20 Aralık 2010 Pazartesi

efekt, "efekt" diye mi yaziliyor yani? Sizce de garip degil mi?

Aaah, uuuuuf (inleme efekti oluyor bunlar) geceleri hasta oluyorum bugunlerde, hatta oksurerek kendimi uyandiriyorum, burnum akiyor falan ama sabahlari saglik fiskiriyor her bi yanimdan! Tabi saglik bilgim sifir oldugu icin viruslerin gece 12 sabah 8 vardiyasinda calismalari garip geliyor. Oyle komik ki gece 12yi gecer gecmez direk sumuklu kiza donusuyorum. Gerci Badem kapi kapi dolasip beni aramiyor, direk öksürük sesine geliyor, mutlu son.

Aaaaah uuuuuuf (dakikalar ilerledikce inleme efekti de gucleniyor). Dun aksam malum asure yarismasi yapildi Far Far Away’de, hani su beni katmadiklari yarisma! Ama yooo yooo kin buyutmuyorum icimde, hatta sevindim bile cunku asure yapmanin bir vizyon isi oldugunu anladim. Yani dostlar o suslemeleri gorecektiniz, hatta “anlayacaktiniz” demek daha dogru olur, nitekim gordugu halde anlamayan bazi korler vardi (bknz. Bi de utanmadan asure yarismasina katilmaya yeltenen, bi de ustune arlanmadan birinci olmayi hayal eden BTS). Misal, pasta suslemeleriyle ün salmis bi abla asuresini getirdi (ben de asurelerin juriye goturulmesi ve onlari listelemeden falan sorumluyum, o yuzden yarismacilarin asureleriyle fazlasiyla icli disliyim) neyse iste, asurenin ortasinda portakal kabugu, kabugun icinde de findik fistik, kürdanla bir baska portakal kabugu daha tutturulmus falan. Anlatinca cok sacma geliyor ama hakkaten ben bakinca da cok sacma gelmisti bana. Hikmetinden sual olunmaz, o kadar becerikli kadin dedim, gorevime dort elle sarilmaya devam ettim. Sonra sanirsam X (ismini aciklamak istemeyen bir yarismaci olur kendileri) geldi, heyecanli degilim falan gibi beyanatta bulunmus ama kulliyen yalan, heyecani her halinden belliydi. Neyse, dedi ki “aaa ne guzel gemi”, ben şoklarda! Hani eskiden 3 boyutlu resimler olurdu kagit uzerinde, şaşi bakip şaşirirdik, gozlerini belli bir sure şaşi olarak tutabilirsen resim acilirdi, hah iste oyle bir acilim yasadim resmen. “waow” dedim, sonra onu yapan becerikli abla geldi, “bak geminin icinde de her seyden iki tane var, iki tane kayisi, incir”. Utandim kendimden! Ablanin eteklerine kapanasim geldi, o derece saygi duydum! Neyse 7. yarismacinin da bir borcam icinde asuresi gelince tetikte bekleyen X canim olay yerine intikal etti, ( aaa bu kiz hic ayrilmamis asurelerin basindan! Canim yoksa rakiplerinin asurelerinin icine tuz falan mi kattin kimse gormezken?? (bknz. Dipnot)). “aa gordun mu, gemi cizmis” dedi. yine hic fark etmemistim, hayat bos geldi birden falan. Tabi ben bu arada kendimden gecmis “gelen bu kalabalik gruba ikramlar nasil yeter”in, efendime soyliyim “kim hangi asureyi goturcek juriye”nin hesaplarini yapiyorum, milletin suslemesini mi algilicam bi de!! Yaaa yogun insan imajimi cizdim bile goruyorsunuz! Sonrasi benim icin “bir ugultu ve yorgunluk” demekti ta ki sonuclar aciklanana kadar! Sonuclarin aciklanmasi da “alkislar ve flaslar” demekti, tabi alkislayan da flasi patlatan da bendim. Bu sefer hep kamera arkasindaydim ki hic alisik degilim! Ondan sonrasi da “temizlik ve yine yorgunluk”…

