28 Şubat 2010 Pazar

Saglikli yasam icin cirpinislar

Eveeeet, kendimi bu kadar ozlettikten sonra, sizden gelen "nooolur yaz, yazmadigin gunler gunesimiz dogmuyor, hayatimiz monotonlasiyor" ana fikirli mailleri de goz onune alarak Far far away'den mart ayina dakikalar kala bildirmeye devam ediyorum.
"cok yogunmus" imaji verebilmek icin yazmadim kac haftadir, deyip hakkaten yogun olmamis olmayi isterdim fakat su sizden ayri kaldigim gunlerde yapilanlari kisaca ozetleyecek olursam: haftada en az 3 toplanti, okul disi aktivitelerde tam gaz devamlilik, dogumgunu kutlamalari (siste meyve servis edilenlerinden), SAHANE kahvaltilar, SUPER OTESI aksam davetleri, bir saatte yaklasik 50 fincan kahve yapimi deneyimi (yorumlarinizda buraya yogunlasmanizi rica edicem, cunku cok fena kendimi ovesim var, ve dikat ettiyseniz "fena" ve"kendimi" kelimeleri arasinda "virgul" yok), veda partisi (ki ayri bir yazi konusu) falan filan...(falan filan da ders demek:) )
Bilirsiniz ki yazilarimdaki amac insanliga katki saglamak(!). Onun icin atilan baslikla bir baglanti kuramayanlara kendilerini daha da kotu hissettirmeden saglikli yasam icin verdigim cirpinislari, nasil tatlara katlanip, ne zor isler yaptigimi anlatmaya baslayayim:)
Su yanda gormus oldugunuz resimdeki renkli seyler var ya, iste onlar "cips yememeliyim" degil de "cips yememelisin" cigliklarinin urettigi sonuc: sebze citirlari, nam-i diger cips alternatifi! Ama, aman Allah'im o nasil bi tat! sebze desen degil, cips desen hiiiiic degil. Sonunda beni cipsten soguttu. Sadece cipsten degil, yemeden icmeden hayattan soguttu resmen. Evet, bu hain plani yapan "cips yeme, zararli, meyve ye onun yerine (!)" tezini savundugu halde sirf beni mutlu etmek adina bana supriz cipsler alan esim. Oysa ki ben "tuzsuz badem"le baslamistim bile ise. Tuzsuz bademin tadi tuzu olmadigi icin insan istese de cok yiyemiyor. Meger arkamdan ne hain planlar yapiliyormus da haberim yokmus!
Saglikli yasam icin elde yaptigim, unlarini topaklastirmamak icin ne emekler sarf ettigim puding var bi de, cikolataya alternatif olarak. Gerci henuz alternatif olamadi, hala arkadas takiliyorlar:)
Son olarak da, aramama ragmen telefonlarima yetisemeyen kardesimi, kandil gecesi aramama ragmen teli acmayan ablami, ve aramadigim icin konusamadigimiz abimi, ve her gun konusmamiza ragmen anne ve babami cok ozledigimi soyleyerek, ve 70 milyon (bölü 10 milyon) kisinin huzurunda onlara selam ve opucuklerimi yollayarak sizlere veda ediyorum.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

canım... nedense içim titredi.Belki arayıpta konuşamadığımız içindir.Gerçektende özletiyosun.Sağlıklı yaşam çabanada hayran kaldım.Birazda bu cips,çikolata olayını prensese anlatsan neolur ya.....Ben anlatamıyorum.Aynı sen yani...iyikide sen...Bende seni çooook özledim .

Adsız dedi ki...

teyzecim .. aynen annem dertlenmiş ama bende harçlığımın hepsini cipse yatırıyorum ne yapmalıyım sen ce ? .. :)

bininci tekil şahıs dedi ki...

harcligina zam istemelisin bence:)

lacivert karinca dedi ki...

omursun yaa :) hehehe guldurdun beni..:)) isin ilginc yani, ben de tee ne zamandir bakmiyodum bloga, demek ki senin yazmadigini hissetmisim de bosuna zahmet ediverip kendimi uzmemisim deyip uste cikayim :D seni saglikli beslenme konusunda destekliyorum, o igrenc cipslerden bana da gonder :P

bininci tekil şahıs dedi ki...

ben evdekileri sana gondereyim bari karincacim, yoksa atilacak:)