve anket sonucu baklagillerin sebze olduguna %100luk bir oranla karar verildi (hatta katilanlarin %25i baklagilin sebze olmamasinin mevzu bahis dahi edilmesine tepki gosterdi), gonuller rahat, VEJETERYAN FAJITA yapmak uzere mutfaga girildi.
-----------------------------------------------
Once eller yikanir, siyah kuru fasulyeler haslanmak uzere tencereye konur, 2 tane dolmalik biber ve 1 tane iri sogan uzunlamasina iri iri dogranir (valla usengeclikten degil, tarif boyle), kizdirilmis-yagsiz teflon tavaya cizz diye konur, kozlenir. Bakilir ki fasulyeler fokurdamaya baslamis, alti kapatilir, cokmesi beklenir. Aslinda yetismesi gereken milyon tane is vardir, onun icin bos bos beklenilmez, gidip biraz ders calisilir, ama konsantre olunamaz. Zaman oyle gecer, fasulyeler cokunce bildigin kuru fasulye gibi pisirilir, her ne kadar bizimki siyah olsa da irk ayrimina gidilmez, herkes kardestir. Fasulye ocaga konunca sehriyesiz pirinc pilavi yapilir. Fasulye bir yerde pilav bir yerde pisedururken, istenildigi kadar konserve misir cikarilir, yine istenildigi kadar marul ve domates kesilir, dayatma olmaksizin yine istenildigi kadar kaşar rendelenir, sour cream de cikarilir. Sour cream Turkce'ye cevrilince "ekşi krema" oldugu anlasilir, birden iştah kesilir, bu tarifle etkinlige girmekten vazgecilir. Sonra Lama gelir akla, benim tarifim olmadan yetim kalacagi, mahsun mahsun bakacagi... Hem zaten birinci secmistir beni coktan (evet şike katti etkinlige), yemege bile cikarmistir! Namus borcu denir, yemegi yapmaya devam edilir. Bu dusuncelerle kendimi kaybetmisken fasulye de pilav da piser. Genis bir tabak alinir, en alta pilav, ustune suyu suzulmus siyah fasulyeler, onun ustune kozlenmis biber ve sogan, onun ustune domates ve burun akitan aci sos, onun ustune misir, onun ustune sour cream, onun ustune kaşar rendesi, onun ustune de marul konur. Bremen mizikacilari gelir akla neden bilinmez. Resimde guzel ciksin diye hafif karistirilir. Yanina da limon dilimlenir. Yarin toplantida hocama proje yerine bunu mu sunsam diye dusunulur, sonra okulu birakip lokanta acmak fikri gelir akla, sonra "sen kiiiim, yemek yapmak kim" diye hayiflanilir. Sonra Badem gelir yanima "niye ugrastin ki bu kadar, Meksika restoranindan alirdik" der...
Bu boyle uzayip gider!

11 yorum:

LaMa dedi ki...

Etkinligime katildiginiz icin cok tesekkur ederim BTS!

bininci tekil şahıs dedi ki...

Rica ederiz:) bizim icin bir zevkti:)

ablan dedi ki...

çok hoş bişey oldu galiba.... Gelince bunuda isterim canım.

Adsız dedi ki...

ne kadar seker bir blog.bence kalbiniz da dunyaniz da cok buyuk sizin!

Adsız dedi ki...

hos bir tarife benziyor ama fasulyeler nerde?goruntusu bir salatadan farksiz

Unknown dedi ki...

Gelince biz de isteriz.
En iyisi mi C. ile bize birlikte yap..
Bir taşla 2-3 kuş vur..

prenses dedi ki...

teyzecim !! çok mutluyum !!
23 nisanda TBMM de okulu ben temsil edicem .(=

PrenseS ^_- dedi ki...

Yemeğin tamamda teyze yanındaki köpekciği burak bey istiyoo !! :D

PrenseS '_' dedi ki...

Artık teyze meksika mutafağına da girmişin tebrikleR :D

bininci tekil şahıs dedi ki...

ne be, atayurda gelince benim is yaptigim nerde gorulmus, anca evime gelenlere yaparim!

way way waaaay, teyzesinin prensesi! TBMM'de temsil demek:)dogru bi secim, senden guzelini ve senden guzel konusanini bulamazlardi zaten, en olsam ben de seni secerdim, ama arkadasin olsan kiskanirdim sanirim, evet kiskanirdim boyle de bi hasetlik var icimde!:)

o kopek degil, tuzluk! ama peki, hediyem olsun:)

Prenses V_v dedi ki...

ewet bende öyle bir vaka olmasın diye henüz hiçbir arkadaşıma demedim :))