16 Aralık 2010 Perşembe

Ben istemez miyim annem gibi aşure yapabilmeyi!

Bugun aşure gunu! Gonul isterdi ki sizleri bir aşure tarifiyle karsilayayim ama verecegim aşurenin tarifinde ancak “1 paket toz aşure ve su” olcagi icin, onun da yapimini okuma yazmasi olan herkes bildigi icin bosuna yer kaplamayayim dedim. Neyse, burdaki elleri opulesi insanlar Cumartesi gunu aşure yarismasi duzenledi. Dedim “ben de hazir aşureyle katilayim” ama “aaaaaa olur mu” diye asagiladilar beni. Badem de “hazir aşureyle katilip bi de birinci olmayi mi bekliyorsun” diye küçümsedi zaten, ezildikce ezildim. Umut fakirin ekmegi diyemedim, büktüm boynumu. Belki de bana moral olsun diye Allah beni birinci cikaracakti o yarismadan, niye engellediniz simdi beni!! Zaten sag yanagimda iki tane gözüm kadar sivilce cikti ergen gibi, ki ergenken dahi o kadar büyügünü beslememistim (ayyy gene benimki sakiz cignemeye basladi, aglicam ama simdi, sabahlari pamuk olarak geliyorum okula, oglen olmadan yay oluyorum en gergininden). Neyse, bi de uyuz oldum sanirim, kaşın kaşın bi hal oluyorum. Iste dun aksam bir bebek gormesi ziyareti esnasinda bu halimi bir buyuge actim, aslinda ortaya konusmustum, zaten hicbir seyim gizli sakli kalmasin, herkes hayatimin her ayrintisi bilsin karakterindeyim, neyyyse iste, abla dedi ki “SIKINTIDASIN DEMEK KI”! Allah’im ben bunu duydum ya, direk bunalima girdim, demek benim sıkıntılarim var ama kendimden bile sakliyorum, kan kusup kendime bile kizilcik serbeti ictim diyorum, vay ben ne cefakarmisim falan diye. Iste yani madem boyle sıkıntılarim var benim, belki de Allah beni birinci cikaracakti o aşure yarismasinda, ben de sıkıntılarimi unutacaktim bir nebze de olsa. Boyle bi havam olacakti Far Far Away ahalisi icinde. Parmakla gosterilecektim “iste o!” diye. Ama yok, kabul edilmedi bu pratik fikrim, hatta kabul edilmesi mevzu bahis dahi edilmedi. Boylece Cumartesi gunu sadece aşure yemeye gidicem, seyircilerden bir seyirci olucam, bu sıkıntılari bir moralle icimden atamadigim icin kanser olursam uzulursunuz ama, gariban katilsaydi keske dersiniz…

Aklima ne geldi, bu sıkıntılarimin sebebi sabahtan aksama kadar beni cikardigi seslerle cileden cikaran lab arkadasim olmasin! Ona soyleyemedigim icin kendi kendime gicik oldugum agiz sapirtisi bende sivilce olarak portlemis olmasin! Gerci o cikan iki seye sivilce demek onlara saygisizlik olur! Yeni bir yasam formu buldum diye NASA’ya haber mi versem! Ama yok, o zaman da ana haber bultenleri flas haber olarak yanagimin fotograflariyla dolar, endiseli bilim adamlariyla cevrili soguk bir masaya yanagimi yatirirlar inceleme yaparlar! Zaten dokununca aciyor, bir de parca marca alirlar hafizanAllah!

14 yorum:

Cahide dedi ki...

Çok bilmiş gibi görünmekten nefret ediyorum aslında ama aşure yapmanın zor olmadığını belirtmek isterim.Sadece pişirme sırasına uy yeter.Benim aşure tarifini deneyebilirsin mesela(Bu da reklamlar kısmı)

Sivilce mahiyetinden çıkıp çıbanlaşmış illetlere pişmiş soğan veya lokum bağlamak çok iyi gelir.(Anadolu kadınlarından) Tabi sen bunu yanağına nasıl uygularsın onu bilemem:)
2.seçenek ise onlarla mutlu olmaya bak!

mintinin dünyası dedi ki...

tatlı bts'm kıyamam ben sana.seni almadılar mı yarışmaya.boşver sen onları,onlar dr.oetcer in birinci geleceğini anlamışlardır da ondan almamışlardr seni:))
allah sana iyilikler versin emi:))hala güüyorum.
demek umut fakirin ekmeğidir dedin düştün yola,elinde bi bardak su bi pakett hazır aşure:)))))
hiç güleceğim yoktu inan.
ömür hatunsun ne diyim sana...


ayrıcaaaaa......
neden olmasın sevgili arkadaşım,neden sana nohut göndermeyeyim.inşallah yazın fırsat bulur nasip olur gönderirirm sana da sen de hasret kaldığın lezzeti afiyetle yersin.ben bile özledim daha kaç ay evvel yememe rağmen.
haa bir de taze nohut salatası yapmıştım ben.belki bakar hasret giderirsin diye şeyittimdi.
öpüyorum seni arkadaşım...

bininci tekil şahıs dedi ki...

