14 Temmuz 2010 Çarşamba

TURKLER DIRENISTE

Gun gecmiyor ki Delta ucak iptal etmesin! Hadi ulke ici neyse ama ulkeler arasi ucarken, hele hele atayurda giderken, hele de zaten atayurtta az vakit gecirekken ucak iptal etmesi beni Delta’yla ucmaya tovbeli hale getirdi.
Dun saf saf kapida bekliyorduk, once 15 dakika 15 dakika gecikmeyi anons ettiler, 3 saat sonra bizi ucaga aldilar, sonra ucakla soyle bi gezdirdiler karada, yok baska bir ucak geri inmek zorunda kalmis da onu bekliyorlarmis, yok havalandirma bozukmus, yok teknisyen bekleniyormus derken 2 saat de ucakta beklettiler. Derken anons duyuldu, ucagi bosalttik, 2 saate kadar ne olacagini haber verecegiz dediler. Ve beklenen anons geldi “atayurda olan sefer IPTAL”. Iste her sey ondan sonra basladi. Ben yine kostur kostur siraya girdim ama yaristigim insanlar safkan Turk'tu, kimse sira mira dinlemedi, hurraaa daldi. neyse, teker teker olmasa da grup grup siraya girildi basi sonu belli olmayan. Delta’nin ataryurda gunde 1 seferi var, sonraki gun aksamki sefere koymaya calistilar, ama herkesi sonraki gune koymalari mumkun degildi tabi, derken 2 gun sonra olan ucaktaki bos yerlere koymaya calistilar, iste orda olay koptu. Kalabaliktan bir ses “arkadaslar, kimse bir yere gitmesin burda protesto yapalim” diye bagirdi.insanlar zaten gergin, oyalandikca oyalanmis, hayalleri yikilmis.. alkis protestosuna basladik! Sonra yuhalama basladi. Cok zevkliydi:) Delta’nin gorevlileri sasirdi. Delta Delta olali boyle eylem gormemistir:) sonra herkes ek ucak icin gorevlinin masasina yurudu. O masada hic gorevli kalmadi hepsi kacti. Sonra cilgin Turkler durur mu kactiklari masaya yurundu. Gorevli bi kadin azari basti “tek tek gelmelisiniz boyle olmaz”diye, bizimkiler de “yok caniiim” dediler, resmen istila ettiler. Gorevliler korktu POLIS CAGIRDILAR, bagris cagiris. Polis olay yerine hemen intikal etmedi, gelince de Delta’dan yana oldu. Deltayi polise rapor etmek isteyen bir kiza “sen mi orgutledin herkesi, eger bir daha herkese hitap edersen seni tutuklarim” dedi (oysa o kiz bi sey yapmamisti). Herkes korktu biraz. Ama Delta’nin hatali oldugunu, ek sefer koymalari gerekirken oyalama taktigine girdigini anlatti butun Turkler, tek yurek tek bilek. Sonra ogrenildi ki sonunda direnisimiz cevap vermis, ek sefer konulmus, sonraki gune, ogleden sonraya. Sirada otel, yol, yemek isi vardi.
Bu arada olay yerinde bebekli-cocuklu kadinlar, hic ilgilizce bilmeyenler ve dahi hic ingilizce bilmeyen yaslilar vardi. Ne oldugunu ne yapacaklarini bilemeyen. Ben bebegiyle bir gun daha yollarda kalmak zorunda oldugu icin ve dahi ne yapacagini (otel, vb) bilemedigi icin aglayan bir kadina teselli vermekle gorevliydim (Badem gorevlendirdi). Iste burda cozum odakli “yardimsever yigen” (bknz. Badem) olaya mudahil oldu. Ingilizce- yol- iz bilmeyen yaslilara, bebeklilere bizim otelden yer ayarlatti Delta’dan. Sonra valizlerini tasidi, her turlu sikintilarini kendine sikinti edindi (masallah). “Biz nereye gideriz yigenim” diyenleri ta odalarina kadar goturdu, hatta klimalarini bile acti… herkes birbirine yardim ediyordu. Bebek arabasi ucaktan cikmayan kadina herkes uzuldu, herkes onun yerine bebek arabasi nerde kaldi diye gorevlilere sordu. “ben naparim bebekle bir gun daha” feryatlarina Anadolu insani “biz yardim ederiz bacim” diye merhem oldu. Tum ucak kaynastik, ve iste ben anladim ki ayni dertle dertlenmek insanlari yakinlastiriyor. (sirri cozdum). Sonraki gun Badem yine yasli ve cocuklulari topladi, check-in’lerini yaptirdi. Taa kapiya kadar goturdu. Hatta yemeklerini bile aldi. Bir ara isi vardi okulla ilgili, gorevi bana teslim edip ortadan kayboldu. Bizim yasli amca “gelin (ben oluyorum gelin, Badem’i oglu gibi sevdi), Badem yigen nerde, ucak kalkar da haberi olmazsa, kalirsa buralarda” diye dertlendikce dertlendi. “cok yardimsever oglan, Allah razi olsun” dedi durdu..
Iste bir yolculukta daha sizinle beraber oldum. Ucaktayim simdi. 3 saat kaldi insallah inmemize. Babamlar hayal kirikligi yasadilar cok ama vardir bir hayir…
Ortam guzel, herkes kardes. Iste biz Turkler mazlumun arkasinda zalimin karsisinda insanlariz. Birini dusmus gorelim, donup gitmeyiz aslinda dusen kim olursa olsun.. ama goruyoruz, ne hale getirdiler atayurdu, kardesi kardese dusman ettiler, tahamulsuz, saygisiz, baskasina yasama hakki tanimayan insanlara donusturduler bizi:( icimizdeki sag duyuya kulak verebilsek, yine tek vucut olabilsek ..Alhah’im, sen yolcunun duasini geri cevirmezsin, bu milleti atalarina yakisir torunlar, sana yakisir kullar eyle. amin

3 yorum:

pervane dedi ki...

sizi de bizim dünyanın inanılmaz ailesi ilan ettim:))küçük,minik, inanılmaz aile:))

Adsız dedi ki...

Kavuştuk ya nihayetinde, en önemlisi o..
Delta, melta, getirdi ya sizi..

bininci tekil şahıs dedi ki...

inanilmaz aile!:)))

Delta getirdigi gibi goturdu de ama!