31 Mart 2011 Perşembe

Annemin ceyiz tabagiydi, hirsima kurban gitti

Hic yazasim yok aslinda ama cok gulesim var, boyle bi nese bi nese ki sorma gitsin. Surekli coskulu secim sarkilari soyleyip insanlara el sallayasim geliyor. Ya da bir kamyonetin kasasina atlayip "anlamaaam dinlemem, costum iste boyle ben" sarkisinin klibini cekesim geliyor (bknz. cocukluga inmek, ya da hic cikamamis olmak).

Cocuklugum deyince yine bir an'im belirdi. Ortaokula gidiyorum, ergenim yani. Abim de ortaokula gidiyor, o da ergen yani. Abimin giciklik katsayisinin benim de asilik (!) katsayimin en tavan yaptigi yillar. Volkan apartmanindayiz. Abim TV izliyor, onundeki mermer sehpada da (ki ustunde misafire ikram edilmek uzere paket paket sigara dururdu!! Annemle babam "misafire bi sekermis cikolataymis gibiymiscesine sigara ikram etmek" adetini uyguladiklari icin hala kendilerine sasirirlar. Aslinda sigara konusunda da anlatilacak coook sey var ama ustun sir tutma kabiliyetim dogrultusunda bu konuya hic girmeyecegim, simdilik:) ) Neyse, iste mermer sehpanin ustunde de duralex marka sarimtrak bos bir tabak duruyor. Aramizda gecen konusmayi hatirlamiyorum ama abim yine giciklik yapiyor, sinir ediyor beni, ve her zamanki gibi o haksiz ben hakliyim. Ben odanin obur ucundayim, terligi elime aliyorum, abime bi firlatiyorum. Terlik tabaga carpiyor, tabak tuz buz oluyor ve her tarafa dagiliyor. Bomba patlamis gibi oluyor! Oyle korkuyorum ki!! Oysa ki tek amacim abimden hincimi almakti. Hatta yuzune gozune gelmesin diye de bacagini hedef almistim! Annem korkuyla olay yerine intikal ediyor. Abim donup kalmis. Allah'tan parcalar kimseye zarar vermiyor. Oyle boyle degil cok korkuyorum. Simdi bile aklima geldikce "hadi ya abimin gozune gelseydi?" diye kendime kiziyorum. Verilmis sadakamiz varmis. En zor ceza vicdan azabi sanirim! Nesem kacti bak.

(internetten anca bu resmi bulabildim. Anneminkiler daha guzeldi. Annem benim... aaa soylemis miydim annecigimle babacigim Temmuz basinda Far Far Away'e geliyorlar insAllah:)) Bu da demek oluyor ki, Haziran boyunca temizlik yapmam gerek, anca temizlerim evi!)

11 yorum:

Hayatcemresi dedi ki...

Geçen ay annem geldi,gelmeden bütün evi elden geçirdim :)yabancı misafirin gelmesinden daha çok sıkıya giriyorsun,ne de olsa ağır top,ondan tam puan almak önemli :) ama onunla beraber olmak dünyaya değer,
Allah sizi de sağlıkla kavuştursun(amin),
kolay gelsin,sevgilerimle,cuman mübarek olsun...

bininci tekil şahıs dedi ki...

evet, annem (ve babam) nasil bir hayat surdugumuzu gorup de "uzuntuden" gitmesin diye temizlemekte fayda var:) "yavrum, ben seni boyle mi yetistirdim" diye uzulmesin, tek derdim o :)

Hayatcemresi dedi ki...

Anne ve babalar öyle merhametli ki benimkileri öyle gördüm,diğerlerini bilmem ama bir pürüz de olsa hiç "ben seni boyle mi yetistirdim" demezler :))
ama ben de pürüz olmadı,elhamdulillah :)

bininci tekil şahıs dedi ki...

dusunuyorum dusunuyorum, bizimkiler de cooook merhametli cooooook sevecen (coooook ozledim zaten)ama sanirim derler yaaa.. babamin "yavrum biz sana hic kotu bir sey mi giydirdik, yedirdik" tarzi cumlelerini hatirliyor gibiyim. yargilama degil de, kendini sorgulama iceriyor anlam, sanirim:)

CAHİDE dedi ki...

Kendini ayıplaya ayıplaya şu safinaz gibi kurudun kaldın ayol!!

Tertemizsin sen biliyorum. Yada içime öyle doğuyor:)
Sakın yok öyle değilim gibi bir yorum yazmaya kalkma şekerim:)

bininci tekil şahıs dedi ki...

yalan atmami mi istiyorsun yaniiiiii????:)

memolininannesi dedi ki...

yani aslında ben zayıflayamadım kimse zayıflamasın 70 li yıllardaki tombiş bayanların makbul oldugu devırlere donelım mantıgı gutmedım ama 38 beden olmama 5 kılo kadar bısey kalmısken kendımden gecercesıne yememın bir mantıgı ıstenırse hasetlık nette gordugu sülün gibi bayanlar gıbı nedenler sıralanabılır..onlar olmasa özenecek bırtaraf kalmaz herke stombık olur verahat ederız

memolininannesi dedi ki...

o kadar cok uykum varkı
noktalama ımla ve anlatım bozuklugu hat safhada yazdıklarımda...bu nedenle kusuruma bakılmasın

bininci tekil şahıs dedi ki...

yazim kurallarina karsi cok hassasimdir aslida:)
hem o nettekiler photoshop'lu!:)

Sara dedi ki...

Blogunuzu takip etme icin tusu bulamadim.

bininci tekil şahıs dedi ki...

@my little world: "dostluk ve sevgi sariyor her yeri" yazsinin ustunde "follow", "Share", "repert abuse" falan yazaiyor ya, o "follow"u kullanabilirsin sanirim.
simdiden hosgeldin:)