Aaaaaaaaaaah uuuuuuuuuuuf (aciklamaya gerek yok artik). Velhasili kelam guzel bir aksamdi. Hele ilk 3’e oyle sevindim ki! Cunku o ilk 3, bana en azindan birer kavanoz asure verecek kisilerdi ve hepsinin de asurelerinin guzel oldugu kanitlanmisti. benden mutlusu niye olsundu ki! Gerci o ilk 3, bana hedilyelerinin en az yarisini verecek kisiler olsaydi daha mutlu olurdum, ama buna da sukur! 3unu de can-i gonulden tebrik edip, basarilarinin ve asurelerinin ve tabi ki paylasimlarinin devamini diliyorum:)

Dipnot: Yarisma sonrasi gordugum puanlama cizelgelerinde soyle bir yorum vardi “ cok tuzlu da degil, cok sekerli de degil” !!!??? tabi bu yorumda juri uyelerimizden bazilarinin Turk olmadiklari gibi bir de asureyi ilk defa orda yemelerinin de etkisi vardir!

7 yorum:

LaMa dedi ki...

artiii lutfen o yorum kagitlarini getr aksama:)

Cahide dedi ki...

Bir yarışmaya giremedim ona yanıyorum:(
Yap çek bloga koy.Ne para veren var ne başka birşey:) Gerçi deneyip Allah razı olsun diyenlerin duası herşeye bedel.
Hem yarışmaya giremiyorum,hem resimlerim çalınıyor.Bu işte bir terslik var ama nerde bende anlıyamadım...

bininci tekil şahıs dedi ki...

@Lama: sen de asuremi getir, degiselim:)

@Cahide Abla: Cahide Abla, aramizda kalsin, zaten kendinden emin olanlar katilmiyorlar yarismalara! kendine guveni olmayanlarin isi bu yarisma isi:) senin ihtiyacin yok yani tescillenmeye:))

Adsız dedi ki...

BTŞ abla benim englishe büyük bir merakam var.(fakat senin deyiminle far far away ingilizcesiyle öğrenmek istiyorum). "ne yapayım, nasıl öğreniyim" diyerek o malum soruyu soruyim bi. şimdi yanımdaki arkadaşımla( sağolsun mardin'de böylesi zor bulunur)o bozuk ingilizcemizle konuşuyoruz. fakat ortaya acayip abidik gubidik bir şeyler çıkıyor. yine de okkulda en iyisi biziz ingilizcede böyle eee efendime söyliyeyim üzerimize bir coolluk çöküyor.
Ama aynanın karşısına geçince "cık cık" diyorum acıyorum kendime. XD
işte öyle neyse Badem abiye selam söyle Allah'a emanet olun.
NOT:benim yorumlarımı yayınlamaz isen sevinirim annem görüp. şöyle bir okumasın. :)

bininci tekil şahıs dedi ki...

Bir yandan kendimi kotu hissediyorum yayinladigim icin ama dedigim gibi, benim elim varmadi, ama sen silmekte serbetsin! hem bana mail adresi verseydin ordan verirdim cevabi, burdan baska yol yok, senin yorumun olmadan da kendi kendime konusuyor gibi olurdum, di mi:))
Ingilizce icin "kelin ilaci olsa basina surermis" dicem! ben ingilizcenin tamamen kabiliyet isi olduguna can-i gonulden inandim! gorunen o ki senin de yabanci dil ogrenmeye kabiliyetin var. o zaman klasik bir yontem gelsin: ingilizce film-program-dizi izle. mesela http://ebru.tv/en adresinde faydali programlar bulabilirsin, 100% ingilizce:)

LaMa dedi ki...

Ablanin eteklerine kapanasim geldi"guldurdun beni:)))

bininci tekil şahıs dedi ki...

hitap kismina mi guldun yoksaaa??