11 Aralık 2010 Cumartesi

Pratiklikte son nokta! (Kolaycılık da denebilir tabi)

Biliyorum, bu yaziyi okudugunuzda “bunu da yazdin ya BTS” diye kinayacaksiniz beni. Ama unutmayin ki her kurtlu baklanin bir kör alicisi cikar! Hem sanmayin ki her insana Allah yemek yapmada sınırsız beceri veya sabir vermis! Hem simdi verecegim iki tarif de birbirinden lezzetli oluyor, ayrica pratik otesi. Zaten bu tarifler de “Yeni baslayanlar icin mutfak” projesi altinda hayata gecmekte! Fabrikalar bizler icin calisiyorsa onlari da memnun etmek gerek hem di mi?

Neyse, bu kadar yol yapip, olasi cikislara inis yerlerini gosterdikten sonra ilk tarife geceyim:

1 DAKIKADA PANKEK (pisirme suresi haric tabi ki, sevinme o kadar)

Efendim, (su esnada bi kasket gecireyim kafama) 1 bardak hazir pankek ununu aliyoruz, icine 1 bardak sut ve bir de yumurta kiriyoruz ve karisitiriyoruz her zaman yaptigimiz gibi. Aaa bir bakiyoruz, 1 dakikadan bile kisa bi surede karisimimiz hazir! Ama dikkat ettiyseniz hic yag yok, oysa kutunun arkasinda yag da eklemeniz yaziyordu (bakin sizi bilmem kac kolariden kurtardim). Sonra iste karisimi onceden isinmis yagsiz teflon tavaya koyuyoruz, orta ateste pisiriyoruz (ben 4 posta halinde yapiyorum ve iki tava birden kullaniyorum, aslinda daha minik olmasi lazim ama bence hic gerek yok). Uzerine de bol bol maple surubu (aaa akçaağaç demekmis maple, ama akçaağaç ne ki?) dokuyoruz, once Allah’a, sonra uretenlere ve tabi sonra da pisirene sukranlarimizi sunarak afiyetle yiyoruuuuz!

Ikinci tarif de birinciyi aratmayacak pratiklikte:

YUZDE YUZ GARANTI KABARAN KEK

Bu kek de benim Cuma aksamlarimin kurtaricisidir. Okul donusu eve misafir gelecekken 5 dakika bile surmeyen hazirlama kismiyla gonlumun kahramanidir! Tarif şu: 1 kutu kakaolu hazir kek ununu bi kaba koyuyorsun, artik kutunun arkasinda kac tane yumurta diyorsa o kadar yumurtayi, ve yine kutuda yazan miktardaki yagi suyu ekliyorsun. Amaaa cikolatayi cok sevdigin icin icine cikolata damlaciklari da ekliyorsun. Biraz karistiriyorsun, sonra tepsiye dokuyorsun, uzerine de ceviz, oh mis! Onceden isitilmis firinda 30 dakika pisiriyorsun. Cikarir cikarmaz en hazirindan cikolata sosunu (dondurmanin ustune konanindan) gezdiriyorsun. Iliyinca da rendelenmis hindistan cevizi ekliyorsun. Aksama gelen gencler ayila bayila yiyor, mutlu oluyorsun sen de! Cikolata mutluluk yapar ya, kakaolu kek de yapiyor, seviyorsun Cuma aksamlarini.

Degerli okuyucu, biliyorum tiksindin benden. Ama takdir edersin ki, BTS kahvalti diye cips yiyebilen sagliksizlikta bir kisilik. Ondan “et suyundan corba” tarifi beklemiyordun heralde? Lutfen yani, eldeki verilere gore beklentilere girelim! Neyse, sikayetlerinizi bana, memnuniyetinizi Badem’e bildirin lutfen:)

10 yorum:

Cahide dedi ki...

Aaa walla kabul etmem! oldu mu böyle kardeş hazır kek unu falan?:))
Yani ben buna pratiklik demiyorum.Kolaycılık diyorum.16 yıllık ev hanımı ve mutfak kurdu olarak şiddetle kınıyorum:))
Bende bir elimde oklava,bir elimde kalem kağıt ince ince yaz dur,ne emekler veririm bir bilsen.
Gerçi bayada güzel görünüyorlar ama..Neyse..:)

bininci tekil şahıs dedi ki...

ben basima gelecekleri biliyordum!:)

Cahide dedi ki...

Niye değiştirdin ki başlığı? Bazen kolaycılıkta güzel.Maksat karın doyurmaksa,helalinden olsun yeter.
Bazen yemek yapmayı sanata dönüştürdüm diye kendime çok kızıyorum ama iflah olmuyorum ki:S

hani bir peynir ekmekte yetecekken aslında........

Cahide dedi ki...

Birde ben senin yaşlarındayken senin kadar maharetli değildim.
Annem evde yokken sürpriz diye yaptığım kekleri olmayınca çöpe atardım.Bulaşıklarıda ivedilikle ortadan kaldırırdım:S
Aramızda kalsın lütfen:))

bininci tekil şahıs dedi ki...

yeniliklere cok acik oldugum icin degistirdim basligi:) Eminim sen benim yasimdayken manti acip ustune bir de icli kofte yapip, tatli olrak da lokma dokuyorsundur!

Adsız dedi ki...

Çooook yanılıyorsun!:)
Cahide

Adsız dedi ki...

10 dakika pisen hazir corba ve 8 dakikada haslanan makarna tariflerini 4 gozle bekliyoruz

bininci tekil şahıs dedi ki...

ne 8 dakikasi 3 dakikada pisen makarna buldum ben! tabi asiri ince, ama yenebilir:)
tarhana corbasi tarifi vermek gecmedi degil icimden, elinde toz tarhanasi olup da yapamayan ya da olcuyu tutturamayan genclerin sesi olayim istiyorum:)

LaMa dedi ki...

bu adsiz kim diye merak etmedin mi btsssssssssssssssssssssssssssssss:))

bininci tekil şahıs dedi ki...

sen miydiiin?? aklimda iki kisi vardi biri sen olan ama LaMa kimden neyi saklasin ki dedim, gectim:)