10 Haziran 2010 Perşembe

CANLI YAYIN: BOLUM IV “21 KUZEY ENLEMINDEN”

(Tampa’dan girecektik, kara gorundu) Yediklerimi ictiklerimi anlattim gorduklerimi anlatmadim. Mayalara gitmeyi planliyordum aslinda, ama oraya turlar tum gunu aliyormus, konferansa da katilmam gerektigi icin gidemedim. Konferansta tanistigim ,hayata bakislarimiz cok benzeyen ve iki gun once tanimama ragmen sanki taaaa ezelden tanisiyormusuz gibi hissettigim ve cok sevdigim bi arkadasla bota binmeye karar verdik. Iki kisilik bot, kaptan musteriler!! 45 dakika gidiliyor orda dalip baliklara bakiyorsun. Ama turun adi “jungle tour” resimlerde de boyle orman gorunuyor, neyse dedik katilalim. Meger resmen kandirilmisiz, 5 dakika bir agac arasindan gectik ama ortada jungle mangle yok! Resmen 45 dakika okyanusa surduk botu (dalgalarda ziplamak heyecanliydi, surmek eminim daha da heyecanlidir:) )3 bot musteri, 1 bot rehber. 4 botu bagladi rehber, biz dalmadik tabi. Sonra obur botlardaki bayanlar da (aileydi onlar) dalmadi, yarim saat, okyanus ortasinda minicik botlar dalgalarda sallanirken muhabbet ettik, bi de ben botun en ucuna oturdum ayaklarim da suda. Piranalar varmis ama insana bi sey yapmiyorlarmis, goremedim ben. Donduk sonra. Odaya varinca aynaya bi baktim, sok oldum! Gunes yukardan vurdugu icin elmacik kemiklerim burnum ve alnim yanmis geri kalan yerler beyaz, hala o komik halde dolaniyorum. Bakalim Badem beni gorunce taniyabilecek mi?:)
Sonra dun aksam hediyelik alayim dedim, adi bi tuzluk bile 12 dolar! Almadim. Sabah da 6’da sahile indik, su ilikti resmen. Kahvalti mahvalti yaptik, sonrasi da malum, canli yayinda aktariyorum.
Yanimda cekik oturuyor, iyi insanlar yaa. Iyi niyetliler. Bilmem hep ezildikleri icin mi, kulturden mi, cok halk adami hepsi.. Aslinda bu gittigim yerdekiler de oyle ama cok rahatsiz oldum bu 5 gun boyunca. O kadar baktilar bana o kadar baktilar ki (ki Far Far Awayde de bakarlar ama bunlar abartti bence biraz) oda arkadasim da benim yerime onlara bakti uzun uzun:)
Iste BTS’nin 5 gunu! Donunce yayinlarim artik ama cok uzun oldu, deli gibi yaziyorum, goren de bi sey yapiyorum zannedecek:) Bu kadar uzun yaziyi ben bile okumam, kesip kesip mi yayinlasam?
7.5 saat sonra ikinci ucagimdan da inip evime dogru yol aliyor olucam ins. O degil de Badem’i cok ozledim. Bilmem, onun yaninda kendimi guvende hissediyorum, hicbir sey icin endiselenmiyorum. Biliyorum ki halledecek, halledemese de baska cozumler bulacak ve biliyorum ki beni hep kendine tercih edecek…
(sabritas yetmedi bana, cok aciktim:( )
Neyse, Adios diyelim, kitaba donelim. Hadi bi de soru sorayim:) manzana nedir?

5 yorum:

denea dedi ki...

uzun uzun blog yazmıssın hatta soru bile sormuşsun ama yorum yazan yok:) niye kendin etme kendin bulma meselesi.. herkes seni okurken 3 ay aksatırsan yazıları sonra kimse okumaz... yazar olmak sorumluluk ister.
benim gittiğim yerlerde de senin gibi giyinmeyenlere uzun uzun bakarlar diyeceğim ama hiç senin gibi giyinmeyen yok:)

bininci tekil şahıs dedi ki...

yolda belde yazdim..
hic soran yok yemek yapmaya vaktin var mi diye, anca sitem!

*Defne~ dedi ki...

Soruya cevap verioruum.. :)
Manzara: gozunun guzel gordugu bir doga yada yeryuzu parcasi. bildimmi?? =)

bininci tekil şahıs dedi ki...

o manzara'nin cevabi, onu bildin ama ben manzaNa nedi diye soruyorum:))

bininci tekil şahıs dedi ki...

cevabi yazmazsam ben de unutucam, cevap veriyoruuuum: ELMA, evet bildigin elma!