@Cahide:Cahide Ablacim, oncelile belirtmek isterim ki uzun olan her sey zordur benim icin! "yemek yapmak icin en fazla yarim saat" diye bi kural benimsedim ben:) ve de ve de, senin reklama ihtiyacin mi var! seni sen degil icraatlarin anlatir (ki bugun tarcinli kurabiye tarifini uyguladim, sahane oldu:) )pismis sogan demek!kac daika pismis, ve ne kadar sureyle tutmam gerek??

@Minti:Canim Minti'm, eziyorlar beni burda:( bir keresinde de kermes icindi sanirim cli kofte yapiliyor, ben de yardim edeyim demistim, neyse ilk denememden sonra beni dikkatle izleyen bi buyugum "BTS, istersen sen getir gotur islerine yardim et, icli kofte yapma, piserken dagilir onlar" dedi.. mazi kalbimde bir yaradir! nohut icin de "yok yok olmur mu":)

LaMa dedi ki...

hahahha :)
bak blogcu ablalarin ne guzel destek oluyor sana BTS, kiymetletini bil ve Cahide'nin tarifi denemelerini bana da denet ki, bileyim Cahide Usta'ya uymus musun :)

bininci tekil şahıs dedi ki...

Aksam uyuyakalmasam 7'de, alip sizin tower'a gelmeyi planliyordum ama 7den 11e kadar uyumusum!! gece yine de uyudum!! Cahide abla bayatlar mi bu kurabiyeler? bayatlamazsa pazar sabahi sana getireyim Lama canim, sen de kahve getirirsin:))

mintinin dünyası dedi ki...

miss btsm benim...
selamlar...
sana geldim bak.
hadi aşure ver de yiyim bi kase:))dermişim.
canısı ne o şişlerimle dalga geçiyon falan:))şişe taktım işte yahu var mı ötesi:))ne kızıyon bana bakem:))

cicim ne biliyim işte tavadakinden farklı olsun diye ben de şişlere diziverdim.sen gel bana seni dizicem şişlere bu defa.diğerleri tavada pişsin şişler de boş kalmasın diye:)))
hepsi latife biliyosun dimi.
öptüm kocaman seni...

bininci tekil şahıs dedi ki...

dalga gecmedim yaaa, ben haddimi bilirim!!:) o gercek ve safiyane bi soruydu!bilirsin ben her seyin kolayina kacarim, yapilmasi gerekli bi islem m diye ustasina sordum, hepsi bu:))fena goz dagi verdin, bir daha bin dusunur bir yazarim artik:)

denea dedi ki...

canın çekecek ama söylemeliyim
annemin aşuresi yine mükemmel olmuş

bininci tekil şahıs dedi ki...

aldik haberlerini, annem sana resmen bi bidon asure getirmis!! canimin cekmesini bos ver bogazindan nasil gecti ben onu merak ettim! gerci ben de dun yarismada ilk 3e giren herkesten asure alicam:))

LaMa dedi ki...

bekliyor asuren canim :)
bu arada sabah kurabiye gelcekti sanki???

bininci tekil şahıs dedi ki...

aklimdan cikmadi zaten! neyse bugunluk asure ihtiyacimiz karsilandi cok sukur:) yarin da sendeniz:))

taa persembe yaptim diye utandim getirmeye kurabiyeleri, ama hala tazecik aslinda. sonra da iyi ki getirmemisim zaten varmis dedim..

Adsız dedi ki...

:) gayethaksızlık etmiş herkes. Ben olsam oyarışmaya girer sonuncu olurdum. sonra bana takılanlara "siz gireydiniz" der ve acayip cool bir şekilde yürürdüm.

ben lise 1'e gidiyorum ve benim de ekmeğim "umut" gerçi biraz sert ama olsun sağ olsun hocalarımızda acımısız. neyse..
Allah'a emanet ol.

bininci tekil şahıs dedi ki...

:))ooo kimler gelmis:)) cok guzel bu yorumlar onun icin yayinliyorum (ama istersen sen sil, benim silmeye elim varmadi!)
dur bakalim, lise 1'deyken umut ekmegin sert olmasin! Gencler benim umudum!

Adsız dedi ki...

o Evet, muhtemelen bu yuzden